Alla inlägg den 30 september 2018

Av tommy norum - 30 september 2018 10:18




Alliansens företrädare uppträder som rena marionettdockor när Stefan Löfven drar i trådarna för att uppnå sitt mål att få sitta kvar som statsminister. 

 

Söndra och hota för att kunna härska – Jimmie Åkessons maktspel under den senaste veckan har skakat alliansen. – Ärligt talat så är alla inställda på att avvakta alliansens begravning och sen får man se, säger en uppgiftslämnare i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp. Frågan är väl om inte den rubriken söndra och hota för att kunna härska mer stämmer in på Stefan Löfven och Alliansens företrädare än det Expressen försöker få till det i sin rubriksättning.

Både Stefan Löfven har ju i hela sin mandatperiod ägnat sig åt att försöka splittra Alliansen väl medveten om han inte lyckas med det då kommer han själv att ligga pyrt till. Med en mobbingtaktik där han i stort sett vid varje offentligt framträdande kört med att försöka få Sverigedemokraterna verka oseriösa med sin bakgrundshistoria med rötterna i den bruna myllan. Något som Alliansens företrädare kände sig tvingade att ta till sig i sin tro att man annars skulle man tappa förtroendet bland stora väljargrupper.

Medan en majoritet av Alliansens borgerliga väljare i opinionsundersökningar föredrar ett samarbete med Sverigedemokraterna för att få bort Socialdemokraterna så fortsätter partiledningarna i Alliansen med Liberalernas Jan Björklund och Centerpartiets Annie Lööf i spetsen göra allt för att uppnå Stefan Löfvens taktiska utspel att med sin skrämselpropaganda mot SD splittra Alliansen.  Gissa om han lyckas hör och ser vi när de båda i Allianspakten liksom en gammal rostig grammofonskiva upprepar Stefan Löfvens argument för att få stopp på Sverigedemokraterna och därigenom också chansen till en ny Alliansregering .

De som inte tar till sig de argumenten är många av de borgerliga väljarna som är mer intresserade att sätta stopp för en fortsatt rödgrön regering än att med hull och hår svälja Socialdemokraternas taktik för att få chans att sitta kvar på Rosenbad med sina rödgröna bundsförvanter. Det går så lång i hjärntvätten att Alliansens partiledare heller röstar in en kommunist som talman än att låta Sverigedemokraterna ta plats på talmansstolen.  Frågan är väl om inte det var ett taktiskt misstag som kommer att kosta skjortan om man tänkt sig att försöka bilda en Alliansregering.  

Det pyr i leden bland Alliansens riksdagsmän, inte bara bland Moderaterna, där många anser om man verkligen vill ha bort den skadliga politiken som de rödgröna står för, och som Alliansens företrädare inte varit sena att upprepa vid varje offentligt uppträdande före valet, så får man nog försöka släppa beröringsskräcken för SD och visa lite politisk kompetens genom att förstå att det är väljarna man företräder inte en liten grupp politiska företrädare utan sunt förnuft i partiledningarna.

 

Om man nu försitter chansen även den här gången till att ta den politiska makten som man gjorde med uppgörelsen över väljarnas huvud med Socialdemokraterna i  DÖ projektet för att hålla Sverigedemokraterna utan inflytande då är det nog dags med partiledarbyten i flera av Allianspartierna om man i fortsättningen vill anse sig som representant för de borgerliga väljarna. Då får man ersätta dem med folk som i alla fall kan visa upp en politisk kompetens där sunt förnuft är en viktig del i ledarskapet. Lite si och så med den varan i både M, L och C har det visat sig.  .              

 

tn










Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards