Direktlänk till inlägg 30 maj 2015

Socialdemokraterna fortsätter låtsas ha lösningen på en lägre arbetslöshet.

Av tommy norum - 30 maj 2015 07:00

  


Stefan Löfven har tydligen inte mycket att komma med för att nå sitt mål att Sverige skall ha den lägsta arbetslösheten i EU förstår vi efter hans utspel på partikongressen.

Att kopiera England att vid offentliga upphandlingar kräva att långtidsarbetslösa skall anställas för att företaget skall vinna upphandlingen. Vem är så dum som tror att det på något sätt skulle bidra till en ökad sysselsättning. Det förslaget tyder väl på att Socialdemokraterna inte har en aning hur man skall uppnå sitt mål men försöker i retoriken inför partivännerna låtsas om att man har lösningen på arbetslösheten.

Vi får väl se när man är tvingad att inse verkligheten att man inte har en chans att öka tillgången till nya arbetstillfällen med sin politik som matchar inflödet av nya invandrare som vill ha ett arbeten att gå till.

När den problematiken kom upp under alliansens tid vid makten så ville gärna de rödgröna inte låtsas om alla nyanlända som kommer hit har en negativ inverkan på statistiken på arbetslösa.

Nej då var det inte invandringens fel att arbetslösheten ökar i retoriken utan den politik som inte hade förmåga att skapa nya arbetstillfällen som matchar den ökade i invandringen. Vi får väl se nu när man i sin regeringsroll löser den ekvationen som man beskyllde alliansen inte klarade av.

Med facit i hand så får man väl att man har inte värst mycket att komma med för att lösa den ökade arbetslösheten där väl om inte annat Stefan Löfvens inlägg på stämman skvallrar om att man inte har en aning om hur man skall uppfylla sitt vallöfte till medborgarna om den lägsta arbetslösheten i EU . Så det verkar som det blir ytligare vallöfte som man inte lyckas uppfylla. Inte konstigt att Socialdemokraterna tappar sitt förtroende inför medborgarna i opinionsundersökningar .


tn    


Så ska Löfven nå sitt tuffa jobbmål


”Jag är så trött på de här ödesmättade berättelserna om att det är omöjligt att nå EU:s lägsta arbetslöshet”, säger Löfven. TT


Statsminister Stefan Löfven vill inte ge upp sitt mål att nå EU:s lägsta arbetslöshet. Vid Socialdemokraternas rikskongress i dag presenterade Löfven partiets tre nya jobblöften som ska hjälpa honom att nå målet.


Nya regler vid upphandling

Socialdemokraterna inför nu en ny reform där man, i de offentliga upphandlingar som samhället gör, också ställer krav som bidrar till att fler kommer i arbete.

Till exempel skulle man kunna ställa krav på att långtidsarbetslösa ska anställas för att en upphandling ska göras. Liknande regler finns redan i till exempel Storbritannien.

Enligt Löfven skulle 10.000 personer kunna lyftas ur långtidsarbetslös genom systemet.


läs hela inlägget genom att klicka på adressen 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanland/s-kongress-i-vasteras


Knutsson: "Löfven pressad av arbetslöshetsmålet"

Mats Knutson


Nu är regeringsmakten vunnen, men opinionsstödet faller och när det gäller arbetslöshetsmålet är allt fler skeptiska till om det ska gå att uppfylla. Finanspolitiska rådet har till exempel avfärdat det som osannolikt och inte heller LO tror att det är möjligt med regeringens politik.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/knutsson-lofven-pressad-av-arbetsloshetsmalet

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke Olsson

30 maj 2015 08:38

Inget parti på vänster och högerskalan har någon bra lösning för lägsta arbetslösheten inom EU till 2020.Problemet är att tillflödet av arbetssökande är större tillgången av arbetsplatser.Att brustna vallöften finns måste du som röstande medborgare räkna med,oavsett politisk åsikt.Detta finns inom alla partier i valtider.Det gäller för alla beslutsfattare att se den verklighet vi lever i,en sanning ytterst få vågar delge den allmänhet de företräder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Fredag 19 jan 16:28


Det finns ett osynligt avtal mellan medborgare och samhället det går ut på att vi är beredda att betala för samhällstjänster trots att vi inte utnyttjar dem. Det enda vi kräver i gengäld är att om vi själva behöver hjälp så skall de finnas där. Om...

Av tommy norum - Onsdag 17 jan 07:00


  Alliansen är upprörda för att inte Stefan Löven (s) vår statsminister använder samma formulering i sitt tal som försvarsutskottet kom överens om Vad är Allianspartier så upprörda över kan man fråga sig ?    Om nu oppositionspartierna och...

Av tommy norum - Måndag 15 jan 10:16


Stora rubriker i Åmåls lokalpress " Arbetslösheten har vänt neråt” i en kommun som har en av landets högsta arbetslöshet. Vi har tagit tag i det mer säger chefen för arbete och etablering i Åmåls kommun. Men när man skärskådar siffrorna så...

Av tommy norum - Fredag 12 jan 07:00

Det här var Åmåls centrum på 1940 talet eller där omkring.    Fastigheten som fanns före det nya sparbanksbygget vid torget. Foto omkring 1940.     Kungsgatan är sig likt. Det är bara modellerna på kläderna och på bilarna som skilljer sig...

Av tommy norum - Torsdag 11 jan 11:27

  Ett Stockholm där både fattigdom och rikedom blandades i en enda röra i staden. Vid det här laget var det ingen garanti att få gå och lägga sig mätta för varken barn eller vuxna. Bostäderna för fattigfolket var många gånger både trånga, kalla och...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se