Direktlänk till inlägg 5 maj 2022

Det finns många experter som har svårt att träffa rätt om Putin.

Av tommy norum - Torsdag 5 maj 12:54

 Man skall nog ta alla självutnämnda experter som tex Rysslandskännaren Anders Åslund som i Expressen med sin spådom att Ryssland kommer att förlorar kriget i Ukraina och president Putin kan falla inom en månad.
 
Tyvärr så finns det alldeles för många - särskilt inom journalistkåren- som vill gå händelserna i förväg - där ofta ett önsketänkande och inte verkliga analyser som styr uttalandena i en viss riktning.
Vi har ju utmärkta exempel på detta i hur Ryssland grundlurade våra experter i olika valörer när de stod som fågelholkar när det som inte skulle ske ändå hände när man invaderade Ukraina.
För att inte tala om alla spekulationer om valutgångar både i Europa och USA som går i en annan riktning än det de så kallade experterna trodde sig veta .
 
Vi kan ju hoppas att Anders Åslund har rätt i sin analys men han som så många andra har ett berättigat önskemål i si analys över utgången av kriget än en fakta baserad analys att luta sig tillbaka på.
De som i riktigt gjort bort sig är väl våra så kallade krigsexperter ofta med militär bakgrund som både missade Ryssarnas invasionsbelägenhet och de trodde i början av kriget såg Ukrainas försvar som något som skulle hålla högst i 14 dagar.
 
Tydligt att man gått på Putins självsäkra attityd när han redan i krigets första skede uppmanade Ukraina att lägga ner sina vapen i tron att det hela skulle bli en lika enkel match som när han invaderade Krim.
Men tänk vad både ryssarna själva och de så kallade väst experterna bedrog sig när vi nu ser resultatet av Ukrainas försvarsvilja och Ryssarnas överskattade krigsmaskineri som inte häller det mått som varken västexperter eller ryssarna själva förväntat sig. .
tn
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkes...

Av tommy norum - Torsdag 29 sept 15:39


    Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt. Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lit...

Av tommy norum - Onsdag 28 sept 20:48

    Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden? Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kalla...

Av tommy norum - Tisdag 27 sept 15:32


      Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är e...

Av tommy norum - Söndag 25 sept 15:51

                      8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri. Det var väl Alliansen med Reinfeldt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se