Direktlänk till inlägg 14 november 2011

Både privat och offentlig vård, det är frågan ?

Av tommy norum - 14 november 2011 17:29

  
Mitt inlägg som handlar om vänsterns sätt att se på det privata där de med skattefinansiering är med och driver skola vård och omsorg . Kunde inte varit sämre timing för det inlägget med tanke på den debatt som blossat upp där riskkapiatalbolaget Carema satts under lupp i massmedia . Det finns väl ingen som försvarar upplägget att med bonusar och andra löneförmåner till de ansvariga i verksamhetenheterna  tumma på kvalitén  på vården för att sko sig själva. Bedrövligt minst sagt att inte ledningen i Carema förstår riskerna med ett sådant upplägg för att driva på förtjänsten.

Har man så dålig känsla för etik då skall man inte driva offentlig verksamhet i fortsättningen. Men att försöka dra alla privata aktörer under en kam, då är man nog ute och cyklar. Larmrapporter både i offentlig och privat regi duggar tätt på äldreboenden. Var det inte på ett kommunalt äldreboende i Piteå där de låste in dementa gamla på nätterna utan tillsyn på grund av nerdragning av personal ? Synes som sist är det politikerna som har det slutliga ansvaret för situationen. Upphandla tjänsterna bättre, reglera privatdriven skola vård och omsorg där också Socialdemokraterna har en del av ansvaret att inte detta har skett tidigare.

Göteborgs kommun gjorde en brukarenkät för äldreomsorgen i fjol. Där var de privata vårhavarna 3% högre i nöjdhet både bland de boende och anhöriga. Störst skillnad i enskilt favör var det när det gäller aktiviteter.

Det finns regler som säger att de gamla har rätt att komma ut varje dag, att de skall få nyttig och vällagad mat, att de skall slippa och lägga sig kl 18 . Tror ni att reglerna följs ? Denna fråga ställer Lotta Gröning i sin krönika idag i Expressen. Vad säger våra enhetschefer och personal inom vården i Åmål , får ni  tumma på reglerna på grund av att politikerna är för snåla med resurserna ? 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

14 november 2011 22:16

Kan någon i den kloka skaran av debattörer ge våra politiker ett tips om var de skall omprioritera våra begränsande skattemedel till mera resurser inom vårdsektorn?Tyvärr så kan jag själv inte komma på något bra förslag.

tommy norum

15 november 2011 11:10

Åke,på sikt måste man koncentrera sig på kärnverksamheten det betyder att kultur idrott och fritidssektorn mm måste få stryka på foten.Vi anser oss ha råd med både skidbacke,ridhus,2 fotbollsplaner ,badhus vi betalar stora summor till kanslister och personal i idrottklubbar, vi driver en uppskattad retur med skattepengar,vi har aktivitetstöd till våra ungdommar i idrottsklubbar,vi har en musikskola,ungdomshus,fotbollshall,konstsnö på Hannebol,ishall, vi invigde ett eu center nyligen som med nya befattningshavare, vi har projekt i Uganda,vi har 2 st turistorganisationer,vi driver en camping med förlust,vi subventionerar fortfarande hyror i fastigheter,vi stöttar fastighetsägarna i centrum med skattepengar.mm
Prioriteringa Åke, prioriteringar som man som politiker måste ha kurage att ta ställning till och förändra för att vår kärnverksamhet skall fungera.Vi kan inte gång på gång höja kommunalskatten för att driva projekt utanför kärnverksamheten det håller inte i längden.Vi betalar skatt med råge för att hålla kärnverksamheten i gång på ett bra sätt.Det är den övriga verksamheten som på ett för politikerna okontrolerbart sätt tar resurser för kärnverksamheten.

 
Ingen bild

Åke Olsson

15 november 2011 14:42

Helt rätt tänkt!Först vård o omsorg,skola,barnomsorg och lite snabbare förnyelse av vårt avlopps-vattensystem under jord.Sedan när skattkistan börjar kännas välfylld,kan de icke lagstyrda verksamheterna få sin del i takt med skatteinflödet.Ovanstående tankar borde betraktas som relevanta,trots att Åke Olsson och Tommy N.framför dessa!

 
Ingen bild

arnold

15 november 2011 16:16

Tänkvärda ord Tommy. Har du någon ungefärlig uppfattning på hur mycket vi skulle spara där? Mellan tummen och pekfingret?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards