Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

Socialdemokraterna i Stockholm tar fram en av många Bagdad Bob kopior för att förklara och försvara utvecklingen i Rinkeby.

Av tommy norum - 31 augusti 2017 07:00


Bildresultat för karin wanngård

STOCKHOLM Rinkeby är ”en av våra fina stadsdelar i Stockholm”. Det hävdar stadens socialdemokratiska finansborgarråd Karin Wanngård. Nu jämförs S-politikern med ”Bagdad Bob”.


”Polisen i Rinkeby har utsatts för minst 30 fall av stenkastning i år” Det regeringen medger att man inte satsat tillräckligt i utsatta förorter säger Anders Ygeman ( s) efter de nyligen dödsskjutningar i Rinkeby. Vi måste vända utvecklingen där regeringen nu planerar en ny polisstation för över 200 anställda. Något som tydligen gått Bagdad Bob Karin Wanngård socialdemokratiskt borgarråd i Stockholm helt förbi. Tydligen också totalt ovetande varför regeringen helt plötsligt gör en sådan satsning i Rinkeby om inte just för att Rinkebyborna skall känna sig säkra i det otrygga samhälle som växt fram på grund av regeringens och Alliansens naiva flyktingpolitik under ett flertal år.

 

Norges migrationsminister Sylvi Listhaug ser det som många andra i Sverige ser i Rinkeby och Sveriges övriga kriminella Zoner som växt fram under de sista åren som ett hot. Hon arbetar för att liknande samhällen inte skall gå grogrund att växa fram i Norge vilken är en sund och verklighetsbaserad analys och ett bevis att hon tar sitt politiska uppdrag på allvar .Något som våra politiker totalt struntat i under många år där vi ser en utveckling av stigande arbetslöshet hos invandrare, sjunkande skolresultat och växande klyftor och en ökad kriminalitet som fått till resultat att polisresurserna inte längre räcker till.

 

Något som till och med den påtänkta moderatledaren Carl Bildt ignorerar och jämför under hans tid som stadsminister ”Jag kommer ihåg när vi i min statsministerperiod fick ta emot en stor grupp bosnier. Det var inte lätt och vi upplevde både gängbrott, smuggling och skjutningar i Sverige. Nu ser vi emellertid att denna grupp invandrare är nästan mer välintegrerad än normala svenskar” ”Vi måste hitta åtgärder som kan hjälpa invandrare att komma in på arbetsmarknaden” ( Att de fortfarande har lägre förvärvsfrekvens än svenskar kanske ändå talar emot de gode Bildts analysförmåga i ämnet ).

 

Att bosnierna som är ca 4 % av den utlandsfödda populationen i Sverige med en kultur som ändå är betydligt mer lik vår egen än de som kommer från fjärran Öster och också bidrar till en lättare integration till det Svenska samhället. Men att som Bildt hävdar att Sverige för en framgångsrik invandringspolitik när man kan konstatera invandrares överrepresentation i brott har växt över tid, inte sjunkit. Antal kriminellt utsatta områden har ökat från 53 till 61 sen det börjades mäta tre år sen medan antal utanförskapsområden växt från 3 år 1990 till 186. Frågan är väl om det inte finns en liten Bagdad Bob också i Carl Bildt likaså i alla andra politiker som har ansvaret för den situation som nu Sverige befinner sig.

 

Om inte annat så bekräftar gårdagens Uppdrag Granskning om Biskopsgården i Göteborg just den saken där polisen bekräftar att det kriminella läget i de utsatta områdena har försämrats över tid i hela Sverige. Både poliser och de boende känner sig rädda och hotade . Det som kom i dagen i programmet var väl att de ansvariga tjänstemännen som har till uppgift att få ordning på torpet famlar i blindo utan en susning om det de håller på får avsedd verkan.  Så frågan är väl om inte Norges  migrationsminister Sylvi Listhaugser har rätt när hon varnar sina landsmän för den utveckling som vi ser här hemma..


 

tn.

   

 








 
 
Ingen bild

Anne-Marie G Wouda

31 augusti 2017 10:23

Mycket bra skrivet Tommy Norum. Den uppblåsta Bildt ljuger som en häst travar som han uttrycker det att Bosnier skulle vara orsak till skjutningar våld mm är betydligt överdrivet. precis som han själv. Wanngård dåligt påläst som större delen av politikerna i S.

 
Ingen bild

observatören

31 augusti 2017 21:46

Vette tusan om just Bosnier är orsak till särskillt många skjutningar i Sverige (gängkrimminalitet o.s.v) men att största delen av alla illegala vapen här i landet är insmugglade från det forna Jugoslavien ..är väl i varje fall de flesta poliser medvetna om.. ..Så ja tycker att inte Bildt har så där jättemycket att vara stolt över..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards