Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Spelet kring trovärdigheten 2010-04-04 10:34

Av tommy norum - 17 april 2019 16:15

   Blev en aning förvånad av ett samtal med en egenföretagare under helgen. Han börjar med att göra utfall mot mina avslöjanden i samhällsbyggnadsnämnden och på stående fot säger upp bekantskpen med mig på grund av mina avslöjanden om bristen på hänsyn till våra lagar och förordningar i kommunen 

.Samtalet gick ut på att min husaffär med kommunen på nittiotalet skulle diskvalificera mig för att ha åsikter hur kommunen förvaltar våra skattemedel. En rätt bisarr åsikt, men det speglar väl hans frustation över avslöjandet över hur hans avtal med kommunen var konstruerat för lokalen som han disponerar hyresfritt med en visst underhåll som åtagande. 


Ett avtal med dubbla budskap, där det i första stycket står att alla investeringar skall hyresgästen stå för .I andra stycket skall ägarna stå för investeringen. Resultatet blev en investering på åttiotusen kronor som kommunen stod för i den hyresfria lokalen. Ytligare ett exempel på subvention till våra företagare som tär på våra skattemedel. Det mest skrämmande när man försöker få en dialog med dessa snyltare är att de tycker att det är i sin ordning att bidrag med skattemedel i verksamheten är helt riktig och förstår inte det alvarliga i att subventioner snedvrider konkurensförhållandena i samhället. Ett faktum som också våra politiker och tjänstemän har svårt att ta till sig visar det sig.


När argumenten för sitt handlande saknas då tar man heller till desinformation och sprider rykten som inte är sanna. Som t.e.x en politiker i samhällsbyggnadsnämnden som apropå att bryta mot lagar och förordningar ,att jag skulle brutit mot lagen genom att gå in på avspärrat område vid hamterminalbranden, " skitprat."

Det skvallret om lagförbrytelse skulle sättas i paritet med det samhällsbyggnad-

nämnden sysslade med menade han. Eller som flera har påpekat att jag som drivit företag i monopolställning.  Det skulle ha stor negativ inverkan på min trovärdighet. Man har till och med gett mig en fejkad profil i facebook med mindre smickrande karaktärsdrag.


Har man inget annat att komma med i debatten än med hjälp av kärringprat och skvaller ta till sådana desperata metoder ,det bara stärker min tro att det finns mycket än att avslöja i den kommunala beslutsprocessen..

    

 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

4 april 2010 20:07

Hur många företag får hyressubventioner egentligen?
Hittills har du skrivit om båtföretaget i den nedbrunna byggnaden, de som ska hyra det miljonombyggda cafét på Strandgatan och nu detta företag.
Finns det fler och hur mycket pengar rör det sig om per år som Åmåls skattebetalande befolkning får avstå från för att privata företagare ska göra en trevlig vinst?

 
Ingen bild

t-norum

5 april 2010 11:58

Tyvärr så låter våra politiker samhällsbyggnadsförvaltningens chef styra och ställa likt en diktator med våra skattepengar miljon på miljon rinner ur kommunkassan där han fördelar pengar efter eget tycke och smak utan att demokratiska beslut är tagna.Sen har man annamat en kultur där trixandet mellan konton för att i möjliga mån fördela kostnaderna så att detta inte syns i resultatet för förvaltningen.Tyvärr så tror jag inte politikerna i nämnden ens kan skilja mellan drift och investeringsbudget när de tar beslut i nämnden. Vänta och se det kommer mer frågetecken framöver.

 
Ingen bild

båtägaren

5 april 2010 12:46

Får man gissa att företagaren du beskriver har sin verksamhet i närheten av det ner brunna båtföretaget. Tycker mig känna igen det snikna "vill ha mer" pratet..
Kul med en annorlunda blogg!

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

5 april 2010 14:19

Tack Tommy, jag ser fram emot nya uppgifter från dig! Har du någon mailadress man kan nå dig på?

 
Ingen bild

båtägare i a-hamnen

5 april 2010 20:21

Upprörande med en sån reaktion.Men det säger en del om personen i fråga. En snyltare utan att skämmas,sådana klarar vi oss utan i kommunen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards