Direktlänk till inlägg 24 juli 2018

Varför skall politikerna beställa en massa utredningar när man ändå inte förstår vad som står där.?

Av tommy norum - 24 juli 2018 06:41– Jag förlorade tron på krisberedskapen, om det blir en riktig kris då ska man inte räkna med att samhället fixar att hjälpa, speciellt inte om man som regeringen tillsatt en generaldirektör på MSB som heter Dan Eliasson med rötter i krismyndigheter som arbetsförmedlingen och polisen med känt resultat.  

Är verkligen de här två gubbarna, Morgan Johansson (s) och generaldirektören på MSB Dan Eliasson, de rätta att med sina meritlistor i bagaget få ta ansvaret för krisberedskapen i Sverige efter september 2018 ? 


Aud Sjökvist, utsedd som utredare av Alliansregeringen efter den stora branden i Västmanland, den dittills största skogsbranden i modern tid i Sverige där en person avled och två skadades allvarligt. 


Utredningen skulle beskriva händelsen, identifiera brister och föreslå nödvändiga författningsändringar inför framtida kriser. Men en månad senare var det val och den nya regeringen begränsade utredningen till att endast beskriva händelsen och arbetet i samband med branden, och tiden för utredningen halverades.

Den förklaring Aud Sjökvist fick var att den nya regeringen Löfven ansåg att Alliansen spenderat för stor del av utredningsbudgeten så Morgan Johansson (S), justitie- och inrikesminister ville själv bestämma vad som skulle utredas så han såg till att regeringen tillsatte en utredning om de kommunala räddningstjänsterna som har utretts "hur många gånger som helst" och att det är samma brister som man anmärker på varje gång.


Här beordrade man krisplaner i kommunerna som godkänts men aldrig prövas med som kan få förödande resultat när katastrofen väl inträffar. - Det är det som är upprörande att man inte har lärt sig och tagit till sig, att synpunkterna inte får genomslag -Det är inte bara den här regeringen, det spelar ingen roll vilken färg det är på politiken, Det finns en hel del kvar att göra och räddningstjänsten har enligt Aud Sjökvist under de senaste femton åren kontinuerligt nedrustats istället för tvärtom.


Man kan fråga sig vad har vi fått för politiker på halsen som helt har tappat verklighetsorienteringen om dagsläget i Sverige och trots hur många signaler som helst om läget så reagerar man inte i tid.

En prioriteringsfråga som allt annat i politiken där man har ansett att försvaret, polisen, sjukvården räddningstjänsten, skolan och våra pensionärer mm  har man prioriterats bort och i stället har man spenderat otroliga summor på invandringen och bistånd. En prioritering som vi nu ser konsekvenserna av i samhället och som vi kan hoppas sätter sina spår i det kommande valet i sept.   


tn

 

 
 
ANNONS
 
Ingen bild

annemariegw

24 juli 2018 12:32

Mycket bra skrivet Tommy är helt enig med dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 20 juli 09:35

I dagarna fick jag en sann historieberättelse över hur en av de miljoner emigranter levde sitt liv där over. Min farmor född Mossberg gifte sig med min farfar född Norum. Bägge kom från knekt familjer utanför Åmotfors i Värmland  där Noreborgs herrgå...

Av tommy norum - Onsdag 17 juli 09:48

  I semestertider om man nu skall nämna semester när man lever som pensionär sedan flera år tillbaka. I alla fal så vaknar besöksintresset upp för olika aktiviteter. Arvika har en del intressanta besöksaktiviteter att erbjuda därav Arvika fodonsmus...

Av tommy norum - Tisdag 16 juli 19:46

  Frågan är väl hur länge Stefan Löfven och Socialdemokraterna klarar av att hålla de tre kvinnliga partiledarna stången innan partiets politik totalt fallerar ?  Bara att konstatera att behålla regeringsmakten till varje pris kan bli en kost...

Av tommy norum - Lördag 13 juli 16:37

 - Att Moderaterna och KD med hjälp av SD sänkte skatten för låginkomsttagarna medan regeringen i sin oansvarighet blev tvingade av L och C - om de skulle få fortsatt förtroende att regera - i stället sänka skatten för höginkomsttagarna . Det är So...

Av tommy norum - Måndag 8 juli 20:51

    Zorn en av Sveriges populäraste och duktigaste målare och grafiker. Han var också en inbiten fotograf där motiven från hans konst ofta kom från ett fotografi som han tagit. Grafiken hämtade han sin inspiration från Rembrandt. Zorns stora privat...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se