Direktlänk till inlägg 16 november 2012

ASYLLAGEN BEHÖVER ÄNDRAS PD:s Synpunkt av M Mentgen

Av tommy norum - 16 november 2012 07:45

 


Asyllagen behöver ändras är rubriken i Michael Mentgens insändare i PD i går .


Att låta enskilda fall vara utgångspunkt för en ändring i  en av världens mest generösa invandringspolitik att bli ändå mer generös låter inte särskilt klokt .

Här har Svenska befolkningen härbärgerat en familj i snart 8 år utan de kunnat visa på att ha ett skyddsbehov. Jag tycker att de  skall vara tacksamma för den behandling de har fått med gratis skolgång för sina barn, fri läkarvård , någonstans att bo och en ordentlig fickpeng under tiden att konsumera för.


Att utredningstiden varit långsam har invandrarna många gånger  själva att skylla på  när man konsekvent försvårar genom att dölja sina identiteter  och  hela tiden hävda att de är förföljda av myndigheter i länder de flytt ifrån .

Att uppmuntra sådana beteenden genom att ge dessa människor uppehållstillstånd för det de själva ställ till med kanske man borde ha i beaktandet när man spyr galla över vår asyllag.

Men nu har ju dessa förespråkare för orättvisorna verklighet möjlighet att visa sin solidaritet genom att hjälpa dessa invandrare som uppehållit sig i Sverige på fel premisser genom insamlingar  så de kommer i gång i sitt hemland och på samma gång visa att man menar alvar när man demonstrerar för den humanitet som man anser Sverige saknar..


Vi hörde  i går att man gjort polisrazzia i en flyktingförläggning i Västsverige där man tror sig uppdagat ett kriminellt nätverk från det forna Sovjet  vapen och narkotika och  stölder där man med  i lugn och ro kunnat bedrivit kriminell verksamhet i landet medan  våra  myndigheter  försett dessa med  mat, husrum o fickpengar .


Vid razzian så fann man också gömda identitet papper  som man undanhållit migrations myndigheterna för att få längre tid att i lugn och ro bedriva kriminella handlingar i vårt land.

Så det finns alltid två sidor på ett mynt och vilken sida som representerar den man värnar om det är det i regel  bara våra invandrar som själva vet. 


Att vi skall värna om invandrare som har flyktingstatus och har ett skyddsbehov det finns det nog ingen som opponerar sig emot men att det finns folkgrupper som bjuder in sig själva och genom bluff och båg försöker kringgå vår generösa asyllag det skall vi nog se upp med . .       


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards