Alla inlägg den 10 juli 2018

Av tommy norum - 10 juli 2018 07:00




 

Frågan är väl om väljarna fattar att en röst på Socialdemokraterna också blir en röst på en politik där MP och kommunisterna i vänsterpartiet vill ha del av politikkakan. Är det den politiken väljarna förväntar sig när man röstar på Socialdemokraterna och Stefan Löfven ?  

  

 

Frågan är väl om väljarna ännu en gång är beredda att rösta på en regeringskonstellation där Miljöpartiet är inblandade och med ett Vänsterparti som ligger och lurpassar i vassen för att ta del av kakan ledd av den forne kommunisten Jonas Sjöstedt som det visar sig är helt befriad från sunt ekonomiskt tänkande.

 

Han utgår fortfarande i sin fantasi att hela Europa, ja hela världen är socialistiskt med hans syn på hur politik skall drivas. Vänsterpartiet tycker att staten äger dig. Att det finns en aldrig sinande källa av pengar någonstans – ofta hos ”dom rika” eller företagen. Och att de där kronorna du betalar in kan användas hur som helst.

Här är några exempel på vänstervurpor som kan stressa vem som helst. ”Varje skattekrona som går förlorad i en skattesänkning är en stöld från det gemensamma” Det borde betyda att allt du tjänar ihop när du arbetar egentligen inte tillhör dig, utan ”det gemensamma”, och att det du får behålla således är en slags veckopeng? Det är den synen på folket som vänsterpartiet har som utgångspunkt i sin politik i sitt samarbete med Socialdemokraterna. Så frågan som väljarna borde ställa sig när man röstar på Socialdemokraterna är om man också i framtiden vill ha med MP och Vänster kommunisterna att göra när de med utpressning hotar att lämna skeppet om man inte får igenom sina krav. 

 


Det värsta partiet i svensk politik är ur makt och reellt politiskt inflytande är Miljöpartiet och de har alltid varit ett extremt parti, långt ut på kanten.

 

Den senaste eftergiften sossarna gav Miljöpartiet – en amnesti åt afghaner som enda grupp – är bara en i en mycket lång rad orimliga politiska beslut som Miljöpartiet krävt och fått igenom. Ett litet skitparti med ca 270 000 väljare bakom sig skall få ett sådant inflytande över Socialdemokraterna för att de skall kunna få behålla makten i svensk politik. Borde vara bekymmersamt för de som värnar om den svenska demokratins framtid. Om inte annat så borde väl de Borgerliga lägga lite mer krut på och pressa socialdemokraterna i hur de skall regera Sverige i fortsättningen med Vänsterpartiet och Miljöpartiet och kommer deras flumpolitik ta lika stor plats i politiken som i den senaste mandatperioden. 

 

Tänk om Alliansens företrädare lagt ner lika stor energi på att försöka splittra samarbetet mellan S och MP och V som man lagt ner på att försöka sätta stopp på Sverigedemokraterna. Då hade vid det här laget väljarna fått klart för sig vad som väntar dem om Socialdemokraterna tar hem spelet i september.

 

Då blir inte en socialdemokratisk politik man kommer att bjuda på utan lika mycket en MP och Vänsterpolitik med höjda skatter och miljöavgifter och en påtvingad migrationspolitisk som går i Vänsterpartiets och Miljöpartiets tecken, och hur många väljare vill ha det. ? En fråga som väljarna borde ställa sig. De borgerliga partierna och SD borde ta tillfället i akt i partiledardebatterna att ställa Stefan Löfven mot väggen och kräva ett svar.

 

De borgerliga har ju gjort klart för väljarna att något samarbete med Sverigedemokraterna inte är på tapeten. Vad jag förstår så har Stefan Löfven lite svårare att deklarera ett avbrutet samarbete med sina regeringskolleger och samarbetspartner om han vill behålla makten.

 

Så det vi kan förvänta oss i nästa mandatperiod är att MP med sina 270 000 väljare (om man nu inte åker ut ur riksdagen) skall fortsätta att mästra Stefan Löfven om hans block vinner valet om han vill fortsätta regera. Ingen lätt situation Stefan Löfven satt sig i när han tvingas samarbeta med MP trots att han vet att nära hälften av de socialdemokratiska väljarna från en tidigare undersökning vill bryta samarbetet med flumpartiet MP. Kanske inte så underligt att väljarna flyr partiet över till SD. 

 

Bara att konstatera att Socialdemokraterna är tvingade in i ett samarbete med de båda bundsförvanterna för att överhuvudtaget få till en regeringsbildning. Något som V och MP har utnyttjat fullt ut till för att få ut så mycket som möjligt av sin politik. Stackars väljare som fortfarande inte förstår att en röst på Socialdemokraterna är en röst på grisen i säcken. Varken väljarna eller Socialdemokraterna har en aning om vad som kommer ut ur säcken efter valet.   

 

tn









Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards