Alla inlägg den 29 februari 2020

Av tommy norum - 29 februari 2020 08:47

   


     

Det har visat sig att Annie Lööfs Centerparti har allt svårare att skapa förtroende för sin politik.

 

Annie Lööf trodde sig med januariavtalet med s-regeringen växlat bort de två ytterpartierna SD och V från politiskt inflytande samtidigt som hon då i lugn och ro trodde sig kunna införa borgerlig politik sign. C och L men under S-regeringens flagg. Men ack vad hon bedrog sig i tron att hon skulle vara någon herre på täppan med sitt begränsade partiunderstöd från väljarna. Inte blir det bättre av att SD och V klättrar i opinionsundersökningarna där den senaste mätningen i Expressen visar att SD är största parti, där socialdemokraterna fått stryka på foten för första gången sedan sammanvägningen av olika opinionsundersökningar började för 10 år sedan.

 

Så nu står Annie Lööf där utan politiskt inflytande och ser sig förvånad runt det politiska landskapet tvingas inse att majoriteten i riksdagen tagit kommandet och i fråga efter fråga kör över S-regeringens januariavtal med C och L . Helt plötsligt så står hon där helt naken från politiskt inflytande att försöka genom den nya mediet Twitter- som den bespottade amerikanska president Trump genomförde som kommunikationskanal till sina väljare - påstår  på fullt allvar att varken V eller SD kommer få något inflytande i januariavtalet. Något som Jonas Sjöstedt (v) på Twitter svarar:  

 

 

”Vi skall skjuta ned stora delar av avtalet, och vi har bara börjat”, Det är nog inte bara Vänsterpartiet som känner sig sturska inför den situationen utan även  M och Kd känner morgonluft i att få tvåla till den kaxiga Annie Lööf med hjälp av SD och V ändra på tågordningen i politiken. För övrigt inte de enda som vill sätta stopp för Annie Lööfs kaxighet där nu trycket ökar från olika håll inom S-rörelsen där inte minst LO anser att man måste  bryta Januariavtalet med C och L innan partiet helt tappar fotfästet i både politiken och i LO  förbunden när nu  DN/Ipsos mätning visar att  Socialdemokraterna får sin lägsta siffra någonsin, 23 procent och där SD växer så det knakar även inom  LO förbunden.

 

Så grundtipset är väl att Annie Lööf får se sig om efter andra bundsförvanter i framtiden. Inte så lätt kanske när hon nu varit med om att torpedera 2 politiska sammanslutningar där hennes utgångspunkt varit att isolera ytterpartierna SD och V från politiskt inflytande men där facit av den politiken blir väl kanske att det blir Annie Lööfs Centerparti som får ikläda sig rollen som utfryst från politiskt inflytande en tid. Bara att konstatera att Centerpartiet är nu ute i de politiska blocken .  Socialdemokraterna har fått sig en läxa i att det kostar att sätta makten före politiken något som gör väljarna konfunderade över var partiet står ideologiskt efter det att Stefan Löfven tog över rodret i partiet.   

 

tn   

 




 

     




 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards