Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Skall man få politiska beslut att gå vägen genom mutor ?

Av tommy norum - 15 maj 2012 10:44

 Är det särskilt intelligent av våra politiker och tjänstemän att låta  sig bjudas in till den nya Hamnkrogen Seaside när vi vet att ägaren den Norske riskkapitalisten Marcus Engebretsens  har planer på att ta över hela området med önskemål om ett hotellbygge och där många av de inbjudna har en central roll i beslutfattandet.


För mig skvallrar det om dåligt omdöme när man utsätter sig för risken att bli i en mentalt beroendeställning till en  riskkapitalist som försöker få till ett hotellbygge på en av kommunens mest intressanta markområden som både drar turister och får våra båtturister att trivas i som det är .


Att Centerpartiet med Kurt Svensson i spetsen var beredd genom ett  avtal  låta ett hotellkomplex ta plats, där en rivning av Marinan, en byggnad som funnits i hundratal år fast i andra funktioner, stänga av i stort sett hela strandområdet till fisketorget, ta över hembygdsmuseet, för att norrmannen  skall kunna ha chans att sälja konceptet  till någon hågad spekulant och se dra vidare mot nya djärva mål i någon annan  kommun där politikerna sitter och väntar på frälsaren från Norge.


 Centerpartiet har varit generösa med våra tillgångar förut när man i stort sett gett bort hela Norra Hamnplan med Måkeberg som i slutändan kommer att kosta miljoner av skattemedel innan det blir färdigt. Man var på väg i samma anda att skänka bort södra hamnplan  men där en proteststorm satte p för de planerna tillsvidare. Jag tror och hoppas att inte den nya politiska ledningen med Michael Karlsson är lika frikostig att skänka bort våra markområden  till noll och ingenting i tron att det på något sätt skulle utveckla Åmål till något annat än det för nuvarande är.


En viss liknelse kan man skönja när Hamncompaniet kom till , tjänstemän och politiker lobbade för denna extremt viktiga satsning där kommunen skulle utvecklas till en besökskommun och sätta Åmål på kartan, där skulle man till och med ta över båtbryggorna för kunna sälja öl till törstande turister som skulle invadera kommunen på grund av bygget. Hur det har gått det har vi facit på.


 Frågan är väl om politikerna har förmågan att ta till sig den verklighet som de flesta glesbygdskommuner  lever under, utflyttning, dålig arbetsmarknad, en åldrande befolkning, ungdomen som flyr till storstäderna där arbetstillfällena finns , en hög kommunalskatt.. 


Knappast något som löses med nya bostadsområden, nya hotell . Lika lite som skidbackar, ridhus, camping, ishall, badhus, bollhall, tennishall, blues  eller en av Sveriges finaste golfbanor har lyckas ändra förutsättningarna för en tillväxt i kommunen..


Att försöka sig på en genväg förbi nya arbetstillfällen för att få tillväxt i Åmål är nog bara för naiva politiker utan sunt förnuft . Ett förhållande som riskkapitalister från vårt grannland inte är sena att utnyttja.             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 20 nov 06:45

Björklund: Vi har misslyckats med invandringen, vi har misslyckats med integrationen , vi har misslyckas med att få bättre skolresultat, vi har misslyckas att stävja brottsligheten, vi har varit med att skapa utanförskap med vår politik, vi har skapa...

Av tommy norum - Söndag 19 nov 07:00

Det där med rätt värdegrund är en svår tolkning för Socialdemokraterna. Urban Ahlin (s) utnämndes till Riksdagens talman efter att han blivit anklagad för sextrakasserier vid flera tillfällen.  Vad betyder egentligen rätt värdegrund för So...

Av tommy norum - Torsdag 16 nov 11:33


En rejäl käftsmäll för Liberalerna skriver Lena Mellin i Aftonbladet om deras fall i den senaste opinionsmätningen där partiet nu hamnar under 4% spärren. Liberalernas kärnväljare verkar tröttna på Jan Björklund och hoppar över till Moderaterna oc...

Av tommy norum - Tisdag 14 nov 11:59

Nu får våra kommunpolitiker börja vakna upp runt om i landet och inte i stort sett gå med på allt för att regeringen skall ha chans att lappa ihop Sverige med sviterna efter den naiva flyktingpolitiken som bedrivits de senaste åren. Här har våra r...

Av tommy norum - Måndag 13 nov 13:45


Göte Wilhemsson besöker Åmål för en konsert i veckan         Här har vi brudparet  Lilly- Åke  Wilhelmsson 1956.   Här ett besök i Åmål 1957     ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se