Direktlänk till inlägg 1 augusti 2017

Prata om att sila mygg och släppa igenom elefanter.

Av tommy norum - 1 augusti 2017 17:45

  2012

Sune Tholin tar upp Håkan Skogh igen i sin krönika  där han har stoppats av kommunen för en etablering med sitt nya företag på gamla varvsområdet. Att kommunen kommer  med tung trafik som argument för att stoppa etableringen är väl taget på väl lösa boliner. Först får man väl göra en ordentlig utredning av hur många lastbilar och andra fordon det rör sig om innan man konsekvent tar ställning i frågan. I det här fallet är det väl inte ens frågan om tung trafik när de besöker verkstaden tomma utan gods. Viktmässigt så skiljer sig inte en tom lastbil eller släp så mycket mer än de  husbilar som går i skyttetrafik till Örnäs Camping. För Håkan, och för  sjöfartsverket som troligtvis har  för stor kostym , skulle  hela konceptet kunna bli en bra affär. Håkan får möjlighet att i sitt företag stå på flera ben där förutom lastbilar också båtar kommer med i affärsiden.  Och lite konkurens skadar aldrig för andra etablerade båtföretag.  Tung trafik det är fullastade långtradare till Elasto och grusbilarna till hamnplan  knappast fordon som skall repareras hos Håkan Skogh. Det där med att sila mygg men släppa igenom elefanter det är vad kommunen håller på med för tillfället genom att stoppa nyetableringar i gamla varvsområdet med ohållbara argument.     





 
 
Ingen bild

Frågetecken

7 augusti 2012 14:26

Det är inte lätt för Åmål kommuns företrädare heller.
Det är inte positivt med mer tung verksamhet i området, det går väl att förstå. Det går också att förstå om Åmåls kommun inte behandlar Håkan Skogh välviligt, när han stämt Åmål på mångmiljonbelopp. Men varför bry sig det är väl bara han skickar fram "sina" advokater igen.

tommy norum

7 augusti 2012 20:07

Kommunen har att ta ställning till etableringen och dess för och nackdelar utan att ta hänsyn till den process som håller på i Hamterminalaffären. Först får väl de tjänstemän som har åsikter i frågan lägga fram utredningsmaterial över konsekvenserna för trafiken i området där också Håkan Skogh borde ha synpunkter att förmedla . Sedan får väl våra politiker ta beslut om vad som anses vara besvärande tung trafik i och med etableringen. Personligen har jag svårt och se att en verkstad för lastbilar och lastmaskiner skulle få en sådan ökande trafik med tunga fordon att det äventyrar vägens beskaffenhet i någon större omfattning. Jag tror inte heller att de boende på G .Örnäsgatan ens skulle märka någon skillnad i trafiksituationen. Kanske har vi också här ett exempel på att vi behöver en utredare i kommunen som kan gå in i ett ärende med en neutralbild av situationen utan att snegla på gamla tvister som kan äventyra den objektivitet som är en självklarhet i kommunala beslut.

 
Ingen bild

Laban

7 augusti 2012 17:11

Gäller det här företagets existens i sjöfartsverkets lokaler eller endast arbete med tunga fordon?

 
Ingen bild

Preacher

7 augusti 2012 22:13

Hur mkt skall han betala själv? Blir det en vända till med lönebidrag, hyressubventioner osv.

 
Ingen bild

Frågetecken

8 augusti 2012 12:26

Norum,jag menade att det kan inte vara svårt att förstå om Håkan Skogh inte behandlas välvilligt p.g.a pågående process och dessutom är området redan överbelastat. Någon gång måste väl också "serveringen av räkmackor" upphöra även för Håkan Skoghs del. Mitt tidigare långvariga företagande och även privat har aldrig varit utsatt för välvillighet från kommunens sida, men ofta tvärtom. En utredare kan troligen inte göra saker och ting bättre, "hen" är ju bara att skicka hem (med lön förstås) om inte resultaten passar, om inte den praktiska "svågerpolitiken" tillämpas vid tillsättningen förstås.

 
Ingen bild

Laban

8 augusti 2012 13:47

@reacher...

Vari ligger felet med lönebidragsanställda o låga hyror. Är det inte en driftig näringsidkare som försöker driva verksamhet o tar hjälp av systemet som regeringen beslutat om?

Är det inte driftigt av en näringsidkare att förhandla till sig en hyra som han el hon tycker motsvarar värdet för en lokal. Att hyresvärdens intäkt sen inte täcker alla kostnader är inte hyresgästens problem och då ska han inte heller klandras för detta.

TROR DU PREACHER PÅ ALLVAR ATT SJÖFARTSVERKET SKULLE GÅ PÅ SAMMA NIT SOM KOMMUNEN??

 
Ingen bild

Frågetecken

8 augusti 2012 20:22

Visst vore det lajban, Laban om alla kunde kalla sig företagare och leva på skattepengar. Driftiga företagare är de som klarar att driva företag på normala villkor och betala löner,skatt och räkningar. Driftiga företagare är ärliga och rejäla.

 
Ingen bild

Laban

12 augusti 2012 22:17

Så att utnyttja det system som politikerna beslutat om är svagt och oärligt?? Hur många företagare tackar nej till skattesubventioner??

Tommy, hade du koll på om de gällde hela företagets existens på platsen eller endast service av tunga olastade fordon??

 
Ingen bild

Frågetecken

13 augusti 2012 10:21

Att utnyttja något eller någon, visst är väl det svagt och ibland blir det t.o.m oärligt, eller? Visst, det är nog ingen företagare som säger nej till skattesubventioner, men det är väl inget man precis erbjuds regelmässigt. Jag tror/vet att det är något man måste jobba på och skapa kontakter för att erhålla.Själv föredrar jag att lägga "krutet" på företaget istället för att framhålla min "förträfflighet" hos myndighetspersoner.Eller vad har du för erfarenhet av företagande, Laban?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards