Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Skall man få politiska beslut att gå vägen genom mutor ?

Av tommy norum - 15 maj 2012 10:44

 Är det särskilt intelligent av våra politiker och tjänstemän att låta  sig bjudas in till den nya Hamnkrogen Seaside när vi vet att ägaren den Norske riskkapitalisten Marcus Engebretsens  har planer på att ta över hela området med önskemål om ett hotellbygge och där många av de inbjudna har en central roll i beslutfattandet.


För mig skvallrar det om dåligt omdöme när man utsätter sig för risken att bli i en mentalt beroendeställning till en  riskkapitalist som försöker få till ett hotellbygge på en av kommunens mest intressanta markområden som både drar turister och får våra båtturister att trivas i som det är .


Att Centerpartiet med Kurt Svensson i spetsen var beredd genom ett  avtal  låta ett hotellkomplex ta plats, där en rivning av Marinan, en byggnad som funnits i hundratal år fast i andra funktioner, stänga av i stort sett hela strandområdet till fisketorget, ta över hembygdsmuseet, för att norrmannen  skall kunna ha chans att sälja konceptet  till någon hågad spekulant och se dra vidare mot nya djärva mål i någon annan  kommun där politikerna sitter och väntar på frälsaren från Norge.


 Centerpartiet har varit generösa med våra tillgångar förut när man i stort sett gett bort hela Norra Hamnplan med Måkeberg som i slutändan kommer att kosta miljoner av skattemedel innan det blir färdigt. Man var på väg i samma anda att skänka bort södra hamnplan  men där en proteststorm satte p för de planerna tillsvidare. Jag tror och hoppas att inte den nya politiska ledningen med Michael Karlsson är lika frikostig att skänka bort våra markområden  till noll och ingenting i tron att det på något sätt skulle utveckla Åmål till något annat än det för nuvarande är.


En viss liknelse kan man skönja när Hamncompaniet kom till , tjänstemän och politiker lobbade för denna extremt viktiga satsning där kommunen skulle utvecklas till en besökskommun och sätta Åmål på kartan, där skulle man till och med ta över båtbryggorna för kunna sälja öl till törstande turister som skulle invadera kommunen på grund av bygget. Hur det har gått det har vi facit på.


 Frågan är väl om politikerna har förmågan att ta till sig den verklighet som de flesta glesbygdskommuner  lever under, utflyttning, dålig arbetsmarknad, en åldrande befolkning, ungdomen som flyr till storstäderna där arbetstillfällena finns , en hög kommunalskatt.. 


Knappast något som löses med nya bostadsområden, nya hotell . Lika lite som skidbackar, ridhus, camping, ishall, badhus, bollhall, tennishall, blues  eller en av Sveriges finaste golfbanor har lyckas ändra förutsättningarna för en tillväxt i kommunen..


Att försöka sig på en genväg förbi nya arbetstillfällen för att få tillväxt i Åmål är nog bara för naiva politiker utan sunt förnuft . Ett förhållande som riskkapitalister från vårt grannland inte är sena att utnyttja.             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 16 juni 12:10

Stockholm bakom fasaden Av Nordiska museet År 1949 gav veckotidningen Vi ut boken "Stockholm bakom fasaden" med text av Erik Asklund och bilder av KW Gullers.   Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i ...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 14:12

Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Stefan Löfvens fall? Det finns ingen partiledare i svensk politik som så ofta anklagas för att ljuga som Socialdemokraternas stats...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 07:00


  Några av världens största pk-media, såsom CNN och AP, har redan sågat avtalet och beskrivit det som vagt och innehållslöst. Att Nordkorea annonserat en "stor förändring" som ska tillkännages inom kort - det hade man inte tid att vänta på innan...

Av tommy norum - Måndag 11 juni 07:00


  De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sp...

Av tommy norum - Lördag 9 juni 07:00

Det finns politiska motståndare som tror att enda sättet att få stopp på Sverigedemokraterna är att utse Jimmie Åkesson till statsminister.        Torbjörn Nilsson i Expressen vågar göra ett tankeexperiment i det parlamentariska läge som nu r...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se