Direktlänk till inlägg 20 november 2016

Nu får det vara slut med tuta och kör metoden så får vi se vad som händer, hos Åmåls kommunpolitiker ,

Av tommy norum - 20 november 2016 07:00







 

Varför inte rusta upp de två klassrum som är de enda som bär spår av mögel i Rösparksskolan och skippa storskolan för 400 miljoner.


Har Åmål verkligen råd men en ny skola med de framtidsutsikter som kommunen befinner sig i ?Med kanske en hyreskostnad till Akab på ca 30 miljoner om året med utgångspunkt från en byggkostnad på 400 miljoner som har nämnts i sammanhanget ?

 

Nog borde väl politikerna ha mera mod i sitt uppdrag att vara lite realistiska när det gäller Rösparksskolan och i första hand börja med att renovera upp de två klassrum som har små spår av mögel i mätningarna och inte låta en liten grupp hysteriska föräldrar styra vad som är bäst för barnen. 

Har man gjort mätningar i omgångar där det visat sig att skolan visar inga spår av mögel i övriga utrymmen än de två klassrummen. Att vi låter konflikträdda politiker ta kommandot med risk att äventyra hela Åmåls kommuns ekonomiska framtid genom att låta hysteriska föräldrar styra utvecklingen mot en ny skola på grund av risker som bara existerar i fantasin hos en liten klick är inte det man förväntar sig av våra politiker. 

 

Nu får våra politiker visa sin ledarförmåga och i sina beslut utgå från kommunens bästa där man inte behöver utsätta skolbarnens för risken bli utsatta av mögel som man kan åstadkommer genom en ombyggnad av de två klassrum som visar små mängder av mögelsporer i mätningen.

Man måste också ta hänsyn till ekonomin som en viktig faktor för Åmåls möjligheter att utvecklas i framtiden. Sätt nu ner foten ni politiker och släpp er konfliktsrädsla med en lösning i skolfrågan som varken missgynnar skolresultatet, äventyrar hälsan för eleverna och är anpassad till Åmåls ekonomi. Vi kan inte låta hysteriska föräldrar bestämma färdriktningen i skolfrågan utan här behövs också lite sunt förnuft och en anpassning till de ekonomiska förutsättningarna som kommunen besitter.

 

Med en av Sveriges högsta kommunalskatter med landstingsskatten där vi av de 290 kommunerna ligger i spannet bland de 40 högsta skatterna i Sverige. Vi har en situation nu där låneskulden per invånare är ca 50 000 kr ca 60 miljoner , vi har fortfarande en stor pensionsskuld på ca 300 miljoner att beta av som till stor del  2018 kommer att flyttas över till balansräkningen enligt ett regeringsförslag vilket kommer att få konsekvenser på såväl det finansiella resultatet och för budget- och planeringsarbetet. . Vi har stora investeringskostnader i infrastrukturen både under och över marken, vi ligger på den övre skalan i kostnader per capita både när det gäller fritid och kultursektorn. Vi kan förvänta oss stora ökningar av sociala kostnader när vi har en arbetslöshet som ligger i topp i Sverige med sina 14 % och med en invandring som också ligger i topp per capita utan att våra politiker verkar reagera. 

 

Om man nu tror att en ny skola kommer  på något sätt skulle locka nya medborgare till kommunen med den negativa ekonomiska verkligheten vi har att förvänta oss de skall nog ompröva sitt beslut att stå till förfogande vid nästa val. Att under rådande förhållande kommunen går in och köper en restaurangbyggnad där man ny håller på att förhandlar fram en ny hyresgäst och där vi kommuninnevånarna kan förvänta sig stora underskott som skattebetalarna får stå för förbättrar ju inte den ekonomiska situationen för oss medborgare som på sikt troligtvis kommer att betyda negativa spår i den sociala servicen. 

 

Att man sedan ligger i framkant i kostnaderna för vård och omsorg fortfarande, där den senaste skattehöjningen skulle vara en injektion för en förbättring för att komma åt de stora sjukskrivningarna utan något större resultatförbättring. Den skattehöjningen som man lovade vid valet skulle vara tillfälligt och skulle återgå användes i stället till köpet av Seaside  för 8 miljoner och ett hyresbelopp på 50 tusen i månaden till ÅKAB. Så var det med det vallöftet.


tn











 
 
Ingen bild

Åke Olsson

20 november 2016 09:25

Har efterlyst kostnader och konsekvenser under hela processen,önska utan dessa går ju!Bakvänd hantering hela tiden.Skrämmmande

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 november 2016 08:29

Men Åke, du tror väl inte på fullaste allvar att du, eller politikerna heller för den delen, skulle få alla fakta på bordet innan beslut fattas.

De handläggande tjänstemännen kunde ju inte ens svara på frågor i aulan på Karlberg när de hade sin envägs informationen där. De som ville ställa frågor hänvisades ut i entrén till personer där som inte hade den specifika frågan man ställde "på sitt bord". Vem skulle man fråga då?

Nu har tjänstemännen, drivna av sina drömmar och de rödas piskrapp, arbetat fram en strategi att ta detta gigantiska och svindyra i hamn. En hamn som dessutom saknas i Åmåls plånbok för slikt. Åmåls hamn kan ju på sin höjd ta emot några fritidsbåtar. Än mindre då såna där lyxvarianter i halvmiljardsklassen.

Det här bygget är inte så där värst skrämmande, egentligen. Det som skrämmer mig mest är hur man behandlat de närmast berörda. De hade ju tillfrågat elever och personal, men tyckte att de åsikter de kom med var för "spretiga". Men även den övriga handläggningen och mörkläggningen av väsentliga fakta som allmänheten borde få reda på och få debattera med vederbörande om har uteblivit.

Och de handlingar som de skickat ut till politikerna i kommunen innan det kommande beslutet är egentligen så gott som tomma blanka papper. Jo, det är sant! Kopieringen är gjord av någon på kommunen som inte begriper att handlingarna måste vara läsliga. Klantigt! Mycket klantigt!

Vad är det man nu skall gå till beslut om? De politiker som ska fatat det beslutet har ju inte delgivits alla fakta. Fakta som inte ens de handläggande tjänstemännen vet ett dyft om. Och det av den enkla anledningen att allt har inte utretts. Så alla konsekvenser har man ingen alls minsta aning om. Så det kan ju också vara en av orsakerna till att även du saknar alla fakta ...

Men det här förfaringssättet är inte något nytt för Åmåls kommuns tjänstemän och politiker, inte heller för rättsväsendet allmänt sett överhuvudtaget.

Man går för det mesta efter en personlig dröm man har om hur bra man TROR att det ska bli sen och därmed måste verkligheten sig efterrätta - även vi medborgare - tydligen.

Demokrati vet man ingenting om i de där kretsarna. Inte ens Socialdemokraterna vet vad demokrati är. Snarare verkar det som om de tycker demokrati är något styggt som katten släpat in.

.

 
Ingen bild

fd elev

23 november 2016 02:00

Upprinnelsen till det hela var en! elev som var allergisk. Då bröt väl paniken ut hos dom "hysteriska föräldrarna".
Det är en bra fullt fungerande skola i fin miljö. Den ska vara kvar. Dessutom går det barnet inte kvar utan bytte skola. Lite sans och balans här politiker. Något mångmiljonbygge finns det inte budget till. Även om skatten höjs igen. Tack för ordet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards