Direktlänk till inlägg 20 oktober 2014

Förtroendet för Socialdemokraterna störtdyker enligt ny mätning

Av tommy norum - 20 oktober 2014 07:00



   


.


Bara att konstatera att förtroendet för Socialdemokraterna i rikspolitiken störtdyker och nu skiljer det bara 2 % enheter mellan Moderaterna och Socialdemokraterna i ny opinionsmätning.


Kanske medborgarna nu förstått att Socialdemokraterna lurade skjortan av väljarna när de gick ut och i retoriken bluffade väljarna med en politik som visar sig omöjlig och följa när man måste ta hänsyn till sina samarbetspartier V och MP som verkar ta över mer och mer imed sina kostsamma reformer i et läge där ladorna är tomma som finansminister Andersson  (s) hävdar.


Vi får väl se om inte Alliansen har rätt när de hävdade att det finns inga pengar utan reformerna måste betalas med stora skattehöjningar som en del experter hävdar kommer att ta luften ur arbetsmarknaden med sämre ekonomisk utveckling som följd.

Det första steget var att lämna överskottsmålet och skjuta återhämtningen framför sig  och i stället använda pengarna till höjda bidrag. Och att man lånar till den skattesänkning som alliansen ordnade till är en retorik som man skall ta med en nypa salt.


Kan det inte vara så att man lånar för att bekosta den ökade invandringen som nästan alla partier verkar vara överens om, eller är det pengar som ligger och skräpar någonstans som ingen vetat om eller ?


180 miljarder de närmsta åren, hur kommer de pengarna fram kan man undra. Lägger man sedan till kostnaderna för kommunerna som efter två år får ta över ansvaret för skola, socialbidrag, bostäder så talar vi kanske lika mycket där staten håller sig undan men där kommuninnevånarna i glesbygderna får antingen räkna med skattehöjningar eller mindre social service i framtiden .


De flesta kommunalråd är bekymrade över situationen men har svårt att ta bladet från munnen i risk att bli kallad rasist eller osolidarisk , främlingsfientlig och där solidariteten mer riktar sig till att tilfedställa de politiska partierna i rikspolitiken än de medborgare de är satta i sitt förtroendeuppdrag förvalta våra gemensamma tillgångar.


Vi får väl se hur länge den ordningen håller innan medborgarna tar bladet från munnen och klargör för våra politiker vilket mandat de sitter på. Är det kommuninnevånarnas eller riksdagspartiernas de fått sitt mandat av i att driva kommunalpolitik. Ibland kan man undra när man såg vad insändarsidorna i lokaltidningarna handlade om inför valet som nyss är avgjort. 










 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards