Direktlänk till inlägg 20 mars 2012

Svårt med hållbara argument för vindkraft.

Av tommy norum - 20 mars 2012 14:24

  
Det är nog så som Dag Blomkvist säger i sin insändare i PD::S Synpunkt i dag att vindkraftanhängarna har inte mycket att komma med i debatten än att värna om fastighetsägarnas inkomster..

 Dagens inlägg från centerpartisten Emil Radanov  är inte något undantag när han också och  försöker  göra gällande att det är vindkraften som bidragit till  det låga energipriset i år. Att inte vindkraften gav samma utslag i energipriset förra året kanske man då skulle fråga sig.

 Här försöker även Emil Radanov gör en analys över turistnäringens farhågor om framtiden när de befarar en strypning av tillströmningen på grund av en landskapsbild som domineras av mastodontvindkraftverk.  Detta förstår inte Emil Radnov ( c ) för han utgår från sin egen bild  där han i egenskap av trädplanterare  gör analys av  en  naturupplevelse där markerna är för svårtillgängliga för att kunna locka hit turister.

Att sen inte Emil Radanov  har förmågan att se de turister som kommer hit så kanske ett besök hos våra entreprenörer  vore på plats som politiker och där ta del av farhågorna runt  vindkraftsetableringarna runt om i landskapet.

 Kanske då också ta ett snack med någon turist vore på sin plats och förhöra sig varför de överhuvudtaget besöker Dalsand . Kanske är det den orörda naturen som de tusentals  kanotister som besöker oss uppskattar, kanske är det milsvida landskapet  med  tysta orörda skogar och sjöar som lockar.  Hur vore det att som politiker också visa lite intresse för den  näring som växer snabbast enligt alla prognoser och som  många anser vara en av möjligheterna att  få den negativa utvecklingen i landskapet att stanna upp. 


 I Emils och centerpartiets värld där är saknaden av turister på  speciell plats lika med  fritt fram för vindkraftsetablering.  En oförmåga att se  helheten i sin analys för att ta vettiga politiska beslut är förövrigt något som varit vanligt  under hela de mandatperioder som Centern regerat i kommunen.  Ett förhållande som vi dyrt får betala med en dålig ekonomi som nästan saknas motstycke i Sverige.

Att sen inte har lärt sig läxan  utan fortsätter i samma spår  där personliga intressen går före  medborgarnas intresse  att värna om en orörd natur och arbetstillfällen i turism det är nog något som kommer få ändå större  konsekvenser  för centerpartiet i nästa kommunalval..    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards