Direktlänk till inlägg 30 april 2016

Regeringen lever i fablernas värld i sin arbetsmarknadspolitik för att få nyanlända ut på arbetsmarknaden.

Av tommy norum - 30 april 2016 07:00 

  Texten i inslaget har delvis hämtas från Tino Sandanjis Facebook sida

 

 

 

Bara att konstatera att Regeringen kör med dolda kort för att inte bli avslöjade med byxorna nere hur illa ställt det är med förmågan att få ut invandrararna på arbetsmarknaden..

 

I takt med att färre går på fabler om lönsam invandring har media skiftat mot ett mer osammanhängande budskap. Invandring är så bra för ekonomin att dess påfrestning men ändå tvingas Sverige stänga gränser och skära löner, pensioner och välfärden. SKL: ”Trots extra tillskott ser det dystert ut"  Hur skall man tolka en sådan analys av läget ?

 

Statsminister kommenterar DNs senaste propagandakampanjs:

 

"Vi har läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, lärare. Sedan har vi några som har en låg utbildning och har blivit till åren men det är en ganska liten grupp...Det är ungefär 30000 personer som ingår i etableringsuppdraget tre år framåt som är över 39 år och inte har gymnasial utbildning. Det är inte en halv miljon". Man kan undra om vår stadsminister överhuvudtaget har koll på verkligheten med det uttalandet ?

 

Etableringsuppdraget gäller bara  två år och har några tio tusen deltagare varje given tidpunkt. Statsministern och DN låtsas inte om de 94% som lämnar uppdraget utan riktiga jobb och försöker lura i läsare att det går bra för yngre förgymnasialt utbildade. Räknas inte de hundratusentals jobblösa invandrare som officiellt lämnat etableringsuppdraget? Har man tappat all kompetens i regeringen eller är det ett sätt för att försöka vrida till verkligheten för att dölja sin oförmåga med de politiska beslut som satt oss i den situationen vi nu befinner osss i. 

 

Vem försöker Stefan Löfven lura egentligen ?  

 

Varför krävs sänkta trösklar och dyra satsningar för att få högkvalificerade i arbete kan man fråga sig ? SR upprepar tricket att slå samman krukmakare och de med ”eftergymnasial” koranskola med riktiga högutbildade. Hur många nyanlända med läkarexamen finns det igentligen bland de 160 000 som kom till Sverige 2015 ? 

2015 tog Sverige enligt SCB emot totalt 84 invandrare med forskarutbildning från flyktingländerna Syrien, Afghanistan, Eritrea, Somalia och Irak. ? Det kan jämföras med 114 forskarutbildade invandrare  från Tyskland, 90 från Kina och 92 från USA. Det kom fler forskarutbildade från Schweiz och Holland totalt än från Syrien.

 

Så frågan är väl om det inte är i fablernas värld vår Stadsminister befinner sig i när han är så isolerad från den verklighet som finns utanför Rosenbad. Efter 8 år i Sverige så har fortfarande inte mer än 50 % av de nyanlända ett arbete att gå till och där finns då enligt Stefan Löfven en massa högutbildade enligt hans definition . Efter 40 år så har bara hälften av de lågutbildade ett arbete att gå till. 

 

Den statistiken rimmar dåligt med de signaler Stefan Löfven försöker förmedla att det är en massa högutbildade som kommer till Sverige som läkare, ingenjörer, lärare, sjuksköterskor. Frågan är väl om inte Stefan Löfven får läsa på lite bättre och förmedla en riktig bild av hur arbetsmarknadsläget ser ut för våra nyanlända. Det finn faktiskt relevant statistik över hur många man lyckas få ut i arbete de senaste 10 åren. Varför inte använda den rakt upp och ner istället för att låtsas om en verklighet som inte existerar.   


tn 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 17 nov 12:42

.   Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren.          Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna öv...

Av tommy norum - Lördag 16 nov 11:38

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd.      ...

Av tommy norum - Fredag 15 nov 17:33

   Bäva borde PK-etablissemangets nickedockor när det visar sig att det är deras naiva flyktingpolitik som banat vägen för att Sverigedemokraterna röstats fram till Sveriges största parti av medborgarna i en opinionsundersökning..        Sv...

Av tommy norum - Torsdag 14 nov 12:07

Den rödgröna regeringen har en punktskatteskattepolitik som slår mot de sämst ställda i samhället.   Bara att konstatera att den Socialdemokratiska regeringen ännu en gång visar att de inte står på de svagastes sida med sin politik när ska...

Av tommy norum - Onsdag 13 nov 18:45


      Som pensionär kan det där med att dra klockan fram och tillbaka under året göra detsamma. Bilens klocka har numera sommartid året runt för när jag  tar mig tid för att ställa om så har vi närmat oss en ny omställelse som gör att hela pro...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se