Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Skall man få politiska beslut att gå vägen genom mutor ?

Av tommy norum - 15 maj 2012 10:44

 Är det särskilt intelligent av våra politiker och tjänstemän att låta  sig bjudas in till den nya Hamnkrogen Seaside när vi vet att ägaren den Norske riskkapitalisten Marcus Engebretsens  har planer på att ta över hela området med önskemål om ett hotellbygge och där många av de inbjudna har en central roll i beslutfattandet.


För mig skvallrar det om dåligt omdöme när man utsätter sig för risken att bli i en mentalt beroendeställning till en  riskkapitalist som försöker få till ett hotellbygge på en av kommunens mest intressanta markområden som både drar turister och får våra båtturister att trivas i som det är .


Att Centerpartiet med Kurt Svensson i spetsen var beredd genom ett  avtal  låta ett hotellkomplex ta plats, där en rivning av Marinan, en byggnad som funnits i hundratal år fast i andra funktioner, stänga av i stort sett hela strandområdet till fisketorget, ta över hembygdsmuseet, för att norrmannen  skall kunna ha chans att sälja konceptet  till någon hågad spekulant och se dra vidare mot nya djärva mål i någon annan  kommun där politikerna sitter och väntar på frälsaren från Norge.


 Centerpartiet har varit generösa med våra tillgångar förut när man i stort sett gett bort hela Norra Hamnplan med Måkeberg som i slutändan kommer att kosta miljoner av skattemedel innan det blir färdigt. Man var på väg i samma anda att skänka bort södra hamnplan  men där en proteststorm satte p för de planerna tillsvidare. Jag tror och hoppas att inte den nya politiska ledningen med Michael Karlsson är lika frikostig att skänka bort våra markområden  till noll och ingenting i tron att det på något sätt skulle utveckla Åmål till något annat än det för nuvarande är.


En viss liknelse kan man skönja när Hamncompaniet kom till , tjänstemän och politiker lobbade för denna extremt viktiga satsning där kommunen skulle utvecklas till en besökskommun och sätta Åmål på kartan, där skulle man till och med ta över båtbryggorna för kunna sälja öl till törstande turister som skulle invadera kommunen på grund av bygget. Hur det har gått det har vi facit på.


 Frågan är väl om politikerna har förmågan att ta till sig den verklighet som de flesta glesbygdskommuner  lever under, utflyttning, dålig arbetsmarknad, en åldrande befolkning, ungdomen som flyr till storstäderna där arbetstillfällena finns , en hög kommunalskatt.. 


Knappast något som löses med nya bostadsområden, nya hotell . Lika lite som skidbackar, ridhus, camping, ishall, badhus, bollhall, tennishall, blues  eller en av Sveriges finaste golfbanor har lyckas ändra förutsättningarna för en tillväxt i kommunen..


Att försöka sig på en genväg förbi nya arbetstillfällen för att få tillväxt i Åmål är nog bara för naiva politiker utan sunt förnuft . Ett förhållande som riskkapitalister från vårt grannland inte är sena att utnyttja.             

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards