Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Hyressubventionerna fortsätter i samhällsbyggnadsnämnden. 2010-04-09 14:59

Av tommy norum - 17 april 2019 16:15

     

axa ladan


Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Efter mina avslöjanden om hur samhällsbyggnadsnämnden har satt sina hyror i bland annat hamnterminalen där man helt sonika struntar i lagar och förordningar om subventioner till företagare,så fortsätter man som ingenting har hänt


Efter att påpekat de omständigheter runt den så kallade axa ladans hyressättning, där det inte debiterades någon hyra förutom en viss underhållsskyldighet  och där överenskommelsen innehöll dubbla budskap där i första stycket hyresgästen står för investeringar och i andra stycket står hyresvärd för densamma. En överenskommelse som det inte finns några politiska beslut på utan är en ren uppgörelse mellan förvaltningschef och hyresgäst.


När man nu ordnar till ett hyreskontrakt underskrivet mars 2010 för samma byggnad, där hyressumman på 1000 kr per månad inte ens täcker driftskostnaden på fastigheten, som ellkostnad, underhåll, försäkringar som ingår i hyran till och med vissa investeringar. Vore det inte skäl  för samhälls -

byggnadsnämnden och ta reda på hur mycket som har investerats under en femårs period och fråga sig var kapitalkostnaderna ligger i hyressättningen.


Kanske kan man hitta en del av svaret i de sexhundratusen som hyresgästen har fakturerat kommunen de senaste åren..

 

Bedrövligt att en förvaltning kan fortsätta som ingenting har hänt.Nu får faktiskt den politiska ledningen ta på sig ansvaret för hur förvaltningarna hanterar våra skattemedel, nu kan man inte gömma sig bakom, "jag visste inte".Trots upprepade påståenden om olika tvivelaktiga saker i förvaltningarna den senaste tiden så verkar inte den politiska ledningen vakna ur sin törnrosasömn


Det är helt otroligt efter den debatt som har varit om subventioner till

företagare inte på något sätt har satt sina spår i handläggningen av hyreskontrakt i samhällsbyggnadsnämnden utan man fortsätter som ingenting har hänt.  


 
 
Ingen bild

Åmålsbo

9 april 2010 21:34

Man tror ju inte detta är sant.Har man ingen förmåga att ta till sig information om de miss-
förhållanden som förekommer i förvaltningarna ?
Bryr man sig inte om de lagar som reglerar hur
våra skattemedel skall användas ?
Sjukt,sjukt,sjukt går det att polisanmäla ?

 
Ingen bild

Flyttande Åmålsbo

10 april 2010 00:00

Nu får det vara nog Kurt Svensson.Ingen respekt för våra skattepengar.Centern har nu klart visat sin oförmåga att sköta kommuns affärer.
Tur att det är val snart.

 
Ingen bild

Tjock och go Åmålsbo

10 april 2010 09:03

1000 kronor i månaden!!!! Vad är detta? Snart får väll vissa utvalda företagare betalt för att hyra kommunens fastigheter.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

10 april 2010 10:11

1000 kronor i månaden låter som en löjlig summa för att hyra byggnaden. Tommy, vet du vad en normal marknadshyra borde ligga på så att vi har något att jämföra med?

 
Ingen bild

Inflyttad Åmålsbo

10 april 2010 12:04

Det är val snart.Vi måste byta regering i kommunen innan vi går i konkurs.Tommy fortsätt att
gräva för kommunens överlevnad.

 
Ingen bild

E.Olsson

10 april 2010 17:48

Man tror inte detta är sant.Om det är som t-norum beskriver hur man förvaltar våra skattemedel och
ingen reaktion hos våra politiker så undrar man om dessa saknar intelligens.Nu får banne mig kommuninnevånarna reagera.Vi kan inte ha totalt obegåvade politiker som skall styra i vår kommun.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

10 april 2010 19:38

Inflyttad Åmålsbo: vem tycker du att ni ska välja dit istället? Jag kan inte se en rad stjärnor som bara väntar på att få ta över i kommunen direkt. I samhällsbyggnadsnämnden sitter folk från s, fp, m och c och alla verkar ju ha lika dålig koll på vad de har i uppdrag att göra. Vem ska Åmålsborna rösta på?

 
Ingen bild

t-norum

11 april 2010 09:49

Till inflyttad Åmålsbo.Det är det som är problemet
det finns inget alternativ.Det man hoppas med den information som ges i bloggen ändå får våra politiker att stanna upp och förstå vad deras mandat går ut på i sin maktutövning.Det skall inte vara en plattorm för att driva sina egna intressen utan att ta hänsyn till varken ekonomi eller lagar.En självklarhet kan man tycka.Framförallt måste vi ha tjänstemän som i sin roll som verkställare gör klart för politikerna när de vill töja på gränserna vad som gäller.Har vi då tjänstemän som går i bräschen att i sitt verkställande av de politiska viljorna
inte bryr sig om lagar och bestämmelser då får vi denna kultur som spridits sig i kommunen.
Det verkar som om min information nu änteligen ger en reaktion i kommunhuset,där nu Svante Mellander vår kommunschef har fått i uppdrag att se över en massa rutiner som både saknas och har gått överstyr i olika politiska projekt i framförallt i samhällsbyggnadsnämnden.Det är väl det vi kan hoppas på ger en annan kultur i nämnderna.Helt klart är att alla politiker i kommunen har ansvaret för den kultur som man har anamat oberoende av partitillhörighet.Men det är ändå de som har den politiska makten som bär ansvaret för bedrövelsen.Men det går trökt i vissa nämnder att ta till sig information som detta inslag visar.

 
Ingen bild

Förbannad

11 april 2010 22:20

Sluta nu t-norum och sprid en massa påståenden som det inte finns något bevis för.Ställ upp
själv, du som tror att du kan allt.chefen i
samhällsbyggnadsnämnden har väl rätt att ta vilka beslut som helst.Det har inte du med att göra.
Sådana som du vill vi inte ha i Åmål

 
Ingen bild

Rätt är inte fel

11 april 2010 23:12

Till "Förbannad", vi är helt överens om att chefer skall fatta beslut och naturligtvis sedan stå för dom och dess konsekvenser. Om jag fattat det hela rätt så föjer en hel del beslut inte svensk rätt, kommunallagen. Jag hoppas vi kan vara överens om att svensk lag skall gälla, även här i Åmål och vara en garant i dessa fall för att våra skattepengar används på ett riktigt sätt....

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 april 2010 23:25

Är signaturen "Förbannad" politiker, nättroll eller bara dåligt påläst? Det ena utesluter i och för sig inte det andra.

Förbannad: det är lätt att få fram bevisen för det Tommy skriver i bloggen. Gå upp till stadshuset och kolla själv. Alla handlingar, fakturor, kontrakt och protokoll är offentliga handlingar.
Kommunala chefer har inte rätt att ta vilka beslut som helst. De har egentligen inte särskilt stor beslutsrätt alls, utan deras beslut ska godkännas av den politiska nämnden. Chefen har även kommunallagen att följa.

Som skattebetalare har man i allra högsta grad med att göra hur pengarna används och om allt går rätt till. Men du kanske är jättenöjd med att bo i en kommun med skyhög kommunalskatt där man ändå inte har koll på sina egna finanser och där man skär ner på det mesta?

 
Ingen bild

fortfarande förbannad

12 april 2010 15:26

Du T-Norum nu får det vara nog.Du har en hel månad nu påstått en massa saker om hur illa det står till i vår kommun.Vad kan det komma sig att inte PD tar upp de saker som du påstår. Har hört att du inte får skriva insändare längre på grund av att du kommer med falska påståenden.
Vi vet din ståndpunkt nu, du kan inte i evigheter
fortsätta och påstå saker som inte är sanna.

 
Ingen bild

Läsare

12 april 2010 15:43

PD är ungefär lika på hugget vad gäller att gräva i kommunens förehavanden som en uppstoppad tiger med utdragna hörntänder. Jag skulle bli mer förvånad om de faktiskt började nysta i saken än om de bara låter bli. När läste signaturen "fortfarande förbannad" ett scoop eller en nyhet som krävde lite grävande journalistik i PD senast?

Om sanningshalten i T Norums påståenden ska börja ifrågasättas föreslår jag att T Norum i fortsättningen alltid skriver med källhänvisningar i sina inlägg, diarienummer eller fakturanummer till de saker som han tar upp, så att varje tvivlande Åmålsbo själv kan gå upp till kommunen och dubbelkolla om T Norum fantiserar eller inte.

 
Ingen bild

Företagare i Åmål

12 april 2010 17:22

Kurt Svensson jag vill också ha en lokla med fri el och kommunen står för investeringar för 1000 kr/mån. Ebberörs bank kunnde inte gjort sämmre hyresavtal.Inte konstigt att vi inte har råd med varken snöröjning eller laga vägar med såna klanskallar till förhandlare. Fortfarande ingen reaktion från våra politiker att de tar till sig
informaionen om hur kommunen sköts. Kurt,jag kommer upp en dag så kan vi förhandla om ett bidrag till min nuvarande hyra på 15000 kr/mån exkl el.

 
Ingen bild

skattebetalare

12 april 2010 18:25

Till signaturen förbannad.
Troligtvis är du en av de som känner dig träffad.
Vet att det Tommy skriver är sant.
Det finns som sagt att hämta information om avtal,mm i stadshuset för den som vill kolla.
Hoppas att Svante melander har det som krävs för att städa på en del förvaltningar. Kommunen borde styras av politiker inte av kompisgäng som har intressen i olika föreningar,mm.

 
Ingen bild

Frågande???

12 april 2010 20:07

Är allt detta sant??? Varför bemöter ingen detta??? Ska vi medborgare och skattebetalare i Åmål dra slutsatsen att våra förtroendevalda tiger och samtycker??? Undrar om Janne Josefsson och uppdrag granskning skall behöva besöka stadshuset för att det skall komma någon reaktion??? Undrar om allt detta är sant??? Vad gör pressen, som skall granska våra makthavare??? Många frågor men inga svar, från de som borde sitta inne med sanningen och kunna bemöta allt detta.

 
Ingen bild

Läsare

12 april 2010 20:17

Fastighetschefen i Stockholm har fått avgå idag efter fiffel med fakturor. När får chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen i Åmål ta konsekvenserna för hur han skött (eller inte skött borde jag väl säga) sitt jobb?

http://svt.se/2.33538/1.1960797/fastighetschefen_tvingas_lamna_jobbet?lid=puff_1960797&lpos=lasMer

 
Ingen bild

Frågande???

12 april 2010 22:24

Har funderat under några timmar i kväll... Jag tror nog att ni, som fler och fel i Åmål, läser och följer detta forum...Varför Kurt(c) och Mikael(s) bemöter ni inte något av t-norums påståenden, vare sig här eller i pressen??? Är ni inte skyldiga oss Åmålsbor detta??? Vilken sida skall vi stå på??? Ni båda representerar en klar majoritet av de röstande i Åmål... Säg sanningen, snälla...

 
Ingen bild

Läsare

13 april 2010 00:35

Frågande, jag tror inte att "våra förtroendevalda tiger och samtycker".
Jag tror faktiskt att det är så illa att de inte har en susning om vad deras uppdrag innebär.
Det här får ju i all synnerhet politikerna i samhällsbyggnadsnämnden att framstå som åsnerövar och rimligen bör de inte stå med på listorna till årets val efter att ha låtit det här fortgå.

Här är the magnificent seven som jag förväntar mig står parkerade i skamvrån med dumstruten på vid det här laget:
http://www.amal.se/page/20599/fortroendevalda.htm

 
Ingen bild

Musse Pigg

21 april 2010 11:09

Tycker inte Tommy ska yttra sig.
Vad betalade han för Sjöfartshuset.
Det var lika mycket suventioner då.

 
Ingen bild

t-norum

21 april 2010 12:58

Musse Pigg: Skillnaden är väl att i mitt fall fanns politiska beslut både i kommunstyrelsen och
i fullmäktige som antog budet på 600000kr för sjöfartshuset för ca 20 år sen. Subvention det finns det delade meningar om. Men jag förstår att
Musse Pigg är konfunderad.Det finns idag ledande politiker som påstått samma sak fast de själva både i kommunstyrelsen och fullmäktige varit med och röstat om försäljningen.Det är inte så lätt att vara politiker alla gånger.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards