Alla inlägg under augusti 2021

Av tommy norum - 15 augusti 2021 10:35



Frågan är väl om våra ansvariga politiker har klart för sig det allvarliga läget i Sverige. När Oppositionen använder Brå rapporten om det allvarliga läget om de kraftigt ökande dödsskjutningarna så relativiseras detta i debatten av den sittande regeringen och i stället så går man till attack med påståenden att man svartmålar Sverige och att läget inte alls är så alarmerande som man försöker göra det till. Att Sverige är det enda landet i Europa där det dödliga våldet ökat sedan år 2000 vill man inte låtsas om. Inte heller vill ta till sig att det finns en uppenbar koppling till de senaste 20 årens naiva migrationspolitik som bedrivits . Unga män med utländsk bakgrund är överrepresenterade bland gärningsmännen. Men fortfarande vägrar ansvariga politiker att rannsaka sig själva utan fortsätter att lägga energi på att försöka göra partier som i åratal påpekat vilket håll Sverige är på väg genom att försöka göra dessa opålitliga, en risk för demokratin en tillbaka gång till 30 talets Europa. Hur i all sin dar skall man kunna reda upp Sveriges problem när man inte ens vill erkänna att de finns ? .



 

Hur kunde vi låta Sverige bli Europas gangsterparadis? (expressen.se)  



















Av tommy norum - 14 augusti 2021 13:33



SANNINGEN SKALL DÖLJAS - TILL VARJE PRIS

Efter att domen fallit i den gigantiska assistanshärvan i Göteborg anklagas SVT för att mörka att samtliga 18 dömda var invandrare och att att tingsrätten avslog åklagarens yrkande om utvisning.
Man kan ju undra vilka man försöker skydda ? Är det regeringarnas naiva migrationspolitik eller är det de invandrare som skor sig på välfärd ? Nog borde väl brottslingarnas bakgrund och identitet vara en viktig del i nyhetsförmedlingen. Man dränerar vår välfärd, man för över kapital till det land man flytt ifrån, bygger lyxhus med våra skattemedel i sina hemländer men våra domstolar vägrar utvisa dem. Kanske inte så underligt att allt fler börjar ifrågasätta hur våra ansvariga politiker förvaltar våra gemensamma resurser. Man kan ju undra vilka ärenden den skattefinnsanerade public service går i sin nyhetsförmedling ?
Kan vara en bild av 1 person, står och text där det står ”svt2 ASSISTANSFUSK 18 dömda i dag Rapport SVT/Skärmdump Frản
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

Av tommy norum - 11 augusti 2021 18:06



 


Här har vi representanter av de som använder rasistkortet i decennier för att stoppa en önskad och välbehövlig diskussion om invandring, dess storlek och konsekvenser. Det handlar i inte om enskilda invandrare.. En diskussion man har svårt att att vinna. Därför försöker de tysta den. Nog kan man tycka att dessa som tillhör kultureliten i Sverige och har satt tonen i flertalet frågor i den politiska debatten av dessa godhetsposörer, bland många andra, har påverkat, indirekt, på samhällsutvecklingen , med brunsmetning, rasistanklagelser, mm, av meningsmotståndare, med känt resultat, dvs, utfallet ser vi i dag och några årtionden framöver.Nog har man rätt att vara lite ironisk mot dessa som inte förstår bättre.

Av tommy norum - 10 augusti 2021 17:27










 


Ett litet axplock över försämringar som skett i Sverige sedan Socialdemokraterna tog över med hjälp av MP och med vänsterpartiets goda minne. Att sedan L och C också sällade sig till de rödgröna gjorde att det blev ändå mer bränsle till den negativa utvecklingen i form av nya medborgare -många utan asylskäl - som kom hit utan att man först lyckats ro i land en fungerande integrationspolitik som sätter stopp för den negativa utvecklingen i Sverige. Vi står fortfarande och stampar på samma fläck - ingen fungerande integration men inflödet av invandrare är fortfarande högt- Facit av den utvecklingen läser vi i den ökade brottslighete 

Av tommy norum - 9 augusti 2021 19:36


  





Nog är det en konstig värld vi lever i när många uppfattar att man omhuldar mer de som förstör och begår brott än de som byggt det här landet med blod svett och tårar. Men har man en ordning där våra politiker under många år har tyckt att omsorgen om gärningspersonerna var viktigare än att skydda samhället från extremt våldsamma och farliga personer. Då får vi ta konsekvenserna av detta när våra politiker struntat i brottsoffrets upprättelse- där man till och med i en tidigare utredning föreslagit att begreppet straff inte skulle användas i lagen. Tiden är ur led när våra politiker mer värnar om brottslingarnas ve och väl än många av de gamla som varit med och byggt landet till vad det var för ca 20 år sedan men där sedan våra politiker sakta men säkert nu helt håller på att förändra till det sämre. .

Av tommy norum - 7 augusti 2021 18:02



 

Björn Ranelid: Barbariet har makten i Sverige!

 

 

Mördarna i de kriminella kretsarna i Sverige har just nu ett groteskt övertag gentemot polisen, regeringen, riksdagen och allmänheten i landet. I den drabbningen finns det ingen domare och inga givna regler. Allting tycks vara tillåtet. Barbariet har makten.
Statsminister Stefan Löfven har lovat i dag att sitta bänkad invid televisionsapparaten för att se den olympiska finalen i damernas fotboll mellan Sverige och Kanada. Det står att läsa i tidningen.
Var han lika intresserad av att bevittna bilderna och rapporterna från de senaste mordförsöken i Kristianstad den tredje augusti i år? Skrek han ut sin vrede när han fick veta vad som hände? Kommer han att skrika av glädje om Sverige gör mål och blir olympiska mästarinnor?
Resultatet av den nationella kampen mellan barbarerna och det övriga Sverige har ingen segrare, blott förlorare. De döda har inga försvarsadvokater och offrens anhöriga är dömda till kronisk och obotlig sorg och smärta.
Statsminister Stefan Löfven åkte till minnesceremonin över de dödade barnen på Utøya i Norge, men han avstod från att bevista stunden när den mördade polisen nyligen begrovs i Sverige, trots att offrets familj är den i riket som tjänat polisväsendet mer än alla andra familjer.
Hustrun, brodern och svärfadern till den mördade polisen tjänar och har tjänat samma yrkeskår i allmänhetens tjänst. Det räcker inte med telegram och digitala kondoleanser i detta fall.
I går besköts en femtonåring och en sextonårig yngling under bar himmel i Berga Centrum i Linköping. Den ene pojken har dött av sina skador.
För varje dag som går har jag haft rätt gentemot alla de journalister som har förtalat, hånat och beljugit mig å det grövsta efter mina artiklar på min officiella Facebooksida. Jag bemöter dem inte och jag kan inte hindra dem att skriva av ondska och hat.
Vänner berättar för mig vad som skrivs om mig. Jag hör namnen på mina belackare, ynkryggarna som gömmer sig bakom redaktionerna och de ansvariga utgivarna på tidningarna.
I flera fall rör det sig om grovt förtal som jag hade kunnat anmäla till myndigheter, men jag gör det inte och jag hämnas aldrig. Dock glömmer jag inte deras namn och i sinom tid kommer de att stå vid skampålen.
Jag avskyr och föraktar rasism, fascism och nazism. Jag är kristen humanist och jag är politiskt obunden när jag skriver, talar och handlar. Jag är inte medlem i ett politiskt parti.
Jag anade att jag skulle straffas på olika sätt på kultursidor och bland journalister som självmant berövar sig möjligheten att tala och skriva fritt utan givna dekret och förpliktelser.
Jag vet att jag kommer att betala ett högt pris för mina texter, men jag följer mitt samvete. Sanningen är ibland en fågel som slår sig ner på en människas axel och det händer att den blir skrämd av olika hot.
Min fågel sitter kvar.
Björn Ranelid, den sjätte augusti år 2021.
Av tommy norum - 6 augusti 2021 15:00

Socialdemokraterna har det inte lätt i rikspolitiken när de måste ta till en sammankallande minikongress  där eliten i partiet samlats för att kläcka idéer för framtiden. Det är inte bara partikollegorna i lilla Åmål  som har svårt med visionerna för framtiden.

Partiet har nu varit i opposition en massa år  utan att fortfarande kunna presentera en politik som väljarna får förtroende för.


 

Men har man valt en partiordförande som Håkan Juholt, som  i snart sagt varje politiskt utspel måste förklara vad han menar och där partibröderna inte känner igen sig i hans åsikter och också framhåller detta till massmedia genom att ge honom  bakläxa för sina spontana uttalande som inte är förankrat i partiet, då har man det inte lätt. Senast var kravet på en total utbyggnad av mobilnätet för att alla medborgare skall kunna ha tillgång till en telefon. En kostnad på 30 miljarder visade det sig. Som vanligt fick Juholt krypa till korset och förklara sig vad han menade.


Detta gör att man  hamnar längre och längre bort från regeringsmakten enligt opinionsundersökningar.


Terapikongress kallar skribenter hela spektaklet runt den omstart som var tänkt skulle påbörjas nu där man  sammankallat eliten bland partibröderna för att avge sina visioner om den framtida politiken som sen partiet skall spinna vidare på.

När man hör  Håkan Juholt i hans långa anförande på kongressen så är det samma skåpmat som tidigare förträdare kommit med. Full sysselsättning med hjälp av statliga insatser i infrastrukturen. Högre bemanning i de kommunala verksamheterna där skola och vård är hjärtefrågor. Rätt till heltid, skolan skall prioriteras med satsningar på skoltrötta ungdomar som inte går ur skolan med godkända betyg. Här är det samhället som skall rycka in med åtgärder istället för att sätta krav på vuxna personer som leker sig igenom skolan. Att vi i Sverige har genom tidernas högsta sysselsättningsgrad och med en arbetslöshet som ligger lågt i jämförelse med andra Europas länder imponerar inte. I Håkan Juholt  värld är den höga sysselsättningsgraden ett tecken på en  befolkningsökning där invandringen är en av flera  orsaker  ?????  Vi får väl se om även på det uttalandet kommer förklaring på.

I övrigt så anser Socialdemokraterna slopningen av krogmomsen vara  boven i dramat för inte kunna lösa arbetslösheten, där det nu finns en uppsjö av åtgärder som istället skulle kunna utföras med de pengarna

enligt Juholt. 

  

Som vanlig så anser sig socialdemokratiska partiet ha rätt till medborgarnas inkomster med högre skatter eller omfördelning som retoriken är i debatten.

Tvivlar på att medborgarna vill gå över till det som mer och börjar liknar en sovjetisk planekonomi där budgeten skall styra, inte behovet, och där nu en stor majoritet av medborgarna börjar uppskatta friheten att själva kunna bestämma över sin vardag i större utsträckning.

Det är nog så att Håkans Juholts dagar är räknade. När till och med Österberg och Östros pinsamma klarläggande i ett inspelat band vid en middag med före detta ministern  Björn Rosegren avslöjade  inställningen till hans ledarskap, där de klargör , att det bästa för partiet vore om han avgår. Men jag tvivlar på att det skulle lösa partiets grundläggande orsak till att medborgarna har tröttnat på deras politik. Det är nog snarast så att medborgarna har kommit underfund med att så länge politikerna på Vänstersidan tror sig veta vad som är bäst för medborgarna i den vanliga vardagen, utan den minsta ödmjukhet, då får de svårt att komma tillbaka. 

    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards