Direktlänk till inlägg 30 april 2022

Ett Ryssland som styrs av gangstrar utan varken skrupler eller samvete.

Av tommy norum - Lördag 30 april 12:57


 


Säcken knyts allt hårdare runt Putins handlingsutrymmen i hans invasionskrig i Ukraina. Hans analys om Ukrainas försvarsförmåga kom väl riktigt på skam när han redan efter några dagars invasion gick ut med ett diktat uppmaning att Ukraina skulle kapitulera, soldaterna skulle lämna in sina vapen samtidigt som han då inledde invasionen med att försöka omringa huvudstaden Kiev.
Men oj vad han bedrog sig när det visade sig att Ukraina tvingade Ryssarna att med svansen mellan benen avbryta den operationen. Resterna av det den ryska försöket finns som utbrända ryska vrak av militär fordon längst vägarna och sönderbombade hus i områden utan militära installationer, massvis med döda civila som gömts i massgravar efter deras reträtt.
 
Nästa propåer från Putin att han var inte främmande att ta till kärnvapen om något annat land skulle få för sig att gå in och hjälpa Ukraina.
Invasionskriget som skulle avklarats på en vecka eller 2 skulle ta sådana vändning där det hittills kostat runt 20 tusen unga ryska soldaters liv- mängder med förstörda militär utrustning inklusive Putins stolthet krigsfartyget Moskva.
 
Nu har tydligen västs införsel av moderna vapen satt sina spår i Ryssarnas språkbruk för nu kan man väl närmast tolka den ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  som en vädjan att om fredsförhandlingarna med Ryssland inte skall kollapsa så förutsätter det att USA och Nato slutar att förser Ukraina med vapen som man kan försvara sig mot Rysslands invasion.
Men vis av erfarenhet av Putins och Bagdad Bobs efterföljare ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  skruplerfria sätt att ljuga för att försöka rädda sitt ansikte- så vad de säger i sina uttalande inte ens värd en skopa vatten och tas inte på allvar längre.
 
Förhandlingar som skall ske på Ryssarnas villkor inte på Ukrainas som försvarar sitt land mot Ryssarnas invasion . Samtidigt så vägrar Ryssland släppa ut de civila ur de krigsområden som ryssarna delvis behärskar- väl medvetna om att Ukraina har svårare att gå till motoffensiv när det finns civila som Ryssarna håller som gisslan i sitt försvar av tagna landområden.
Det finns något positivt med att den kriminella organisation ledd av president Putin så osminkat har visat världens demokratiska ledare Ryssarnas rätta jag. Något som förhoppningsvis på sikt kommer förändra Ryssland när folket blir varse hur grundlurade de blivit av de politiska ledarna i Ryssland, hur de plundras på landets rikedomar av skrupelfria gangstrar som gömt sig i sin politikerroll länge nog nu utan att bli avslöjade av folket kan man tycka..
tn

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkes...

Av tommy norum - Torsdag 29 sept 15:39


    Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt. Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lit...

Av tommy norum - Onsdag 28 sept 20:48

    Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden? Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kalla...

Av tommy norum - Tisdag 27 sept 15:32


      Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är e...

Av tommy norum - Söndag 25 sept 15:51

                      8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri. Det var väl Alliansen med Reinfeldt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se