Direktlänk till inlägg 30 april 2022

Ett Ryssland som styrs av gangstrar utan varken skrupler eller samvete.

Av tommy norum - 30 april 2022 12:57


 


Säcken knyts allt hårdare runt Putins handlingsutrymmen i hans invasionskrig i Ukraina. Hans analys om Ukrainas försvarsförmåga kom väl riktigt på skam när han redan efter några dagars invasion gick ut med ett diktat uppmaning att Ukraina skulle kapitulera, soldaterna skulle lämna in sina vapen samtidigt som han då inledde invasionen med att försöka omringa huvudstaden Kiev.
Men oj vad han bedrog sig när det visade sig att Ukraina tvingade Ryssarna att med svansen mellan benen avbryta den operationen. Resterna av det den ryska försöket finns som utbrända ryska vrak av militär fordon längst vägarna och sönderbombade hus i områden utan militära installationer, massvis med döda civila som gömts i massgravar efter deras reträtt.
 
Nästa propåer från Putin att han var inte främmande att ta till kärnvapen om något annat land skulle få för sig att gå in och hjälpa Ukraina.
Invasionskriget som skulle avklarats på en vecka eller 2 skulle ta sådana vändning där det hittills kostat runt 20 tusen unga ryska soldaters liv- mängder med förstörda militär utrustning inklusive Putins stolthet krigsfartyget Moskva.
 
Nu har tydligen västs införsel av moderna vapen satt sina spår i Ryssarnas språkbruk för nu kan man väl närmast tolka den ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  som en vädjan att om fredsförhandlingarna med Ryssland inte skall kollapsa så förutsätter det att USA och Nato slutar att förser Ukraina med vapen som man kan försvara sig mot Rysslands invasion.
Men vis av erfarenhet av Putins och Bagdad Bobs efterföljare ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  skruplerfria sätt att ljuga för att försöka rädda sitt ansikte- så vad de säger i sina uttalande inte ens värd en skopa vatten och tas inte på allvar längre.
 
Förhandlingar som skall ske på Ryssarnas villkor inte på Ukrainas som försvarar sitt land mot Ryssarnas invasion . Samtidigt så vägrar Ryssland släppa ut de civila ur de krigsområden som ryssarna delvis behärskar- väl medvetna om att Ukraina har svårare att gå till motoffensiv när det finns civila som Ryssarna håller som gisslan i sitt försvar av tagna landområden.
Det finns något positivt med att den kriminella organisation ledd av president Putin så osminkat har visat världens demokratiska ledare Ryssarnas rätta jag. Något som förhoppningsvis på sikt kommer förändra Ryssland när folket blir varse hur grundlurade de blivit av de politiska ledarna i Ryssland, hur de plundras på landets rikedomar av skrupelfria gangstrar som gömt sig i sin politikerroll länge nog nu utan att bli avslöjade av folket kan man tycka..
tn

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards