Direktlänk till inlägg 24 november 2016

Vem ljuger i styrgruppen för den Nya skolan i Åmål ?

Av tommy norum - 24 november 2016 07:00   

Vem är det som ljuger i skolfrågan, Lotta Robertsson Harén  MP eller vårt kommunalråd Michael Karlsson  S  ? 


Rubriken ställer en fråga till Socialdemokraterna och Miljöpartiet som tillsammans med Vänsterpartiet har politisk majoritet att bestämma hur den nya skolan i Åmål skall utformas. Frågan är väl vem som ljuger i frågan,  Miljöpartiet eller Socialdemokraterna ?  När man läser Lotta Robertsson Haréns inlägg i Synpunkt så deklarerar hon klart och tydligt i sin artikel att Miljöpartiet inte är beredda att ha renovering av Rösparksskolan som ett alternativ och hon påtalar också att ingen i styrgruppen har begärt utreda den lösningen vidare eftersom styrgruppen i ett tidigt skede var eniga om att alternativet inte var rätt väg att gå. Den lösningen lades undan rätt tidigt i processen säger hon..

  

Samtidigt så skriver Michael Karlsson på Facebook att man också skall få ett underlag för att renovera och bygga till Rösparksskolan så att den rymmer upp till 800 elever. Om det är en efterkonstruktion av Michael Karlsson för att lugna Facebook läsarna som ifrågasätter hur våra politiker sköter skolfrågan kanske man borde fråga sig. Vilket som helst så är det någon som ljuger i frågan. Har man lagt undan renoveringen av Rösparksskolan som ett alternativ på ett tidigt stadium för att inrikta sig enbart på en nybyggnation som Miljöpartiet hävdar. Eller har styrgruppen också beställt en grundläggande kalkyl också för en ombyggnad som Michael Karlsson hävdar?  Nu är det väl inte bara Socialdemokraterna och Miljöpartiet som finns med i styrgruppen så nu förväntar vi oss ett svar i PD: synpunkt vad de övriga partierna som finns med i gruppen har för åsikter i frågan. 

 

Vi har också ett stort förtroendeproblem att utreda vad som egentligen avgjorde en utrymning av skolan på grund av mögel vilket skulle orsaka elevernas hälsa . Fanns det dokumenterad mögelspor i hela skolan i undersökningarna som klassade skolan som hälsofarligt eller är det konflikträdda politiker som inte vågade stå emot en klick föräldrar och också några lärares rädsla att behöva arbeta i en sjuk miljö som avgjorde?


 

Det har i flertal år gjorts undersökningar på skolan där mest lärare slagit larm om lukt i skolan varit en indikation på att allt inte står rätt till. Undersökningar som visar att lukten kom ifrån helt andra källor än mögel. Den senaste spårningen av mögelsporer i luften konstaterade i två klassrum, det som avgjorde politikernas beslut att utrymma hela skolan. 

 

Den dåvarande skolledningen för Rösparksskolan har vad jag förstår inte på något sätt fått bekräftat att den omedelbara utrymningen av skollokalerna som kom till stånd har något med mätvärdena som gjorde skolan till obrukbar till utbildning utan ett politiskt ställningstagande med en konflikträdsla att inte behöva bli beskyllda för att riskera barns hälsa. 

 

Så frågan är väl vilken sanning det ligger i Michael Karlssons uttalande på Facebook att Rösparksskolan är så mögelskadad att en utrymning var nödvändig samtidig som han medger att det finns delar av skolan som inte är mögelskadad.

 

Verkligen inte lätt att vara en konflikträdd politiker som tvingas tala med dubbla tungor i rädsla för att inte tillfredsställa alla. Det är inte så vi medborgare vill att våra politiker skall uppträda. Det skapar bara politikerförakt i slutändan.   

 


tn
 
 
Ingen bild

Åke Olsson

24 november 2016 08:44

Faktainlägg utan ställningstagande om mögel eller inte vid Rösparksskolan.Redan i mitten på 80-talet då jag och min vaktmästarkollega Lennart "Slana"Jansson fanns i källarutrymmet på denna skola för att bära ut material till dåvarande vandrarhemmet kunde konstateras att fukt med källarlukt fanns. Vid den hastiga utrymmningen 2014 av denna skola väcktes mina tankar om denna händelse.Hur har elever och personal under 25-års tid reagerat på detta?Denna hastiga utrymmning med medföljande problem skapar många ??????? hos mig!

 
Ingen bild

håller med

4 december 2016 23:38

Skervik, bra artikel i PD som satte spiken på vad många Åmålsbor tycker. Mögeldebatten startade med att en !!!! elev var väldigt allergisk.
Om skrytbygget blir av kommer det ändå inte finnas tillräckligt med elever. Som sagt asylsökande söker sig vidare till större städer där det finns ett vettigt utbud av bostäder och fritidssysselsättningar. Undrar om politikerna är riktigt verklighetsförankrade och varit och sett hur många problem som förknippas med större skolor där fokus ligger på bl.a integrering t.ex Kronans skola i Trollhättan.
Nej ta detta beslut om 400 miljoners bygge innan det är utrett om ekonomin tillåter detta. "Som att kasta in jästen efter degen".
Det är oansvarigt och vi har redan hög skatt!

En liten fundering som jag inte kan släppa är varför politiker bl.a Andrén och Harén satt med i direktsändning ang. Brexit (tror jag). Vem betalade resa uppehälle och hotell? och hur var och när gynnar detta Åmålsborna.

Kinaresan också... hjälp. Berörda svarar oss skattebetalare i bloggen eller media snarast!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 24 nov 12:02


    De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)   Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest. Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspart...

Av tommy norum - Onsdag 23 nov 14:09

          Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008. Tex om man sökt asy...

Av tommy norum - Måndag 31 okt 15:18


  Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten. Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar f...

Av tommy norum - Onsdag 26 okt 13:56


    Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson...

Av tommy norum - Onsdag 19 okt 13:24


  Nog luktar det dålig förlorare när den Socialdemokratiska avgående  statsministern Magdalena Anderson gick ut i media innan Kristersson en blivit tillsatt att han brutit sitt vallöfte i att redan 1 nov skulle kompen...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se