Direktlänk till inlägg 24 juli 2018

Varför skall politikerna beställa en massa utredningar när man ändå inte förstår vad som står där.?

Av tommy norum - 24 juli 2018 06:41– Jag förlorade tron på krisberedskapen, om det blir en riktig kris då ska man inte räkna med att samhället fixar att hjälpa, speciellt inte om man som regeringen tillsatt en generaldirektör på MSB som heter Dan Eliasson med rötter i krismyndigheter som arbetsförmedlingen och polisen med känt resultat.  

Är verkligen de här två gubbarna, Morgan Johansson (s) och generaldirektören på MSB Dan Eliasson, de rätta att med sina meritlistor i bagaget få ta ansvaret för krisberedskapen i Sverige efter september 2018 ? 


Aud Sjökvist, utsedd som utredare av Alliansregeringen efter den stora branden i Västmanland, den dittills största skogsbranden i modern tid i Sverige där en person avled och två skadades allvarligt. 


Utredningen skulle beskriva händelsen, identifiera brister och föreslå nödvändiga författningsändringar inför framtida kriser. Men en månad senare var det val och den nya regeringen begränsade utredningen till att endast beskriva händelsen och arbetet i samband med branden, och tiden för utredningen halverades.

Den förklaring Aud Sjökvist fick var att den nya regeringen Löfven ansåg att Alliansen spenderat för stor del av utredningsbudgeten så Morgan Johansson (S), justitie- och inrikesminister ville själv bestämma vad som skulle utredas så han såg till att regeringen tillsatte en utredning om de kommunala räddningstjänsterna som har utretts "hur många gånger som helst" och att det är samma brister som man anmärker på varje gång.


Här beordrade man krisplaner i kommunerna som godkänts men aldrig prövas med som kan få förödande resultat när katastrofen väl inträffar. - Det är det som är upprörande att man inte har lärt sig och tagit till sig, att synpunkterna inte får genomslag -Det är inte bara den här regeringen, det spelar ingen roll vilken färg det är på politiken, Det finns en hel del kvar att göra och räddningstjänsten har enligt Aud Sjökvist under de senaste femton åren kontinuerligt nedrustats istället för tvärtom.


Man kan fråga sig vad har vi fått för politiker på halsen som helt har tappat verklighetsorienteringen om dagsläget i Sverige och trots hur många signaler som helst om läget så reagerar man inte i tid.

En prioriteringsfråga som allt annat i politiken där man har ansett att försvaret, polisen, sjukvården räddningstjänsten, skolan och våra pensionärer mm  har man prioriterats bort och i stället har man spenderat otroliga summor på invandringen och bistånd. En prioritering som vi nu ser konsekvenserna av i samhället och som vi kan hoppas sätter sina spår i det kommande valet i sept.   


tn

 

 
 
ANNONS
 
Ingen bild

annemariegw

24 juli 2018 12:32

Mycket bra skrivet Tommy är helt enig med dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 20 feb 13:22

Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA)   Resande som ankommit till Norrköpings central.        Kvarteret Korpen i Norrköping 1953 FOTO  Fotograf wINELL,C      Västgötegatan, Norrköping 1957.   Kvarteret Stenhu...

Av tommy norum - Måndag 11 feb 17:11

 6 foton  som visar Ångbåtstrafiken på Dalslands kanal vintertid för över 100 år sedan.                  ...

Av tommy norum - Söndag 10 feb 12:50

  Licens Public Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC PDM)         Skolskidtävling i Karlstad 1941.       Karlstadsbilder tagna  i mitten av 1950-talet.    Brandkåren 1949       Kungab...

Av tommy norum - Fredag 8 feb 12:04


  Polisområdeschefen i Fyrbodal Lars Eckerblad var ute i ogjort väder när han offentligt kritiserade poliskommissarie Peter Torstenssons Facebook inlägg  där gärningsmännens ursprung nämndes som utländska medborgare.       Frågan är väl ...

Av tommy norum - Tisdag 5 feb 12:24

     Sommarstaden Strömstad i färg för mer 60 år sedan                               ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se