Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Skall man få politiska beslut att gå vägen genom mutor ?

Av tommy norum - 15 maj 2012 10:44

 Är det särskilt intelligent av våra politiker och tjänstemän att låta  sig bjudas in till den nya Hamnkrogen Seaside när vi vet att ägaren den Norske riskkapitalisten Marcus Engebretsens  har planer på att ta över hela området med önskemål om ett hotellbygge och där många av de inbjudna har en central roll i beslutfattandet.


För mig skvallrar det om dåligt omdöme när man utsätter sig för risken att bli i en mentalt beroendeställning till en  riskkapitalist som försöker få till ett hotellbygge på en av kommunens mest intressanta markområden som både drar turister och får våra båtturister att trivas i som det är .


Att Centerpartiet med Kurt Svensson i spetsen var beredd genom ett  avtal  låta ett hotellkomplex ta plats, där en rivning av Marinan, en byggnad som funnits i hundratal år fast i andra funktioner, stänga av i stort sett hela strandområdet till fisketorget, ta över hembygdsmuseet, för att norrmannen  skall kunna ha chans att sälja konceptet  till någon hågad spekulant och se dra vidare mot nya djärva mål i någon annan  kommun där politikerna sitter och väntar på frälsaren från Norge.


 Centerpartiet har varit generösa med våra tillgångar förut när man i stort sett gett bort hela Norra Hamnplan med Måkeberg som i slutändan kommer att kosta miljoner av skattemedel innan det blir färdigt. Man var på väg i samma anda att skänka bort södra hamnplan  men där en proteststorm satte p för de planerna tillsvidare. Jag tror och hoppas att inte den nya politiska ledningen med Michael Karlsson är lika frikostig att skänka bort våra markområden  till noll och ingenting i tron att det på något sätt skulle utveckla Åmål till något annat än det för nuvarande är.


En viss liknelse kan man skönja när Hamncompaniet kom till , tjänstemän och politiker lobbade för denna extremt viktiga satsning där kommunen skulle utvecklas till en besökskommun och sätta Åmål på kartan, där skulle man till och med ta över båtbryggorna för kunna sälja öl till törstande turister som skulle invadera kommunen på grund av bygget. Hur det har gått det har vi facit på.


 Frågan är väl om politikerna har förmågan att ta till sig den verklighet som de flesta glesbygdskommuner  lever under, utflyttning, dålig arbetsmarknad, en åldrande befolkning, ungdomen som flyr till storstäderna där arbetstillfällena finns , en hög kommunalskatt.. 


Knappast något som löses med nya bostadsområden, nya hotell . Lika lite som skidbackar, ridhus, camping, ishall, badhus, bollhall, tennishall, blues  eller en av Sveriges finaste golfbanor har lyckas ändra förutsättningarna för en tillväxt i kommunen..


Att försöka sig på en genväg förbi nya arbetstillfällen för att få tillväxt i Åmål är nog bara för naiva politiker utan sunt förnuft . Ett förhållande som riskkapitalister från vårt grannland inte är sena att utnyttja.             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 20 feb 19:07

  Peter Wolodarski tycker inte om att bli bemött på samma sätt som han bemöter andra.     Tinos inlägg talar väl sitt tydliga språk att de som vill framstå som seriösa journalisterna som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med ...

Av tommy norum - Onsdag 14 feb 07:00


  "Läget är jävligt allvarligt.” Orden är vår egen Baghdad Bob Jerzy Sarneckis, och han syftar på det ökande dödliga våldet och skjutandet i Sverige. Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet, är inte kän...

Av tommy norum - Tisdag 13 feb 07:00

  Åmåls relativa välstånd grundade sig på trähandel, sjöfrakter vid Byälven och i viss mån järnhantering ända fram till 1760 talet. 1777 ödelades de förnämsta bostadskvarteren öster om ån , vilket sammanlagt var ca en tredjedel staden befolkning bo...

Av tommy norum - Fredag 9 feb 07:00

  Åmåls stadssigill från 1643.   Redan på 1200 talet har det visat sig att vid Åmåls åns mynning varit en viktig handelsplats kallad Åmula  backe . Områdets betydelse framgår av den kyrka som uppfördes vid åmynningen troligtvis redan på 1200 t...

Av tommy norum - Onsdag 7 feb 07:00


  Det är den ökade temperaturen som ökar koldioxidhalten i atmosfären inte koldioxiden som ökar temperaturen. Med andra ord: först ändras temperaturen och sedan så anpassar sig mängden koldioxid efter detta. Temperaturen leder vägen och inte tvärto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se