Alla inlägg den 10 juli 2019

Av tommy norum - 10 juli 2019 16:45

 Bluesfesten är snart igång och föreningen Viken förbereder övertagandet av Örnäs Camping under bluesveckan på skattebetalarnas bekostnad.

Här har vi en verksamhet som i åratal gått med förlust trots alla investeringar. Vi  skattebetalare går och väntar på att inte behöva subventionera vår gäster på Örnäs. Nog vore det mer klädsamt att satsa 400 000 kr mer i vården än att satsa

på campingens underskott år efter år.

 Samhällsbyggnadsnämnden har i åratal nollbudgeterat verksamheten utan att uppnå resultatet.

 Socialdemokraten Micael Carlsson frågade i fullmäktige  ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden hur helt plötsligt campingen redan i årets början budgeterats för en förlust i den storleksordningen.

Svaret får väl tala för sig själv. Vi har nollbudgeterat verksamheten i alla år utan att lyckas uppnå resultatet. Ingen reaktion från fullmäktige i det svaret . Det speglar väl bara den uppgivenhet man som kommuninnevånare känner när 30 st

politiskt valda ledamöter i fullmäktige inte reagerar på svaret. Den naturliga reaktionen , om man har något intresse för hur våra skattemedel används vore väl en följdfråga , hur har ni trollat bort det underskottet, vilka verksamheter har fått stryka på foten med det budgetutslaget ?  Men icke i Åmål, där sitter fullmäktige utan att visa ett uns av intresse för hur våra skattemedel används i verksamheten.

Här har vi i åratal investerat i campingen, där amatörmässiga analyser av behovet av investeringar för att få campingen att gå runt bara ökar underskottet år från  år utan att våra politiker reagerar.

 Vi ligger på en kapitalkostnad på en miljon om året , en summa som kommunen i första hand måste få in utan att behöva subventionera en blivande arrendator. Som vanligt när samhällsbyggnadsnämnden är inblandad i verksamheter där ekonomin borde vara en central  roll i beslutsfattandet, så fallerar det utan att våra poiltiker reagerar

Den politikska ledningen har fortfarande fullt förtroende för samhällsbyggnadsförvaltningens ledning trots alla försvunna miljoner av våra skattemedel under åren i olika projekt.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards