Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Ny organisation skall sköta Säffle och Åmåls service gemensamt

Av tommy norum - 26 oktober 2010 15:59

Man kan  hoppas att kommunledningen i de båda kommunerna Åmål och Säffle ser över hur organisationerna har skötts tidigare så att vi inte får den kultur som i Åmål under nuvarande förvaltningschef varit dominerande  och som missskötts till den milda grad att vore det en privat organisation skulle han  fått gå från sin tjänst med omedelbar verkan.


Vi har Hamnterminalen där förvaltningschefen inte tagit hänsyn till fullmäktigebeslut utan skrivit hyresavtal utan att det täcker kostnaderna , gömt underskotten i hamnverksamheten när inte hyresintäkterna räckte till för att dra runt Hamnterminalen.


Vi har nu senast Örnäs Camping där det redovisats underskott på verksamheten till politikerna under flera år  bestått av fejkade investeringskostnader på flera miljoner som belastar resultatet för campingen.


Vi har under åren sett att investeringskostnader och driftkostnader  göms i småbåtshamnen utan att de  hör hemma där, utan reaktion från politikerna. Hela samhällsbyggnadsförvaltningens ledning med förvaltningschefen har uppenbara svårigheter att ta till sig sin roll som en chef med rutiner som har som sin främsta prioritering att tillgodose kommuninnevånarnas intresse inte sina egna.


Har man inte som politiker sett till att tjänstemännen sköter sin uppgift på medborgarnas villkor utan döljer och manipulerar efter eget befinnande för att gömma  obekväma kostnader och felbeslut då kommer samarbetet med Säffle bara bli en parentes i historien .


 Vi kan inte ha en tjänstemannaledning som så markant visar sin nonchalans mot sin uppgift när man gömmer kostnader för politikerna, ljuger när de blir ertappade att inte följa kommunallagen, och i övrigt skapat en kultur där verkligheten har ersatts med tjänstemännens synsätt där ekonomiska realiteter göms i verksamheter där de inte hör hemma utan att politiker varken förstår eller är intresserade att se till att de politiska besluten följs. Rätt uppseendeväckande är politikernas ointresse för hur förvaltningarna lever upp till sina åtaganden som de är satta att sköta.


Här har vi alltså sett hur förvaltningen upprättar hyreskontrakt mot fullmäktigebeslut där kommunen gått miste om miljoner i hyresintäkter,  vi har sett hur man tar miljonbeslut utan varken offerter, budget eller ordnar hyreskontrakt för att täcka kommunens kostnad, man tar inte sitt ansvar för fastighetsbeståndet när man åsidosätter sina skyldigheter att tillse att myndighetsbesiktningar och skötsel sker i kommunens fastighetsinnehav, man har ingen ordentlig organisation för hur man skall debitera kostnaderna på de  olika projekten med ordentliga arbetsrapporter. Detta bådar inte gott för samarbetet med Säffle med en gemensam organisation med förvaltningschef Tommy Jingfors som boss.


Centerns Kurt Svensson har fortfarande svårt att ta till sig valförlusten i kommunen  har jag hört. Kanske denna påminnelse om hur Centern har skött den politiska ledningen under flera år får ett ljus att gå upp för Kurt Svensson vad det delvis kan bero på.  

         

 
 
Ingen bild

fd åmålsbo

28 oktober 2010 23:10

SNORum stackars sjåp, ditt introverta tänk måste varit ett problem för dig hela livet..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards