Direktlänk till inlägg 19 februari 2011

Dalbo'Båtar vill inte förstå att de skall betala full hyra i hamnterminalen.

Av tommy norum - 19 februari 2011 09:36

Här kommer nu efterdyningarna av  Centerns styrelsesätt av kommunen i flera år.

Håkan skogh går ut i PD i dag och klargör att han känner sig lurad av kommunen

när de fortsättningsvis inte vill gå in och subventionera hans verksamhet med hyresbidrag på en halv miljon om året.

Här har vi ett tydligt exempel på hur kommunen går in och gör avtal med egenföretagare utan en susning om bestämmelser i kommunallag , bryr sig inte om fullmäktigebeslut och är tydligen totalt ovetande om ekonomiska realiteter.

Den gamla ledningen i Kommunen har i det längsta försökt dölja subventionerna för allmänheten när de i både skriftväxling och i polisförhör förnekat detta och hela tiden påstått att kommunen får full täckning för sina investeringar.

 

Först efter branden fick vi det officiellt bekräftat när Åkab fick ta tag i hyresförhandlingen och där de konstaterade att hyresnivån skall ligga ca en halv miljon högre för att man skall få täckning för investeringen.

Håkan Skogh vill gärna påstå att kommunen har moraliska skyldigheter att fullfölja kontraktet och han hänvisar också till sitt eget arbete på en miljon som skulle reglera hyresnivån till hans fördel , en kompensation som han redan fått med råge  i det gamla hyreskontraktet där vi skattebetalare har bidragit minst med 1, 5 miljoner under åren, men som kanske inte är så intressant att ta fram i debatten. Kanske en utredning om var ansvarsförhållandet  i driften och  besiktningar av värmeanläggningen ligger skulle  klargöra en del moraliska aspekter på hur detta har skötts .

 Är det kommunen som hyresvärd eller är det hyresgästen som inte tagit  sitt ansvar för det som kan vara upprinnelsen till att branden uppstod i terminalen ?

 En fråga som verkligen borde tas upp för att få utrett vilken som har ansvar för den halv miljon som det kostade kommunen i minskat försäkringsbelopp på grund av slarv i besiktning och handhavande.


Håkan Skogh som egenföretagare har en något skev  bild under  vilka förutsättningar drivandet av företag skall ske.

I hans värld så förutsätter det tydligen att vi kommuninnevånare skall bistå med en halv miljon om året för att han skall kunna driva sitt företag vidare , kanske han skall lämna moralen åt sidan i fortsättningen när han ger sig in i debatten. Håkan skogh hänvisar till att han fått lönsamhet i det nya bolaget under 2009 en lönsamhet kan man tänka sig  kommit till med hjälp av kommuninnevånarnas skattebidrag. Vi är inte bekänta av företagare som behöver bidrag med våra skatter för att överleva. Skatterna skall användas till skola vård och omsorg inte göda företagare som inte klarar att stå på egna ben på den kommersiella marknaden. 


Sen tycker jag att det är konstigt att de personer som varit involverade i hela upplägget med hyreskontraktet och i hur man använder våra skattepengar inte behöver ta ansvar för sitt handlande utan får fortsätta som ingenting har hänt. 

 
 
Ingen bild

bloggläsare

20 februari 2011 11:03

Tänk att han har mage att komma och hota kommunen (=oss)med rättsliga åtgärder, när han bränt ner terminalen mycket troligt genom värmecentralen som inte var besiktigad och godkänd. Han verkar inte bry sig om alla som lidit ekonomisk förlust och förlorat sina ögonstenar. Kommunen =(vi) fick betala en sjösättningsramp till honom mm. Vill vi ha sådana företagare i kommunen?? Nu är det ju så att det är sagt att det skall in marinverksamhet i lokalerna, så jag hoppas verkligen att någon annan vill öppna en marina där. Vi har ju annars två företag som har mottot mot kommunen SKALL HA, brevid varann.
Vi måste få till att alla företag har samma villkor. Allt annat är i längden ohållbart.

 
Bidragsgivare

Bidragsgivare

26 februari 2011 14:24

När nu Håkan Skogh säger att han borde ha del av ev. värdestegring då blir det väldigt tokigt, tycker jag eller är det något man borde se upp med nästa gång man anlitar en hantverkare?
För övrigt är boksluten intressanta; Från 2007 blev DalboBåtar ett AB och boksluten blev offentliga och där kan man förvånas över en hel del saker bl.a varför han säger sig ha 7 st anställda när det står 6 st i bokslutet 2009 och 5 st 2008. Bokslutet för 2008 ger också följande upplysningar; "bidrag för arbetskraft har erhållits med 643 875:-", vilket ger en kostnad per anställd på 143 000:-, i samma bokslut. Andra företag i branschen, i omgivningen, har mer än dubbla kostnaden. Bokslutet 2009 anger liknande förhållande, så bidragen var väl generösa då också. En annan intressant lydelse i 2008 års bokslut är; "Del av värmecentralanläggning har under året överlåtits på hyresvärden, Åmåls kommun"(värde 477 769:-) Vad som hände med resterande (577 655:-) vet jag ej, men det står troligen i 2009 års bokslut, eftersom kommunen var ägare av hela värmeanläggningen, vid brandtillfället. Som skattebetalare och företagare i Åmål skulle jag önska mig ett något rättvisare och transparentare subventioneringssystem i framtiden. För övrigt kan väl sägas att DalboBåtar AB knappast är lönsamt trots alla bidragsgivare.

http://20110226

 
Ingen bild

igon

28 februari 2011 18:22

vi behvöver inga såna företag när man bränner nåt får man ju betala hur många var lönebidragare lägg korten på bordet skoog humla inte med detta åmål klarar sig utan såna som dig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards