Direktlänk till inlägg 1 augusti 2017

Resandet ute i Europa för att få tips för kommunens utveckling är på gång.

Av tommy norum - 1 augusti 2017 17:30

  2012


Våra tjänstemän och politiker reser runt i Europa för att få idéer för att få Åmål att växa.

Holland var det senaste resmålet där man i en av väldens tätaste befolkningscentra skall insupa och ta intryck hur man har lyckas att få städer att växa. Centrumgruppen med representanter för fastighetsägarna och  politiker med tjänstemän är på plats.

Vi skattebetalare har under åren lagt ner 10 tals miljoner för att utveckla centrum både i investeringar och andra jippo förslag som kommer ifrån näringen för att utveckla centrum men utan resultat. Affär efter affär lämnar in och där lokalerna fylls med  objekt som mer och mer utarmar centrum. Fastighetsägarna vill sätta krav på kommunen med investeringar men  vägrar att anpassa sina egna lokaler till dagens krav både för tillgänglighet och  personalanpassning.


Den senaste investeringen är de två cirkulationsplatserna för 1 miljon som kommit efter centrumgruppens förslag. Kanske borde politikerna nu sätta ner foten innan man fortsätter med något som är döfött från början . Låt Fastighetsägarna och handlarna se om sitt eget hus i fortsättningen utan att blanda in våra skattepengar som visar sig med facit i hand är lika med som att slänga pengarna i sjön. 


Vi läser också i PD att Åmål skall nu engagera sig i ytligare ett EU projekt informerar nyss hemkommet kommunalråd från Grekland där han med en tjänstemän deltagit i en konferens om vatten.


Ibland verkar det som dessa EU projekt som man är inblandade i mer är till för reselystna tjänstemän och politiker än att det i slutändan ger Åmålsborna något av värde. 

Skall vi verkligen ha tjänstemän som kanske mer är engagerad i EU projekt än ge kommuninnevånarna den service de efterfrågar ???? Vi har haft flertal EU projekt där man inför fullmäktige framställer det uppenbara behovet att vara med för att få kommunen att utvecklas. Finns det någon utvärdering av dessa projekt som presenteras för fullmäktige och där man klart ser att det kommer medborgarna till del på något sätt eller är det ett spel för galleriet mer för att tillgodose sina egna intressen när travandet i den kommunala byråkratin känns för betungande ???

Gör en ordentlig utvärdering av det som man redan är och var inblandad i för att se vad det konkret kommit medborgarna till del innan man fortsätter. Att ha tjänstemän gående som mer ägnar sig åt mer eller mindre  omöjliga EU projekt när det i både skolor och inom vården fattas resurser känns inte riktigt i dessa besparningstider.


Skall vi ha en utvecklingschef värt namnet i kommunen så borde han väl koncentrera sig på kommunens problem och inrikta sin tid på vad medborgarna förväntar sig av utvecklingen av Åmål.  Ibland får man bilden av att det är mer sin egen utveckling man prioriterar framför medborgarnas.

          



 
 
Ingen bild

Företagaren

10 oktober 2012 08:12

Det med rondellerna är en intressant fråga läste för en tid sedan att utvärderingen är klar och det blev ett bra resultat. Men det klart vad ska de skriva tjänstemän och vägansvarig vill ju inte erkänna att det inte går att ha fungerande rondeller i lilla Åmål!, läste sedan i PD där det frågades bland allmänheten och vad jag kunde läsa mig till så tycker de flesta att det bara är krångligt och inte nog med det att cykla i denna röra är rent livsfarligt. 100 0000 för detta!! Förstår att pengar tar slut!! Och de ökar kostnader för att få bort snön blir nog svårt för bussar och lastbilar när nu den tiden är här..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards