Direktlänk till inlägg 26 augusti 2017

Jan Carlzon fick stående ovation när han pratade flyktingar

Av tommy norum - 26 augusti 2017 07:00


Bildresultat för jan carlzonJan Carlzon en av Sveriges kändaste direktörer, stod inför 500 åhörare på Kvalitetsmässan i Göteborg 2015. Han sa: – Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.
– Jag känner stor oro, säger Jan Carlzon . Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.

 

Det enda partiet som tagit till sig den förståelsen, samma som många medborgare runt om i landet, är Sverigedemokraterna.  Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration med utgångspunkt från den verkligheter de lever i . De enda som inte verkar bry sig är de politiker som har ansvaret för den uppkomna situationen.

 

Så frågan Jan Carlzon ställer ärhar vi det ledarskap som situationen kräver eller har vi fått ledare som följer hopen och försöker samla ihop det som blev kvar det som så tydligt visar ett dåligt ledarskap ?  

– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. säger Jan Carlzon.

 

Tyvärr så har  ansvariga politikerna i både Alliansen och det rödgröna blocket  struntat i att ta hand om de som kommer hit. Man har fört en politik där tuta och kör och se vad som händer varit det som gällt. Alla opponenter av den politiken har de gemensamt anklagat för främlingsfientlighet.  Man har med sin politik skapat klasskillnader i samhället där man får gå tillbaka ända till 30 talet för att se motsvarande samhällsförändringar. Något som inte verkar ha bekymrat de ansvariga politikerna att man är skylldig till att sparkat tillbaka utvecklingen i klasskillnader till i början på 1900 talet i Sverige.

 

 Man har med det skapat en kriminalitet som har gjort flera områden runt i Sverige klassas som särskilt utsatta där myndigheter har svårt att få ordning på utvecklingen. Man har struntat i att föra en bostadspolitik som ligger i fas med de som man lockat hit. Man har struntat i att ge skolan resurser för att tillgodose flyktingbarns större behov för att integreras  i skolsystemet, Man har i stort sett struntat i allt som skapar en vettig integration av de nyanlända.

 

I stället för att föra en vettig politik så har man försökt ändra fokus på de problem som uppstått genom att svartmålat de som opponerat sig mot den politiken. Ingen självrannsakan här inte mer än att när de fått ur sig sin frustration på Sverigedemokraterna så ger man sig på motståndarblocket och anklagar dessa för att inte ta ansvar.  Att bägge blocket har lika stort del i det som sker vill man inte låtsas om.

 

Att någon överhuvudtaget kan rösta på de partier som är ansvariga för det vi nu ser är en gåta. Och i stället för att rannsaka sig själva så fortsätter man ge sig på det enda parti som varit kritisk till invandringspolitiken i hopp att man skall ändar fokus så att de slipper stå i skamvrån inför medborgarna för vad de ställt till. Vi kan väl hoppas att fler tar till sig vilka som är de verkliga syndarna i hur man skött Sverige i flyktingfrågan de senaste 10 åren. Nu får svenska folket vara beredd att städa upp efter vad den naiva flyktingpolitiken lett till.

 

Man skall aldrig rösta på ett parti i vad de vill åstadkomma utan man skall rösta efter vad de åstadkommit med sin politik. Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018.    

 

tn 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunilla

26 augusti 2017 09:37

Äntligen klarsynt klartext.

 
Ingen bild

Bobby pettersson

26 augusti 2017 11:09

Bra Jan, alltid kristallklart och så klokt.
Jag bugar mig /
Bobby.

 
Ingen bild

Bertil Paulsson

26 augusti 2017 13:10

Äntligen en person från Näringslivet som törs säga vad folk i allmänhet tycker. Bra Jan

 
Ingen bild

Susana

26 augusti 2017 13:17

Mitt i prick! Många tänker precis så men är rädd att säga det för att man kan klassas som rasist eller Nazister.

 
Ingen bild

Fri Demokrati

26 augusti 2017 13:45

Nä Sveriges politik välkomnar problem för det kostar pengar som de kan använda som argument att höjja skatter och nya regler för olika myndighetensavgifter om man behöverhjälp som inte finns. Stressen ger lökarna en möjlighet att sälja kemiska medeciner och all självhjälp är förbjuden därför satsar man nu på fler poliser precis som de borgliga ville under Reinfeldt. Löven skiter guld hemma och delar ut till sina hjälpredor som sköter sig.Vi vill ha medborgarlön och anser att det skulle hjälpa landet på ett mer betydelsefullt sätt så att handel och konsumtion kan leva utan kriminell utsagai sin helhet..men det finns många sätt att avkriminalisera livet men att dela ut gamla krigsbyten till duktiga soldater glömmer att alla är lika viktiga och gör sitt bästa fast de som mår bäst ekonomiskt i Sverige är handikappade och reducerade idag.

 
Lena Jörgenson

Lena Jörgenson

26 augusti 2017 14:04

Svenska politiker har en hel del att lära av denne ledarskapsprofil. Men ett självkritiskt förhållningssätt är som bekant en bristvara inom den svenska politikerkåren vars flockmentalitet och avsaknad av intellekt närmast kan jämföras med ett gäng frikyrkopastorer. På nationell politisk nivå resonerar de på exakt samma sätt som Jehovas vittnen beträffande blodtransfusion. Man tillåter hellre att en nation och dess befolkning sugs ut och dör än att man injicerar lite nytt friskt blod och tar till sig nya, intressanta tankar och frågeställningar som inte följer PK-bibeln.

http://https://www.facebook.com

 
Ingen bild

Carry Cederberg

26 augusti 2017 17:40

Stående ovation från mej!

 
Kenneth Lundberg

Kenneth Lundberg

26 augusti 2017 17:43

Tack 😀

http://FB

 
Ingen bild

Nina

26 augusti 2017 18:23

Människor som inte har ansvaret utan en mentalitet som småbarn då kan vi inte vänta annat. Tjänstemannaansvaret MÅSTE tillbaka omedelbart, bums. Annars tror politiker det är fritt fram med vilka konstigheter som helst.
T J Ä N S T E M A N N A A N S V A R E T, tillbaka.

 
Ingen bild

Tobbe S

26 augusti 2017 18:27

Jan Carlzon är en 76-årig man som inte förstått att världen ser annornlunda ut nu, mot 1988.

 
Ingen bild

A-L Andersson

26 augusti 2017 18:55

Änteligen en som förstår! Tack!!

 
Ingen bild

Göran L

26 augusti 2017 19:14

Tobbe S, hur tänkte du där? Otur när du försöker dig på att tänka?

 
Ingen bild

Lola

26 augusti 2017 20:00

Bästa uttalandet av en höjdare på länge,, Varför är inte Företagscheferna politiker istället för dessa evinnerliga idioter som bara sitter som muppar och suger åt sig pengar och drar ner Sverige i skiten.

 
Ingen bild

Lars I Andersson

26 augusti 2017 20:19

Bästa Klarsynt genomtänkt utanför boxen

 
Ingen bild

noe

26 augusti 2017 21:19

Inte så genomtänkt sagt!

 
Barbro Kravetz

Barbro Kravetz

26 augusti 2017 21:25

Absolut.
Bra att du utrycker dej om detta eftersom manga i Sverige respekterar dej och darmed vagar sta for vad de sjalva egentligen ochsa tycker...
😗😀

http://Kroppenosjalen.blogspot.se

 
Ingen bild

Herr Myra

26 augusti 2017 22:28

Du skriver bra och Carlzon är en fin man med stor människovärme, känner honom väl sedan + 30 år.
Men Du skriver "Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018."
Jag håller inte med, det är vi väljare som borde vara oroliga !

 
Ingen bild

Anders magnusson här

26 augusti 2017 23:16

Det kan många stå bakom, men oseriöst att få resten av texten att framstå som den sas av honom...

 
Ingen bild

Cave

26 augusti 2017 23:37

Vad är annorlunda med världen nu jämfört med 1988?

 
Ingen bild

Christer A.

27 augusti 2017 05:38

Jan Carlzon är en intelligent äldre man som förstår att världen är annorlunda idag , med allvarliga problem som måste tas på allvar, Mycket bra tal ! Synd att våra politiker inte förstår detta !

 
Ingen bild

Pesa

27 augusti 2017 07:19

Har haft dig som chef förr och vill he det igen. Ditt renommé som "ej nsse", tvärt om är väldokumenterat och det är av yttersta vikt att dina ord läses mot den bakgrunden! Om JAG skulle säga detta....skulle jag omedelbart bli stämplad som rasist...av PK-maffian. Man kan inte längre se och skilja på fakta och "känslor".....

 
Leo

Leo

27 augusti 2017 07:39

Jan Carlzon åsikter borde varje svensk politiker med ansvar haft för tio år sedan.

http://Gus

 
Ingen bild

Håkan

27 augusti 2017 09:14

Mkt bra sagt/ skrivet, håller med!

 
Ingen bild

Mia

27 augusti 2017 09:23

Klarsynt. Även symptomatiskt i dagens svenska debattklimat att det kommer från en person som inte sitter i beroendeställning till någon arbetsgivare. Folk är fortfarande livrädda för att mista jobbet och tiger hellre. Ungefär som de gjorde i gamla Sovjetunionen. Rosenberg får nog revidera sitt gamla uttalande..

 
Ingen bild

Dick

27 augusti 2017 10:59

Tack Jan för att du skrev detta

 
Ingen bild

Mats

27 augusti 2017 11:35

Är det en företagsledare ni söker så måste Trump vara en förebild. Dock inte inte min, hellre en politiker än en totalt oansvarig företagsledare som glömmer att tala om hela den ekonomiska bilden. Det är inte skatterna som drivit tillbaka lönerna på arbetsmarknaden utan det är arbetsgivarna som sett till att man har minskat lönens del av det ekonomiska uttaget ur företagen i Sverige.

 
josef Boberg

josef Boberg

27 augusti 2017 14:00

Ett hopplöst föråldrat ekonomiskt tänkande och agerande är huvudbekymret för det mesta av sådant som är fel i samhället - som jag ser det.

Om hur det kan rättas till på min URL-länk.

http://https://josefboberg.wordpress.com/2016/11/02/om-hu

 
Ingen bild

L E Jonsson

27 augusti 2017 14:57

Synd att "sunt förnuft", måste skrivas av en etablerad,för att respekteras .!

 
Ingen bild

Dan Johansson

27 augusti 2017 16:33

Äntligen en som vågar stå upp för vad han tycker, tänker och tror. Janne, kanske du skall tillbaka till SAS och sätta det på fötter.
Tack Janne för dina kloka ord.

Dan

 
Ingen bild

Magnus

28 augusti 2017 07:41

Ja, några väl valda meningar från J C är knappast en bekräftelse att SD har rätt politik för Sverige.

 
Ingen bild

Helen

28 augusti 2017 08:24

Skulle tro att de flesta svenskar reagerat som Carlzon. Politikerna som styr ändrar inte till majoriteten av de etniska svenskars önskan eftersom det pågår en statskupp av zionister som dessutom hatar vita människor. Var god, utbilda er. "Europa the last battle" i nio delar på Youtube

 
Ingen bild

Katharina

28 augusti 2017 08:36

Ärligt talat väldigt orolig för framtiden och nuet.
Hörde att vi ligger på 1:a plats i Europa
-anlagda bränder
-våldtäkter
-sprängdåd

 
Max Hermansen

Max Hermansen

28 augusti 2017 09:36

Svært bra!
Men, integrering av mennesker fra en rekke land i det nordlige Afrika og vestlige Asia, fungerer ikke. De danner i stedet sterkere og sterkere parallellsamfunn. Intet vestlig land har klart å integrere dem. Det eneste som fungerer er å inngå avtaler med lavkostland om å sende dem dit og betale for dem der.

http://www.demokratene.no/prinsipp

 
Ingen bild

Peder Forsberg

28 augusti 2017 11:13

Av ovanstående så har Jan Carlsson sagt: Jag känner stor oro. Och - När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. Resten är sagt av den som lagt ut texten! En slags tolkning av det sagda m.a.o Och en mycket skev sådan!

 
Ingen bild

ingolf

28 augusti 2017 11:19

en flykting med tre barn får 22249kr i månaden skattefritt
en fattigpensionär i Sverige får 7500 skatt på detta inte
ens du jan kommer undan skatt

 
Ingen bild

Songklod Farang

28 augusti 2017 15:25

Bra Karlsson,du vet hur en slipsten dras.

 
Ingen bild

Riitta Larsson

28 augusti 2017 16:35

Jag skulle rösta på Jan Carlzon som Statsminister på en gång, om jag bara kunde! Tack!

 
Ingen bild

observatören

28 augusti 2017 19:53

Svar till Helen: Statskupp av Zionister ..ja den har ju pågått redan sedan 50:talet ..när de här folkhemsidiotierna tog fart ..kom in mycke skit i -Sverige efter kriget

 
Ingen bild

Claes Carlsson

28 augusti 2017 23:55

Crystal clear position, and as he said, if they are not prepared to take the responsibility for the immigrants and their children, they should not bring them in. It is a political dilema and no one is ready to solve it.
Jan, why do you not run for office? Sweden need you like SAS needed you in the 80's.
Just to prove I stand for you, I have a California lucense plate spelled CARLZON and I have had it since 1987.

 
Ingen bild

Jon Fästh

29 augusti 2017 00:07

Gott folk använd era grundskolekunskaper i svenska och liiite kritiskt granskande och tänkande!
Vad i denna text har Jan Carlzon sagt och vad har Tommy Norum sagt?
Helt säker på att det ni hyllar inte kommer från herr Carlzon. Propaganda och "pennans" makt är stor, tänk på vem som skriver, hur och i vilket syfte.

 
Ingen bild

Sara

29 augusti 2017 01:26

Ska du posta fejk, så får du allt ta med källan du förvanskar!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article21739807.ab

 
Ingen bild

Tekla Persson

29 augusti 2017 02:21

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article21739807.ab
Detta är den äkta varianten. Ditt återgivande av talet är inte det historieförfalskning?

 
Ingen bild

Flerbarnsmamma

29 augusti 2017 14:40

Tack Jan Carlzon! Du sätter ord på det som många tycker. Känner oro över den utveckling som pågår i vårt förut så trygga Sverige. Vi måste våga reagera, protestera!!

 
Ingen bild

Framtidsvisionär

30 augusti 2017 20:47

Jag vill inte förringa problemet men de Jan pratar om står för mindre än 2% av Sveriges befolkning och det är 2 år sedan flyktingarna kom hit och det stoppades därefter.

Det finns betydligt viktigare frågor att hantera i Sverige, såsom minskande skatteintäkter och grundorsaken till all kriminalitet.

Beklämmande att Jan framhåller SD som enda alternativ i svensk politik.

"Upp stiga orden, stilla tanken stå."

 
Ingen bild

Mikael

13 september 2017 03:00

Det är hög tid att Svenska folket ska tala om hur man känner och tycker utan att ses som rasist eller nazist, ni har vär tales frihet i landet ännu.

 
Ingen bild

Nils Lande

13 september 2017 14:40

Det er IKKE Jan Carlzon som har skrevet artikkelen !

tommy norum

13 september 2017 16:16

Nej det är ingen heller som påstått detta

 
Ingen bild

Jan H

13 september 2017 16:30

Men hur många har förstått det?

tommy norum

13 september 2017 17:17

Hans uttalande är markerad med annan färg i inlägget och min signatur finns som avslutning i inlägget Själv förstod du, varför skulle inta andra då förstå kan man undra ?

 
Ingen bild

Britt-Mari Stacksjö

14 september 2017 08:58

Så klokt skrivet. Blir så upprörd över människor som genast tror man är rasist bara för att man kritiserar invandrarpolitiken. "man ska inte rösta på ett parti för vad de vill göra utan för vad de har åstadkommit" Klockrent Jan Carlzon!!

 
Ingen bild

Bert Eriksson

14 september 2017 11:41

Sista meningarna man skall rösta på det parti som åstadkommit något Vad har SD åstadkommit ??

tommy norum

14 september 2017 17:42

Nu var det vad de åstadkommit i sin politiska roll. Ingen kan väl påstå att sjuklönerna fört Sverige framåt när vi ser konsekvenserna av deras invandringspolitik. Har man tagit till sig Sverigedemokraternas flyktingpolitik tidigare så har vi aldrig behövt uppleva det vi nu ser runt om i Sverige. Den som röstar på någon av sjuklöverpartierna har också röstat för att ingen behöver ta ansvar för det man ställt till med och ta konsekvenserna och avgå. I stort sett i alla verksamheter om det nu gäller företagare, föreningslivet så ställer man sina platser till förfogande om det går snett i det man håller på med. Men icke i politiken de vill fortsätta som ingen ting har hänt. Bedrövligt. illa ,

 
Ingen bild

Oljemagnaten

14 september 2017 19:56

Vad SD har åstadkommit? ..att folk som inte tänker rösta på dom nu inom ett år.. .blivit väldigt tystlåtna med att prata politik.. ..Va inte många som trodde Trumph skulle vinna ..men inom 1 år så har vi äntligen en riktig regering

 
Ingen bild

Thc

15 september 2017 10:15

Jo Tobbe S han är en 76 årig man som verkligen FÖRSTÅR
att världen ser annorlunda ut nu än 1988!

 
Ingen bild

Widing

16 september 2017 15:37

Helt rätt!! Det är hög tid för att få kontroll över situationen.
Sverige får upphöra mee att vara hela världens samvete.

 
Ingen bild

Hans Ekner

18 september 2017 07:41

Alla partier har medvind från de stora medierna, förutom SD som betraktas som ärkefienden.
Detta har pågått under lång tid, och det är knappast troligt att medierna ändrar den uppfattningen om de inte vill bli utpekade som hycklare.
Det spelar alltså ingen roll om SD så skulle få egen majoritet, och kunna regera utan inflytande från andra partier, medierna kommer aldrig att ge upp förrän dom krossat SD och petat dom från makten.

Så man kan vara lugn, SD utgör inget hot och har aldrig gjort det. Så länge medierna bestämmer blir SD intet annat än en parentes.

Dessutom betraktas nu Jan Carlzon som rasist.

 
Ingen bild

Ingrid

18 september 2017 09:48

Jan Carlzon var mycket framgångsrik med sitt tänk redan på 80-talet och framöver. Klarsynen och skärpan sitter i fortfarande. Väl sagt Janne Carlzon. Ingrid

 
Ingen bild

observatören

18 september 2017 15:37

Tror inte medierna utgör något hot mot en SD:seger ..snarare får hycklarna springa gatlopp.. ..förr eller senare...

 
Ingen bild

Hans Ekner

18 september 2017 21:31

En SD-seger har medierna inga problem med, däremot kommer dom inte att lämnna SD-politikerna i fred en sekund. Det kommer att bli en brutal häxjakt där dom inte missar minsta chans att omvandla en nysning till riksomfattande skandal.

 
Ingen bild

Robban

19 september 2017 00:26

Bland det bästa jag läst på länge.bra formuleratlätt att begripa.

 
Ingen bild

Birgitta Fridell

19 september 2017 08:58

Det bästa jag läst på mycket länge!

 
Ingen bild

Jan Almroth

19 september 2017 17:42

Bra sagt frn en mycket klok vidsynt person!

 
Ingen bild

Henny Melin Olsson

19 september 2017 22:13

Äntligen en som vågar säga hela sanningen.

 
Ingen bild

RB

21 september 2017 09:15

Relevant beskrivning!

 
Ingen bild

Gunnar Östberg

21 september 2017 20:28

Bra talat Janne !

 
Ingen bild

Mats Herold

21 september 2017 22:26

Löfven förbannar Karlsson för dom orden alla vi andra vill ha Karlsson som statsminister

 
Ingen bild

P.Enning

24 september 2017 18:46

Hans du har nog rätt gällande hur media kommer att agera vid en SD-seger med tanke på att Bonniers alltd är flitiga gäster på Bilderbergarnas möten ...ihop med Wallenberarna samt vissa svenska politiker ..nu senast Annie Lööf.. .Danska politiker har i varje fall stoltheten att tacka nej till deras inbjudningar.. ..ger mej attan på att det är Bilderbergarna som ligger bakom detta kaos med EU och massinvandring.. ..synd bara att de bredda massaorna är så förbannat korkade att de aldrg kan förstå

 
inget kan

inget kan

24 september 2017 19:37

tänk att alla är rädda för sd har vi demokatri i detta landet den lilla flickan i Trollhättan står på bröstet sd=rasist hon kan ju slänga sig i väggen jag undrar sd har 17procent är 1.7 mil idioter

http://url

 
inget kan

inget kan

25 september 2017 19:25

detta gäller delamarka hon är ju komunist hon fattar inget om demokrati sd på bröstet likamed är det demokrati hon är ju en hittlerkäring

http://url

 
Ingen bild

Elisabeth Rudebeck.

13 november 2017 10:08

Ja, tyvärr är det ganska sent påtänkt, för nu är dom här, och vi kommer att få dras med detta för lång tid framöver, och politikerna kommer aldrig medge att dom har gjort fel..

 
Ramona Fransson

Ramona Fransson

13 november 2017 18:06

Det är vi som har många år på nacken som vet hur Sverige såg ut och fungerade för tjugo år sedan. Och nu är Sverige ett skräckexempel för alla EU länder. Tack Jan Carlzon! Du har helt rätt i det du säger!

http://://www.ramona-fransson.blogspot.com

 
Ingen bild

gordonwinblad@gmail.com

13 november 2017 21:13

Finally someone who tells the truth that the Emperor has no clothes.

 
inget kan

inget kan

14 november 2017 21:01

angående alla dessa sexövergrepp varför har alla vaknat nu finns det inga oskulder kvar Dalsland är ett uland där kan dom sätta på utan polisen kommer runelid skrev bra i pd det är väl igen politiker som fattar dom värkar ju helt tomma eliasson har han gått under jorden ett sånt jävla stolpskott vi har fler

http://url

 
en som inte tror

en som inte tror

14 november 2017 21:13

har läst jan carlsson finns det någon politiker som skulle erkänna att han har rätt vore bra med ett svar finns nog ingen det är en sopera

http://url

 
Ingen bild

Svante1

Måndag 3 feb 17:42

Sen 15 år tillbaka Reinfeldt, Löfven bluffare m fl....kriminella nätverk tagit över i Sverige...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 17:19

             

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 13:35


  Redan nu  börjar ledarna i morgontidningarna varna för priset som de två borgerliga partierna M och KD får betala om de gör sig beroende i ett samarbete med  Sverigedemokraterna . Om nu ledarskribenterna eller andra opinionsbildare tror att Jim...

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 12:40


         Redan nu  börjar ledarna i morgontidningarna varna för priset som de två borgerliga partierna M och KD får betala om de gör sig beroende i ett samarbete med  Sverigedemokraterna . Om nu ledarskribenterna eller andra opinionsbildare tror...

Av tommy norum - Måndag 19 okt 19:03

  Klippan i Håverud 1896   Klippen i Forsbroviken 1887    Ångfartyget Elida bogserar Klippen på Dalslands kanal  år 1900    Göran Rigemo Galeaserna i Dalslands kanal var byggda efter slussmåtten och för att bli så lastdryga s...

Av tommy norum - Måndag 19 okt 16:13


  Svensk straffrätt får väl närmast ses som en fars i klass med släpp fångarna fria det är vår av Hasse och Tage. I vänsterliberala kretsar så anses det att det är brottslingen som är offret inte de som blivit utsatta av dem. Kanske inte så konsti...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se