Direktlänk till inlägg 15 maj 2020

Att som Michael Karlsson S-kommunalråd i Åmål ha lika dålig koll på kommunens ekonomi som sin egen är oroväckande.

Av tommy norum - 15 maj 2020 18:41





Visa källbilden

 

 

  

Man slutar aldrig att förvånas över hur dåligt våra valda kommunpolitiker förvaltar våra gemensamma tillgångar. Men med information om hur Åmåls  Socialdemokratiska kommunalråd Michael Karlsson sköter sin egen privata ekonomi så kanske det inte är så förvånande att han inte heller klarar av att sköta kommunens ekonomi för medborgarnas bästa.   

I Åmål har den socialdemokratiska kommunalrådet med sina medlöpare i Vänstern och Miljöpartiet  genomdrivit sina projekt utan den minsta eftertänksamhet och sund förnuft inblandat när man som ex köper en restaurangbyggnaden på S Hamnplan  som varit  tom en längre tid på grund av dålig lönsamhet hos de som försökt driva restaurangen. Inget som bekymrade vårt socialdemokratiska kommunalråd Michael Karlsson som med sina medlöpare - utan att kontrollera marknaden ordentligt - vilka förutsättningar som fanns för en uthyrning av lokalerna som skulle ge en indikation på vad fastigheten är värd - så köpte man den rakt upp och ner för 8 miljoner. 

 

Affären gjordes upp genom Åmåls kommunala bostäder där en kompetent VD förstod riskerna med affären så kommunen fick sätta in köpeskillingen som en ägarinsats i bolaget och dessutom så förband sig kommunen hyra fastigheten för ca 50 tusen i månaden av Åkab men i gengäld får kommunen ta del av hyresintäkterna. Några hyresintäkter som på långa vägar täcker investeringskostnaderna på 8 miljoner visade  det sig vara svår att få till för vårt kommunalråd som var ansvarig för affären. Trots allt så nappade till slut en intressent med ett hyreskontrakt  som i princip större delen skattebetalarna fick står för.  En konkurs blev resultatet efter en kort tid där nu tomma lokaler åter stod och tickade skattepengar. En ny hyresgäst Harrys med ett hyreskontrakt i ryggen - där skattebetalarna fortfarande kommer att får stå för större delen av investeringskostnaderna om inte hyresgästen klarar av att fullfölja kontraktstiden fullt ut  förhandlades  fram och där restaurangen  öppnades sommaren 2019 .Vad övriga restaurangägare i kommunen tycker när kommunen klampar in och erbjuder lokaler till subventionerade hyror som skattebetalarna får stå för kan man undra ?   Det som var en köpeskilling på ca 8 miljoner har nu växt till några miljoner till med uteblivna hyror ..

 

Det kommer att bli en dyr affär för Åmåls skattebetalare i framtiden som har en av Sveriges högsta kommunalskatter. Det verkar inte bekymra våra politiker nämnvärt inte heller att socialdemokraterna lovade kompensera den senaste kommunskattehöjningen  som skulle gå till vården- med en skattesänkning- men som vanligt så är vallöften en sak och vad som kommer ut av  efter valen något helt annat .Den skattehöjningen visade sig i stället gå till köpet och underhållet för en restaurangbyggnad. Så kom då det som alla väntat på med lite sunt förnuft i bagaget-  den senaste hyresgästen Harrys har gått i konkurs i dagarn med obetalda hyror på 371 000 kr och det var i princip innan Corona slog till. Nu står kommunen  där i dessa Corantider  skyldiga att betala Åkab 50 tusen i månaden för en tom lokal tills man hittar en annan hyresgäst. Hur man skall få ihop till de 8 miljoner som ÅKAB fick av skattebetalarna för att gå in i affären lär man få leta i stjärnorna efter..   

Bara att konstatera att de som vill pröva på sin bana som kommunpolitiker utan relevant utbildning eller ordentliga erfarenheter om hur samhället fungerar i stort -  saknar man sedan sunt förnuft i sitt ledarskap då kan det bli en dyr erfarenhet för skattebetalarna där det inte bara är socialdemokratiska ledarmöten som verkar leva i det blå utan också Centerpartiet under sin tid som största parti och ledande i Åmåls kommun med Kurt Svensson soM  kommunalråd. Han och hans parti  subventionerade hyror och köpte industrifastigheter som visade bli en dyr historia för skattebetalana.  Under Centerns ledarskap gav våra politiker bort ett stort attraktivt markområde för en spottstyver när man nappade på en arkitektskiss hur man tänkt sig områdets utformning. Man  blev så exalterade över framställningen att man till intressenternas stora förvåning blev erbjuden  ett mer än dubbelt så stort markområde i Åmåls absolut finaste område runt en småbåtshamn ett stenkast från centrum till samma pris som byggherrarna i första hand tänkt sig köpa. Det var den dåvarande kommunalrådet centerns Kurt Svensson och där den Socialdemokratiska oppositionsrådet inte hade några invändningar.  Priset här blev en spottstyver med 750000 kr med ett inskrivet avtal att kommunen skulle investera för samma belopp. Detta är några år sedan och fortfarande har det inte kommit upp några bostäder i området av olika skäl trots försök. Men att man sedan inte har varken vett eller etikett att till att skämmas för hur man förvaltar våra gemensamma tillgångar och med omedelbar verkan avgår från sina uppdrag när man bevisligen inte har den kompetens som behövs föra att förvalta våra gemensamma tillgångar för kommuninnevånarnas bästa.

 

Centern åkte ut med buller och bång från maktens boningar i kommunen när gick upp för väljarna hur illa man förvaltat medborgrans intresse . De slickar fortfarande såren efter den valförlusten när de i senaste valet fick se sig besegrade av Sverigedemokraterna som blev näst största parti efter Socialdemokraterna i kommunalvalet. Så kan det gå när man saknar kompetensen i partierna i att leda kommunen.  Man kan hoppas att Socialdemokraterna får samma reaktion från väljarna vid nästa kommunalval 2022. Att man inte skäms som ansvarig politiker utan fortsätter som om ingenting har hänt när man bevisligen inte kan hantera våra gemensamma skatter på ett ansvarigt sätt. Michael Karlsson som Socialdemokratiskt kommunalråd- det är en sak att inte ha koll på sin egen privata ekonomi men att förvalta våra surt inbetalade kommunalskatter i en kommun med en av landets högsta kommunalskatter är bedrövligt när man nu har facit i hand vad det har inneburit för kommuninnevånarna. Det om något  speglar väl att du och dina bundsförvanter I V och MP  inte har de rätta handlagen i att förvalta medborgarnas intresse fullt ut i Åmål.  

 tn




 
 
Ingen bild

Skattebetalare

20 maj 2020 00:32

Håller med om det du skriver Tommy. Hörde på intervju med kommunalrådet vid 2 tillfällen. Först var det nog inte 800.000 i skuld privat enligt M.K sedan blev det plötsligt en miljon om jag fattat rätt. Fick uppfattningen att "det var lite av en dåres försvarstal". Förstår att resten av partierna inte heller fick detta att gå ihop.

 
Ingen bild

Åmålsbo

24 maj 2020 12:16

Håller med partierna i oppositionen att det finns oklarheter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards