Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Myglet fortsätter utan att det händer något. 2010-04-16 17:34

Av tommy norum - 17 april 2019 16:15

Axa ladans hyressättning skapar ju en massa frågetecken som tex hur våra tjänstemän och politiker prioriterar våra skattemedel.


BernSten sailing HB disponerar ladan hyresfritt sedan 2006 utan några förplikterser, men med en övernskommelse med dubbla budskap där man kan tänka sig att det senare kommit till i efterhand för att på något sätt frigöra sig för misstankar om mygel med våra skattemedel, en omskrivning som visat sig dyr för skattebetalarne . 600000 kr har utbetalats till företaget   under en femårs period . Jag  begärde in fakturor för 2007 som BernSten Sailing HB fakturerat kommunen    ca  240000kr.


För den hyresfria axa ladan debeterade hyresgästen 110000 kr för underhåll där det låg en arbetskostand på 165 timmar, det fanns också en kostnad på 42000 kr på inredningsdetaljer. Ganska bra överenskommelse som vår förvaltningschef Tommy Jingfors ordnar till med våra skattemedel i den hyresfria lokalen , där också försäkringar, el ingår.


Att sedan våra tjänstemän tycker sig behöva en tur i skärgården för att kreativiteten skall  hållas vid liv kostade oss skattebetalare 38000 kr år 2007.


Kristinebergskolan Sten Nilssons gamla arbetsplats har tydligen ett överflöd med pengar 2007 eftersom de kan lägga 38000 kr på lägerverksamhet i skärgården.


Projekt vänerrike kostade oss skattebetalare 40000 kr  år 2007  

Projekt lakeskär kostade oss skattebetalare  12750 kr   år 2007 


Denna granskning var så intressant att även 2006,2008,2009 behöver en granskning för vilka tjänster  BernstenSailing HB debeterar kommunen  

 
 
Ingen bild

Läsare

16 april 2010 21:03

Låg det något mer än arbetstimmar i kostnaden för underhållet på 110 000?

Om man delar 110 000 kronor med 165 arbetstimmar så får jag en kostnad på 666 kronor i timmen. Så mycket betalade inte jag senast jag anlitade hantverkare i Åmål. Jag förutsätter också att det "underhållsarbetet" aldrig lades ut för upphandling så att den firman som var billigast kunde få jobbet?

 
Ingen bild

Åmålsbo

16 april 2010 21:13

Den tjänsteman på kommunen som godkänt fakturorna på ovan nämna utbetalningar ska avgå med omedelbar verkan. Detta är rena gangster fasonerna och ett hån mot vård, skola omsorg i Åmål. Är det tommy jingfors som ligger bakom även detta?

 
Ingen bild

Läsare

16 april 2010 23:05

Även jag är intresserad av att få reda på vem som attesterat fakturorna på kommunen och också vilken tjänsteman på kommunen som skrivit under "hyresavtalet" för Axa-ladan.

Tommy Norum kanske kan svara på det?

 
Ingen bild

Väljare 2010

17 april 2010 11:43

Nu har den här bloggen funnits i två månader och den har avslöjat hur chefer i kommunen (miss)sköter ekonomin och nonchalerar politiska beslut. Den visar också att politikerna inte vet eller inte bryr sig.
Jag har varje morgon som PD kommer förväntat mig att få se något uttalande från någon politiker, en artikel om hur de agerar för att komma tillrätta med frågorna eller krav på revision. Hittills har det varit dödstyst. Politiker - för jag vet att ni läser här - vad håller ni på med?
Nu har det gått så långt i frågan att jag är beredd att lova bort min röst i valet 2010 till det parti som först tar upp den här frågan och börjar agera för att ställa saker tillrätta och också kräver att de som agerat fel får ta konsekvenserna av det.
Så, Åmålspolitiker, vem av er vill få min röst? Jag uppmanar flera väljare att göra samma sak och det vore intressant om fler kunde skriva kommentarer. Vad tycker ni som skattebetalare om det som den här bloggen avslöjar?

 
Ingen bild

Nisse Hult

17 april 2010 17:27

Hur gick det med den båten som Norum fick sjöduglig med kommunala pengar? Skulle inte den trafikera skärgården enligt uppgörelsen? Men den såldes med god förtjänst!
Om du Norum tycker att det är så illa i Åmål, varför flyttar du inte tillbaka till Arvika och låter oss åmålsbor få sköta vårt, vi klagar inte, vi är nöjda med våra politiker o tjänstemän. Vem är du att sätta dig över andra? Dina "avslöjanden" avslöjar bara dig själv, att du är besatt av tvångstankar att straffa den hand som gett dig ditt välstånd. Skulle vi ha en folkomröstning i Åmål om vem vi vill ha kvar, så skulle detta garanterat i demokratins anda ge Norum en enkel resa till valfri destination!

 
Ingen bild

t-norum

17 april 2010 18:25

Din kommentar har lika mycket fantasi som din signatur. Av 140 kommentarer som finns på bloggen så är alla av åsikten att det inte står rätt till i kommunen sätt att förvalta vårt kapital utom ett tiotal som tycker att det är mer intressant att ha åsikter om mig som persson än att debatera
sakförhållandena i mina inlägg.Jag tror nog att de flesta av kommuninnevånarna vore tacksamma om
dessa som snyltar på våra skattemedel gavs en enkel resa till valfri destination, det skulle
lösa många ekonomiska problem i framtiden för kommuninnevånarna.

 
Ingen bild

Nisse Hult

17 april 2010 19:59

Det är du som påstår att det är 140 olika kommentarer på din blogg. Skulle det vara så att 140 människor i Åmål ifrågasätter styrelseskicket så utgör detta drygt 1 % av befolkningen. Snacka om att vara i minoritet!!

 
Ingen bild

skattebetalare

17 april 2010 20:58

Till dig med signaturen nisse hult.
Grattis!! Du har gjort bort dig totalt.
Antagligen är du en av de som inte vet skillnaden på kommunala kontra privata pengar. Det tommy tar upp i denna blogg är fakta om hur illa kommunen sköter avtal och kontrakt vilket resulterar i att det rinner ut en massa pengar som kan användas till kommunens huvudfrågor skola vård och omsorg. Vilken normalbegåvad person som helst kan hämta alla fakta som tas upp här på stadshuset. Det verkar vara främmande för personer som signaturen nisse hult och vissa kommunala tjänstemän

 
Ingen bild

t-norum

17 april 2010 21:01

En mycket inteligent kommentar Nisse Hult.

 
Ingen bild

bloggläsare i dag

17 april 2010 22:23

Åsikter som Nisse Hult representerar skall man nog inte bry sig om.Han hör antagligen till dessa
snyltare som gärna tar i mot skattepengar utan att ge något tillbaka. Tommy Jingfors har i åratal delat ut pengar till olika projekt utan en tanke på att det skall gynna kommuninnevånarna.
Det är nog mest hans egna intressen som varit
drifkraften att spendera våra skattepengar på utan att kunna redovisa resultat.

 
Ingen bild

Nisse Hult

17 april 2010 23:25

Ni är fortfarande i minoritet, Norum med anhang!
Samma stavfel och dåliga tempo i meningarna tyder på att Norum skriver sina egna kommentarer under olika signaturer! Norum driver tesen att ju fler som säger samma sak så blir det till slut en sanning. Men nu är det ju tyvärr så att Norum helt allena ger tyngd åt sina påståenden. Alla ni som håller med Norum kan ju manifestera på torget mot dessa påstådda bedrägligheter i morgon söndag klockan 12.00 så får vi se hur många ni är, så kom ut ur garderoberna och och visa er!

 
Ingen bild

Läsare

17 april 2010 23:38

bloggläsare idag, finns det ännu fler tveksamma projekt, förutom dom det stått om i den här bloggen? Kan du nämna några fler i så fall?

 
Ingen bild

t-norum

18 april 2010 09:12

Nisse Hult fortsätter med sina intiligenta
kommentarer när han sitter där i garderoben och skriver strunt och gömmer sig bakom en fejkad signatur. Skillnaden mellan dig och mig är att jag
står för mina påståenden och kan bevisa dessa medan du stackare, fegt gömmer dig bakom en signatur. Men det är ju så ljusskygga personer brukar agera i debatterna när de inte har något att komma med.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

18 april 2010 12:43

Här är ytterligare ett samarbetsprojekt som initierats av Jingfors och familjen BernSten, där Sten Nilssons son är projektledaren:
http://skargardenamal.wordpress.com/

"Tommy Jingfors (Åmåls kommun) och Magnus Nilsson (m/s Vänervåg) informerade om varför de tagit initiativ för att få till ett samarbete mellan föreningar, entreprenörer och kommunen kring turism och skärgård."

Jag undrar om det projektet kostade Åmåls skattebetalare något. Någon kanske kan ta reda på saken? Det är Åmåls kommun som står som ägare till projektet, enligt sidan.


 
Ingen bild

Vet hut !

18 april 2010 18:22

Nu får det väl ändå vara nog...Kommunens tjänstemän (mest den ovan nämde) sätter politikerna på en vagn och kör runt med dem och bestämmer allt själv(a).
Kommunala tjänstemän skall utföra vad politikerna beslutar. Var finns det beslutet om AXA-ladan och framförallt, dessa utgifter ?

Se'n några ord om, och till, "Nisse Hult"..
Vad är det som är så indignerande i det som Tommy skriver ? Han bevisar sina påstående med fakta, har tar reda på hur det verkligen ligger till, han ifrågasätter.
Vad gör du ? Tiger och samtycker till rufflet med våra skattepengar ?

Min signatur går till Dig och till de(n) i Åmåls Kommun som låter sån't här hända !




 
Ingen bild

Skattebetalare

18 april 2010 19:51

Hallå,,,,

Kurt(c) och Mikael(s), nog läser ni allt på denna blogg, det är jag helt övertygad om. Om allt Norum skriver är rätt varför händer då inget utan allt verkar fortsätta som vanligt. Om Norum har fel, varför försvarar ni då inte Er förvaltningschef?? Nej, Kurt och Mikael, stå upp för Åmålsborna och träd fram och deklarera, vem har rätt???

 
Ingen bild

Nisse Hult

19 april 2010 19:13

Ursäkta mig, men jag råkat faktiskt heta Nils Hult!
Det va väldigt tomt på torget i söndags klockan 12?
Satt ni i Norums garderob o filade på nya påståenden om svekfulla och bedrägliga beteenden av namngivna personer? En sak blir inte mer sant även om fler driver samma tes!
Jo, hur var det med båten Norum?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

19 april 2010 19:47

Nisse Hult: att påstå att Tommy Norum ljuger är löjligt. Allt finns dokuementerat och stämmer. Om du vill dubbelkolla alla fakta föreslår jag att du gör det hos kommunen. Eftersom du verkar tycka att det är jättebra att Åmål missköter ekonomin, bryter mot lagen och gynnar privata undrar jag om du är politiker som försöker skifta fokus från sakfrågan till personangrepp på bloggägaren eller om du är en av de som otillbörligt gynnas av kommunens fiffel.
Någon annan än de två kategorierna kan inte rimligen vara nöjda med hur saker sköts i Åmål.

 
Ingen bild

t-norum

19 april 2010 20:28

Hej Nisse Hult ursäkta Nils var namnet. Tyvärr blev det lite för snävt om tid. Har du hittat yttligare mygel som våra tjänstemän håller på med
och det med min båt som jag avyttrade för ca 15 år sen ? Du får gräva du som jag när det gäller olagligheter som våra tjänstemän håller på med så vi får ordning på dessa myglare när de delar ut skattemedel till företagare utan politiska beslut. Du får gärna namnge de tjänstemän i dina kommentarer som redan då för 15 år sen höll på att dela ut skattemedel till företagare, för det är väl inte samma som håller på fortfarande och lurar skjortan av oss skattebetalare? Det är bra att du också har kommit till insikt om förhållandena i kommunen och försöker avslöja de missförhållande som skett med våra skattemedel en längre tid.

 
Ingen bild

Skattebetalare

20 april 2010 01:15

Hej Nils, jag förstår inte varför du focuserar på Tommy N? Hjälp istället till, så att trycket blir så stort att ansvariga politker kliver fram och säger sanningen till oss skattebetalare. Sanningen är väl det enda som bekant kan segra i en sann demokrati och det vill vi väl ha i Åmål???

 
Ingen bild

nyfiken

20 april 2010 19:02

kanske nisse hult ska ställa sig på torget den 25 april så får vi se vad många som kommer jag kommer att titta på er kl 15.oo passar mig bra om det passar nisse hult

 
Ingen bild

Anders Hult

20 april 2010 19:56

Hej. Jag är bror med Nisse Hult, och jag ber om ursäkt att han inte förstår bättre.
Du Tommy, har du någon insikt vad Bernsten sailing betalar för båtplattsen som han disponerar i A-hamnen med ström och allt. Betalar vi för den också? Borde inte den båten förvisas till djuphamnen vid axaladan, så man kan fika på marinan utan dieselavgaser

 
Ingen bild

angående nyfiken

20 april 2010 20:33

jag är också nyfiken du kan skriva nisse hult på ryggen så ser vi vem du är kl 15-00 på söndag så kommer vi fram ock hälsar på dig om du har gått ur garderåben då

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards