Direktlänk till inlägg 24 juli 2018

Varför skall politikerna beställa en massa utredningar när man ändå inte förstår vad som står där.?

Av tommy norum - Tisdag 24 juli 06:41– Jag förlorade tron på krisberedskapen, om det blir en riktig kris då ska man inte räkna med att samhället fixar att hjälpa, speciellt inte om man som regeringen tillsatt en generaldirektör på MSB som heter Dan Eliasson med rötter i krismyndigheter som arbetsförmedlingen och polisen med känt resultat.  

Är verkligen de här två gubbarna, Morgan Johansson (s) och generaldirektören på MSB Dan Eliasson, de rätta att med sina meritlistor i bagaget få ta ansvaret för krisberedskapen i Sverige efter september 2018 ? 


Aud Sjökvist, utsedd som utredare av Alliansregeringen efter den stora branden i Västmanland, den dittills största skogsbranden i modern tid i Sverige där en person avled och två skadades allvarligt. 


Utredningen skulle beskriva händelsen, identifiera brister och föreslå nödvändiga författningsändringar inför framtida kriser. Men en månad senare var det val och den nya regeringen begränsade utredningen till att endast beskriva händelsen och arbetet i samband med branden, och tiden för utredningen halverades.

Den förklaring Aud Sjökvist fick var att den nya regeringen Löfven ansåg att Alliansen spenderat för stor del av utredningsbudgeten så Morgan Johansson (S), justitie- och inrikesminister ville själv bestämma vad som skulle utredas så han såg till att regeringen tillsatte en utredning om de kommunala räddningstjänsterna som har utretts "hur många gånger som helst" och att det är samma brister som man anmärker på varje gång.


Här beordrade man krisplaner i kommunerna som godkänts men aldrig prövas med som kan få förödande resultat när katastrofen väl inträffar. - Det är det som är upprörande att man inte har lärt sig och tagit till sig, att synpunkterna inte får genomslag -Det är inte bara den här regeringen, det spelar ingen roll vilken färg det är på politiken, Det finns en hel del kvar att göra och räddningstjänsten har enligt Aud Sjökvist under de senaste femton åren kontinuerligt nedrustats istället för tvärtom.


Man kan fråga sig vad har vi fått för politiker på halsen som helt har tappat verklighetsorienteringen om dagsläget i Sverige och trots hur många signaler som helst om läget så reagerar man inte i tid.

En prioriteringsfråga som allt annat i politiken där man har ansett att försvaret, polisen, sjukvården räddningstjänsten, skolan och våra pensionärer mm  har man prioriterats bort och i stället har man spenderat otroliga summor på invandringen och bistånd. En prioritering som vi nu ser konsekvenserna av i samhället och som vi kan hoppas sätter sina spår i det kommande valet i sept.   


tn

 

 
 
ANNONS
 
Ingen bild

annemariegw

Tisdag 24 juli 12:32

Mycket bra skrivet Tommy är helt enig med dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 20 sept 11:26


  Sverigedemokraternas kandidat till vice talmansposten Björn Söder är en nagel i ögat för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som nu försöker få bort honom genom att föreslå en egen kandidat Lotta Johnsson Fornarve (V) till posten  Nu börjar det...

Av tommy norum - Torsdag 13 sept 11:22


          Politikernas spel för galleriet där första ronden blev rena floppen. Inte en enda smocka kunde åskådarna registrera. En rond som de medverkande så gott de kunde försökte ge sken av skulle gå i någon slags samförståndsanda. Den enda s...

Av tommy norum - Tisdag 11 sept 10:12


  Centerns Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund verkar stå i valet och kvalet om man skall bryta de borgerliga väljarnas förtroende och lämna över sig till Socialdemokraternas Stefan Löfven..    Det vi kan konstatera är att Alliansen ...

Av tommy norum - Fredag 7 sept 12:50


      Foto Birger Hultgren 1929   Hästtransporter med sand vintern 1929 från grusgropen i Sjövik till bygget av Åmåls djuphamn.       ...

Av tommy norum - Torsdag 6 sept 15:30


  Statsminister Stefan Löfven kommer att gå till historien efter valet 2018 som den som tog död på det stora inflytandet för det socialdemokratiska partiet i svensk politik.  I land efter land så inser medborgarna att vänsterpolitik inte är lösni...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se