Direktlänk till inlägg 1 december 2011

Varför vill man inte satsa på konsumenternas behov ?

Av tommy norum - 1 december 2011 21:43


Satsa på Säffle centrum i stället för butiker i guttane är rubriken på den insändare som tre  miljöpartister har i Pd:s Synpunkt.                                         


                                    
Här har man synpunkter på den utslagning av befintliga butiker i Säffle centrum som kommer bli följden av etableringen av det nya affärscentrum utanför Säffle.Tänk att det skall vara så svårt att ta till sig den utveckling som mer och mer går mot affärscentra som tar tillvara det konsumterna efterfrågar, stort utbud , billiga priser, lättilgänglighet med parkeringar.                                  


                                                  


Med facit i hand så borde väl också miljöpartister ta till sig den erfarenheten att konsumenterna över lag föredrar köpcentra med stora utbud framför småbutiker med dyra priser, dåligt sortiment och i de flesta fall dålig tillgänglighet både för bilburna och med funktionshinder.

Det är väl bara att titta på  parkeringarna runt våra affärscentra för att förstå vad som konsumenter föredrar.


Affärinnehavare och fastighetsägare både i Säffle och Åmål har haft god tid på sig att öka tillgänglighet och komma med förbättringar för att locka konsumenter  till sina butiker men tyvärr så är inte kreativiteten särskild stor för en utveckling mer att man på alla sätt försöker stoppa alla investeringar som på något sätt hotar deras egen existens på marknaden.


Ur miljösynpunkt borde det väl alla investeringar i handels som lockar medborgarna  kvar i regionen som positivt ur ett miljöperspektiv. Att sen dra in personliga analyser, där man har för sig att man tror att identiteten skapas genom att handla och att man sen lånar till denna skapat skuldkrisen i världen . Det är nog inte konsumenterna som skapat den skuldkris som finns utan det skrå ni tillhör, våra politiker som lånar till offentliga utgifter för att bli återvalda som är boven i dramat.


Men har man inga hållbara argument så skapar man dessa med  påhittade. Vi kan inte låta fastighetsägare och handlare bestämma agendan hur vår kommun skall se ut i framtidens handel genom att cementera dåligt utbud, dyra varor, dålig service, dålig tillgänglighet, där också många gånger miljön för de anställda inte på långa vägar uppfyller kriterierna för en god arbetsmiljö. 


Det skapar definitivt inte den positiva utveckling som alla verkar sträva efter.   

 
 
Ingen bild

arnold

2 december 2011 13:50

Tommy: Dra nu inte alla över en kam. Dålig tillgänglighet behöver inte alltid betyda dåliga produkter. Bolaget i Åmål har bedrövlig tillgänglighet men jag finner fortfarande stort nöje i deras vinprodukter:)

 
Ingen bild

Observer 60+

3 december 2011 15:51

Förslaget om ett köpcentrum i Säffle är på både gott och ont...kan det få ett antal Säfflebor ( åmålsbor också för den delen) att undvika att åka till Karlstad för att köpa en färgburk som är 40.- billigare där så må det va hänt...å andra sidan borde Säffle se om sitt centrum som är bedrövligt trist, se bara på V Storgatan, tomma affärslokaler och skräpigt, det finns en duktig handlare där och det är unge herr bokhandlare Österman, riktigt bra exempel, synd han inte omges av en mera seriös kärna av kollegor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards