Direktlänk till inlägg 19 april 2016

Nu är det på tiden att pensionärerna med sina 25% i röster visar att man är en maktfaktor att ta på allvar.

Av tommy norum - 19 april 2016 07:00


   
 
Man kan undra om det inte är så här många av våra pensionärer uppfattar sin situation i Sverige nu för tiden. 



Nu får vi pensionärerna ta oss samman och ställa politikerna mot väggen och visa att man inte accepterar när de går ut med löften före valen men sedan inte håller det man lovade. Beskedet om skattesänkning för alla som har en inkomst under 20000 blev en besvikelse för närmare 200 000 pensionärer där det till och med blev en skattehöjning för en del.

 

Pensionärerna finner sig inte längre att bli behandlad så styvmoderligt som när man går ut och lockar röster med reformer som man sedan inte står för när man kommer till makten. Nu räcker det, nu får vi pensionärer granska vad som gjorts den nuvarande mandatperioden och rösta därefter. Nu får man sluta att lita på fagra löften före valen för det har ju visat sig vara rena bluffen för många pensionärer när man tar del av vilken summa som till slut hamnade på pensionsutbetalnings kontot.

 


Staten höjer taket för maxtaxan i äldreomsorgen och där kommunerna får valfriheten att följa med kommer också bli något vi pensionärer kommer att ta ställning till. Där får man nu en klar bild hur våra kommunpolitiker tänker prioritera var våra skatter till slut hamnar.  Blir det pensionärerna som får betala högre taxa för att skatterna till slut skall hamna utanför kärnområdena skola vård och omsorg i våra kommuner då finns det nog anledning för pensionärerna att reagera på valdagen..

 


Nu gäller i först hand att skatteuttaget skall var solidariskt där alla betalar skatt efter en skattetabell lika för löntagare och pensionärer. Varför skall Pensionärerna i högre grad stå för de sociala välfärden genom ett skattesystem som i sin utformning är både orättvis och osolidariskt. Det finns många områden där kommunpolitiker lovar runt men håller tunt där väl IVO boendet är ett exempel där man låter bli ta sitt ansvar när man inte lyckas att få fram ett boende efter 3 månader. Så ni som bor i kommuner där politikerna lägger ner massor av skattepengar på kultur och fritid på bekostnad av att man snålar och inte ens i många fall följer lagstiftningen på områdena i omsorgssektorn där skall man protestera inte bara på valdagen genom att rösta bort de som inte förstått det kommunala uppdraget fullt ut utan också göra politikerna medvetna om vad de håller på med mellan valen. 

 

Många ledande politiker i kommun och riksdag borde vara nervösa nu när pensionärerna till slut har vaknat upp och förstår makten i våra  25 % av rösterna kan innebära för politiskt inflytande  i framtiden. Sedan får man hoppas att våra stora pensionärsorganisationer gör gemensam sak av sina berättigade krav till politikerna och inte låser in sig i politiska ställningstagande där man låter den politiska ideologin gå före kraven från den grupp man är vald att representera , nämligen pensionärerna, då kommer vi bli en maktfaktor som blir svårt att ignorera i framtiden. . 

 

tn

     

 
 
Ingen bild

Lennart

20 april 2016 10:28

Att som fascisterna och nazisterna ställa alla av en viss grupp mot en annan är korkat . Och farligt! Det har i alla tider lett till just fascism o inbördeskrig.

Det är skattesmitande politiker och dålig politik som skall påvisas. Och ersättas med bra politiska program.

Men ej generell utvisning av min busschaufför, restauranpersonal, mina lärarkollegor och läkare....

Då faller verkligen Sverige och servicen ihop!

Att däremot visa på bra POLITISKA LÖSNINGAR AV BUDGET O EKONOMI ÄR NÖDVÄNDIGT. Men kräver lite mer av tänk o begåvning!


 
Ingen bild

Irene Gustafsson

24 april 2016 08:16

Ja slopa våren skatt - vi ska ha gratis läkarvård, tandvård och medicin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards