Alla inlägg under maj 2021

Av tommy norum - 16 maj 2021 17:40

 






Det blir allt svårare att föra en socialdemokratisk politik i fortsättningen för Stefan Löfven när man han fått en gökunge i form av Centerpartiet i  boet. Så kan det gå när man saknar förmågan att analysera var de politiska vägvalen får för konsekvenser för det socialdemokratiska partiet. Även om man ser Annie Lööf som en svikare i det borgerliga lägret så kan man ändå triumfera med att likt den trojanska hästen fått in en fot i det socialistiska nästet som kommer att få kännbara konsekvenser för Stefan Löfven att kunna genomföra sina socialistiska politiska mål. Blir inte så lätt att gå till val och få förtroende för sina politiska ambitioner när man bjuder in Centerpartiet som en bromskloss för sina idéer.. Glöm alla skattehöjningsförslag som kommer från de socialdemokratiska kommunalföreträdarna ute i landet det går aldrig Annie Lööfs Centerparti med på. Vi får väl se hur Stefan Löfven tänker tackla det problemet för att inte helt tappa förtroendet inför väljarna 2022. Prata om att vara in målat i ett hörn.

Av tommy norum - 12 maj 2021 19:45

 


Under natten mot onsdagen fortsatte raketbeskjutningen av Israel, denna gång bland annat mot Tel Aviv. Hamas uppger att man hittills avfyrat 200 raketer mot Israel. Det faktiska antalet är dock mycket högre – enligt israeliska källor kan det handla om så många som 800. Konflikten har blossat upp igen efter att Israel har försökt avhysa palestinska hyresgäster från lägenheter i Östra Jerusalem som ägs av judiska familjer sedan 1800-talet. Deras hyreskontrakt ska ha löpt ut men trots detta vägrade de att flytta. Det svenska biståndet till de palestinska territorierna överstiger nu vad hela den samlade arabvärlden skänker till regionen. Det rapporterar Vänskaps Vänskapsförbundet Sverige -Israel.Varje år skänker den rödgröna regeringen runt en halv miljard skattekronor till det palestinska styret i vetskap att pengarna bland annat andvänds till försörjningsstöd för personer som dömts för jihadistiska terrorbrott i Israel och deras familjer. Trots ekonomisk kris i spåren av corona-epdidemin beslöt regeringen att höja biståndet till ”Palestina” med yttligare 5 miljarder för den närmaste femårsperioden..  

Av tommy norum - 11 maj 2021 13:00

 


Ja nu närmar vi oss frågan vilket bete känns mest attraktivt av oss som simmar omkring i dammen att nappa på. Röstfisket har redan börjat och de finns en diger samling beten att välja på. En del fiskare har lagt mer energi på att försöka skrämma oss fiskar med beten som förmedlar att om ni inte hörsammar våra varningar så kommer ni att gå under i en naturkatastrof eller också får ni finna i att era demokratiska rättigheter kommer att försvinna om ni nappar på fel bete. Hittills har väl inte den betestaktiken varit särskilt gynnsam kan vi se när allt fler fiskar har ignorerat det betet. Det finns till och med fiskare som med den metoden riskerar att i fortsättningen få fiskeförbud att få vara med att röst fiska i dammen. Medan en del fiskarter är på väg att försvinna i dammen så växer andra till  på ett sätt som får en del fiskare på strandkanten att ren desperation gång på gång byta bete inte alltid med rena metoder- men utan framgång. Vi får väl se vem som blir mest framgångsrik i sitt röstfiske när vi som simmar omkring i dammen har analyserat vilket bete vi föredrar att nappa på.                 

Av tommy norum - 10 maj 2021 18:44






 




Äldresomsorgen skriker efter personal, men trots det kan inte alla som har gått en vårdutbildning anställas. Orsaken: De kan inte prata och skriva tillräckligt bra svenska. Det problemet lyfts nu av verksamhetschefer inom äldreomsorgen i Linköping.

Både personal och chefer inom äldreomsorgen i Linköping berättar att en del som har en examen från en gymnasie- eller vuxenutbildning inom vård, till exempel vårdbiträde eller undersköterska, trots det inte anses anställningsbara. För att de inte kan prata eller skriva tillräckligt bra på svenska.

Frågan har nu lyfts i branschforumet Vård- och omsorgscollege i Linköping där rektorer och verksamhetschefer möts regelbundet.

”Nej, du är inte anställningsbar”

– Jag tycker det är bra att man börjar lyfta det här. Alla måste våga säga: ”Nej, du är inte anställningsbar”, säger Mari Edeson som är verksamhetschef för Ullstämma vårdboende i Linköping.

Hon säger att det i vissa fall kan se bra ut i cv:t och i ansökningsbrevet. Men när hon gräver djupare så finns inte svenskkunskaperna där.

– När jag på anställningsintervjun ger dem ett formulär och ber dem svara på några frågor så kan de inte skriva, säger Mari Edeson.

”Ibland känns det som man blir tvingad hit”

Ett annat problem som lyfts av både anställda och chefer är att långtifrån alla som söker jobb inom äldreomsorgen verkar vara intresserade av att jobba där.

– Det märker man ganska snart, att de inte verkar så intresserade, och då är det svårt att lära ut våra kunskaper till dem, säger Monica Klang.

Hon är undersköterska på Sandrinoparkens vårdboende i Linköping och handleder ofta praktikanter och vikarier.

– Ibland känns det nästan som man har blivit tvingad till vården av Arbetsförmedlingen, säger hennes kollega Gity Farahani.

Verksamhetschefen Mari Edeson upplever att många tror att det är lätt att få jobb inom äldreomsorgen.

– Jag kan få en ansökan på engelska eller att en anhörig söker jobb åt en närstående. Man kanske har hört att det räcker att du kan ett annat språk. Men det räcker inte.

I videon ger de fler exempel på varför en del som söker sig till äldreomsorgen inte anses anställningsbara – trots vårdutbildning. Och varför det är så viktigt att kunna skriva bra

 

“Alla är inte anställningsbara” – larm från personal och chefer inom äldreomsorgen | SVT Nyheter

Av tommy norum - 9 maj 2021 11:04


        



Här är väl den mest rättvisa bild av opinionsläget Maj 2021. Inga stora rörelser i opinionsläget trots desperata försök i media att hitta tendenser med stora rubriker för att sälja mer lösnummer baserade på enskilda mätningar.

Av tommy norum - 8 maj 2021 16:53




Ett riktigt arbetarparti driver inte på för att ersätta den svenska modellen på EU-nivå.

Ett riktigt arbetarparti håller sig inte med ledande företrädare som kallar en stor del av den arbetande befolkningen för "grisar". Ett riktigt arbetarparti smyger inte in marknadshyror bakvägen genom januariavtal.
Ett riktigt arbetarparti utesluter inte arbetare ur facket för att de inte har rätt partibok.
Ett riktigt arbetarparti driver inte ner välfärden och lönerna med en vårdslös migrationspolitik.
Ett riktigt arbetarparti glömmer inte kvinnorna i förorten som begränsas i livet av importerad hederskultur.
Ett riktigt arbetarparti röstar inte för att ge bort 150-miljarder kronor till EU för att Spanien ska kunna arbeta fyra dagar i veckan när vi samtidigt har fattigpensionärer hemma i Sverige.
Ett riktigt arbetarparti står upp för alla arbetare, oavsett värdegrund och arbetar inte för att de ska få sparken.
Ett riktigt arbetarparti verkar för sammanhållning i folkhemmet Sverige, de bygger inte hela sin existens på att så splittring mellan den arbetande befolkningen.
 
Socialdemokraterna är inte längre ett arbetarparti





Av tommy norum - 6 maj 2021 00:04



   

 


  

 

Man kan ju undra i en så kallad modekrönika i Borås Tidning av Boel Ulfsdotter om hon totalt har tappat förståndet liksom chefredaktören som försvarar påhoppet. Tydligen retade sig skribenten på att Ebba Busch var den enda av de kvinnliga partiledarna som hade klänning, trots att kvinnor i familjen Trump hade haft på sig en vit klänning på sin fars/makes installation så hade Busch alltså mage att ta på sig vit klänning i en partiledardebatt. Såklart är Boel Ulfsdotter förbannad och hennes krönika ledde till den givna rubriken – I helgens partiledardebatt kunde vi även bildligt talat se KD stå brud till SD. Så när Ebba Busch som representerar ett av Sveriges riksdagspartier iklädd samma typ av cocktailklänning (som någon i familjen Trump) bör vi därför dra öronen åt oss anser hon tydligen. Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt när hon avslutar artikeln- en partiföreträdare som valt att använda sin ställning för att proklamera den moderna kvinnans reträtt. Hennes åtsittande, vita klänning är tydligt sexualiserande istället för att ge bilden av en intellektuell kvinna. Den representerar därmed ett passivt kvinnoideal som sätter det lilla livet före det stora, vilket passar väl in med högerns dröm om kvinnor som verkar i hemmet istället för på arbetsplatsen. Man kan ju undra vilket kön Boel Ulfsdotter tillhör med den synen på kvinnor.

 

 

Boel Ulfsdotter gör en fultolkning av Ebba Buschs kläder (feministbiblioteket.se)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards