Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Den naiva inställningen till flyktingpolitiken fortsätter bland partierna.

Av tommy norum - 17 april 2016 10:42


Snart blir det lätt som en plätt att köpa ett permanent uppehållstillstånd i Sverige svart. Det är chockerande att S-MP-regeringen och alliansen låter detta ske.


ANNA DAHLBERG

I Sverige ska det löna sig att fuska

 

Hur tänkte Stefan Löfven? Hur tänkte alliansen? Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig, skriver Anna Dahlberg i Expressens ledarsida.


 Redan efter ett år kommer flertalet nyanlända att kunna omvandla sitt tillfälliga uppehållstillstånd till ett permanent och få möjlighet att återförenas med familjen. Allt som krävs är en (sken)anställning. Den svarta marknaden lär komma att blomstra, med regeringens och alliansens goda minne.

I framtiden är det inte längre skyddsskälen som är avgörande för om någon ska beviljas ett permanent uppehållstillstånd. Nyckeln till att få stanna i Sverige för gott är i stället att kunna visa upp ett anställningskontrakt och en lönespecifikation.   



Hur kommer det då att gå till i praktiken? Ett möjligt upplägg skulle kunna se ut så här: Du uppsöker en restaurangägare och erbjuder dig att jobba gratis samtidigt som du betalar in 100 000 kronor på dennes bankkonto. För dessa pengar tillsvidareanställs du sedan under några månader tills ditt permanenta uppehållstillstånd är ordnat. Dagen efter avskedas du.lagtexten finns nämligen inga som helst krav på att anställningen ska ha varat en viss tid eller fortsätta efter put-beslutet. Några möjligheter att återkalla beslutet finns inte.

Det lär för övrigt inte bara vara egenintresset som vägleder arbetsgivare. Släktingar och landsmän kommer rimligen att hjälpa varandra i möjligaste mån. Även ideella krafter torde engagera sig i stor skala. "Anställ en flykting ett tag och hjälp hen att få permanent uppehållstillstånd och ta hit sin familj!"


.Men på Arbetsförmedlingen är man även orolig för andra effekter. Risken för våld och hot på kontoren är överhängande när människors hela framtid hänger på att få ett jobb. Andra former av påtryckningar kan också bli vanligare.


Allt detta går alltså S-MP-regeringen in i med öppna ögon - ivrigt påhejad av alliansen.

 

Hur tänkte Stefan Löfven? Hur tänkte alliansen? Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig.


 http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ska-det-lona-sig-att-fuska/

 

Publicerad 16 apr 2016 kl 20.39

 

Bara att konstatera att den naiva flyktingpolitiken fortgår som om ingenting har hänt. Hur är det ställt med det sunda förnuftet kan man fråga sig bland Alliansens och Regeringspartierna med Vänsterpartiet. Frågan är väl om inte det blir Sverigedemokraterna som i slutändan tar hem sympatierna när väljarna ser resultatet av Alliansen och regeringens flyktingpolitik.  

tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards