Alla inlägg under september 2015

Av tommy norum - 13 september 2015 14:02



Frågan är väl om inte Hans Rosling gör det lite för lätt för sig när han utan att tänka på konsekvenserna av att öppna gränserna på vid gavel för de som vill komma till Europa och börja ett nytt liv.

De som vet konsekvenserna är våra politiker och som mycket väl förstår att Europa inte har möjlighet att ta emot flera miljoner av nya asylsökande därav de bestämmelser som begränsar möjligheten att komma in i Europa på legalt sätt via flyg och båt, något som också våra svenska politiker står bakom, men det vill man helst inte låtsas om.


Men på hemmaplan kan man prata om humanitet och håna SD för deras förslag till flyktingpolitik som innebär en begränsning ,den som nu Danmark har infört, och lägga krut på närområdena runt oroshärden.

När får vi höra samma retorik som används här mot SD till Baltländerna, Finland , Danmark och de östeuropeiska och kalla dessa med sitt rätta namn enligt de utryck som man använder på hemmaplan. rasister, främlingsfientliga. mm .

Man står på sidan om och beskådar flyktingdramat både till lands och sjöss utan att ingripa. Ett dubbelspel utan dess like när man på hemmaplan vägrar ta  in SD i den politiska gemenskapen på grund av deras inställning till flyktingpolitiken . Själva är man med att begränsa flyktingströmmen genom att anamma Eu :s gemensamma regler bidra till de syner vi nu får ta del av där det rapporteras om hundra tals döda varje dag .


Ett dubbelspel utan dess like där man på hemmaplan låtsas stå för humanitet men i verkligheten driver en politik som skördar tusentals offer på sin väg in i Europa.


Här ger Eu politikerna signaler till omvärlden kom hit så tar vi hand om er men ni får räkna med att det kan kosta era liv. . Vi får väl se hur läng tid det tar för våra politiker förstår att nuvarande situation är ohållbar i längden och börjar att arbeta mer att försöka lösa krigssituationen i Syrien som är huvudorsaken till det vi nu upplever.


Och frågan kvarstår, kan EU överleva utan den yttre gräns som begränsar tillflödet av flyktingar ? Politikerna har ju gett svaret , och många håller med , men det vågar man inte låtsas om .



 

Hans Rosling slirar om flyktingkrisen


av anna-dahlberg

Professor Hans Rosling. Foto: GAPMINDER.ORG


Många kräver att gränserna till Europa ska öppnas. Men få vill tala om konsekvenserna av ett sådant förslag.


Ingen kan hävda att svenska medier och politiker har lyckats förklara det på ett begripligt sätt. Stefan Löfven har mest sett ut som att han vill gå och gömma sig. Medierna i sin tur har gett bilden av en ny och plötslig flyktingkatastrof i stället för att analysera vad det är som har fått syriska flyktingar att bryta upp från Turkiet och Libanon.


I detta vakuum har Hans Rosling, professor i internationell hälsa, klivit fram och blivit den auktoritet som alla längtar efter. Hans pedagogiska framställningar med skyltar och klossar har blivit virala succéer på Youtube och Facebook.


Men om vi tänker bort alla sådana praktiska hinder och antar att Roslings idé ändå skulle gå att genomföra. Då skulle unionen öppna sig för fri invandring från hela världen. Även om EU skulle skicka tillbaka alla som saknar asylskäl finns det lågt räknat tiotals miljoner människor som hypotetiskt sett uppfyller kraven.


De flesta inser nog att det är en omöjlighet. Om Sverige dessutom ensamt skulle gå före, med exempelvis humanitära visum som vissa föreslår, skulle samhället hamna under oerhörd press när hundratusentals nyanlända ska erbjudas bostäder, skola, vård och omsorg.

Men den sidan av saken väljer Rosling att inte ens beröra. Faktum är att nästan ingen vill tala om konsekvenserna av öppna gränser. Det är lätt att rasa mot EU:s hyckleri, där alla erbjuds rätten att söka asyl, men ingen ges laglig möjlighet att ta sig till unionen. Det är svårare att berätta hur ett EU utan yttre gränser skulle kunna överleva.


LÄS HELA INLÄGGE GENOM ATT KLICKA PÅ ADRESSEN

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hans-rosling-slirar-om-flyktingkrisen/

Av tommy norum - 12 september 2015 11:00

Har Svenska folket börjat tröttna på den politik som gör att vi får ta det största ansvaret i Europa för flyktingar ?   


SD näst störst och störst i nya mätningar


Sverigedemokraterna (SD) blir näst största parti med 21,5 (+ 0,7) procent i Inizios opinionsundersökning för september.

Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen, SD är nu Sveriges näst största parti, skriver Aftonbladet/Inizio.

Samtidigt växer gapet mellan Alliansen och de rödgröna.

Mätningen är även en kalldusch för regeringen Löfven.


Enskilt parti / (..) jämfört med förra mätningen i procent:

Moderaterna: 21,1 (- 0,3)
Folkpartiet: 5,1 (+ 0,9)
Centerpartiet: 9,6 (+ 1,0)
Kristdemokraterna: 4,2 (- 0,3)


Alliansen: 40,0 (+ 1,3)

Socialdemokraterna: 24,9 (- 0,6)
Vänsterpartiet: 6,1 (- 0,3)
Miljöpartiet: 4,8 (- 0,9)

Rödgröna: 35,8 (- 1,8)

Sverigedemokraterna: 21,5 (+ 0,7)
 
 
1 808 personer av ett representativt riksurval intervjuades under perioden 2-9 september, det vill säga under flyktingkrisen.
 


I Sentio som också presenterar opinionssiffror i dag blir SD största parti med 26,5 (+ 3,1) procent.

sentio sep 15
 
Bara att konstatera att SD med råge slår alla småpartierna tillsammans i mätningen något som borde oroa . Kanske bör man i fortsättningen också ta med SD in i politiken innan man blir helt uppätna . 
 
 
Samtidigt som flyktingströmmarna ökar så spär Sverige på trycket av flyktingströmmar.
 

Sverige vill avföra Turkiet som "säkert" land

Sverige vill ta bort Turkiet från en föreslagen EU-lista över "säkra länder", dit asylsökande kan snabbavvisas.

- Det kan finnas människor i Turkiet som kan ha asylskäl, säger mig-rationsminister Morgan Johansson (S).

Enligt honom anser inte FN:s flyktingorgan UNHCR att Turkiet är ett så kallat säkert land, alltså att asylsökningar därifrån i normalfallet avslås och därför kan snabbehandlas.

Andra länder EU-kommissionen vill ha med på listan är bland annat Serbien, Albanien och Kosovo.
 

Många nej till EU:s asylplan

Länderna i Centraleuropa, men även Finland och Danmark, säger nej till EU:s planer på obligatorisk fördelning av asylsökande.

Efter ett möte med Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier sade utrikesministrarna från Tjeckien, Slovakien, Polen och Ungern att de inte accepterar bindande flyktingkvoter.

Finland motiverar sitt nej med att man tar emot ytterligare 2 400 asylsökande och Danmark hänvisar till ett gammalt undantag om att landet står utanför EU:s samarbete på inrikes- och justitieområdet
Av tommy norum - 12 september 2015 07:00


   

 ”Flyktingkrisen, vår tids största politiska skandal”

Frågan är väl om inte hela EU:s flyktingpolitik är en enda stor politisk skandal utan dess like.


En dubbelmoral som jag inte trodde fanns bland våra EU politiker och absolut inte hos våra Svenska som nu i åratal låtsas om att de för en human flyktingpolitik. Här hånar man Sverigedemokraterna för att vara främlingsfientliga, rasister som vill begränsa invandringen samtidigt som de som har makten själva bedriver en begränsningspolitik men med helt andra följder än Sverigedemokraternas retorik. Här låter man tusentals människor dö på väg till Europa utan ett spår av att politiskt initiativ att vilja hjälpa till i eländet där nu dagliga rapporter från media i åratal visat med både bilder och reportage om de fruktansvärda scener som utspelas för att ta sig in i Eu.


Man försöker på alla sätt strypa alla tillgängliga vägar in i EU , man kriminaliserar så kallade människosmugglare, man bakbinder alla flyg och båt transporter genom bestämmelser som gör att inga bolag vågar ta med flyktingar


Själv är jag emot den stora  invandring som översköljer Sverige där våra politiker bjuder in flyktingar med generösa villkor vilket gör att vi blivit en av Europas länder som tar emot mest flyktingar. Men jag har inget blod på mina händer för den inställningen i motsats till våra politiker som för en politik men med samma utgångspunkt att begränsa invandringen men med helt andra konsekvenser för de flyende .   


Man ställer upp säger man i retoriken men vad som sker utanför Sveriges gränser det struntar man totalt i..


Fortfarande vill inte våra Svenska politiker ta åt sig situationen på ett mänskligt plan , nej nu gömmer man sig bakom EU för nu är det ordning och reda som gäller. Att hundratals dör där ute på havet, i lastbilar, och på våra vägar den problematiken vill man inte ta in i debatten .


Att man inte skäms.


Tydligen finns det inga skrupler hur man kan bete sig för att vinna politiska poäng på hemmaplan. Medan man träter på Sverigedemokraterna här hemma för sin inställning att ta emot färre flyktingar så håller man på med samma sak utanför Sveriges gränser genom att stödja den EU politik som på alla sätt försöker hindra flyktingströmmarna att nå Europa och som skördar dödsoffer dagligen.


Tala om dubbelmoral..


Så frågan är väl om inte detta dubbelspel får politiska konsekvenser förr eller senare.

tn


Löfven: Vi är i det här tillsammans



Direkt efter partiöverläggningarna om svensk flyktingpolitik intervjuades statsminister Stefan Löfven (S) i SVT:s Aktuellt. Men han kom inte med några konkreta besked om säkrare vägar för flyktingar att ta sig till Europa. – Det som är uppgiften nu är att få till att fler EU-länder tar sitt ansvar vilket vi även är överens om, säger han.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-vi-ar-i-det-har-tillsammans

Av tommy norum - 11 september 2015 07:00


Ett besök på Smögen nu i september visar klart att sommargästerna lämnat hamnen åt sitt öde.  Bryggorna är i stort sett tomma på gästbåtar. Några eftersläntande semesterfirar strövar omkring på den kända Smögenbryggan som under juli är ett enda stort kaos av besökare både från havet och land.




     


      




Efter Smögen blev det Fjällbacka som numera är väl mest på att filmstjärnan Ingrid Bergman tillbringade sina somrar  här. Något som man numera använder flitigt i sin marknadsföring. 1958 kom hon första gången till Fjällbacka där hon tillsammans med Lars Schmidt  bodde på ön Danneholmen  under många år. 


  

  

Ett fotocollage över Ingrid Bergmans vistelse finns på Ingrid Bergmans torg där hennes staty pryder platsen.


.


   


klicka på bilderna för större format



                 


          


  




   

   

















Ingrids aska sprids vid Dannholmen den 5 juni 1983. Från klippan spelade Tompa Hård af Segerstad Duke Ellingtons Come Sunday.

Av tommy norum - 10 september 2015 07:00


   

Frågan är väl om vi har för generösa viskor när man kommer som flykting till Sverige. Ordnad bostad , pengar på fickan, pensioner till anhöriga, gratis sjukvård, tandvård , fri utbildning, borde vara rena himmelriket för många av de som kommer hit. Många saknar ordentliga skolunderbyggnad, många är analfabeter från Afrika.




 Av alla 28 flyktingländer så ligger Sverige bland de främsta att ta emot flyktingar bland de 28 medlemsländerna i EU  

Flyktingströmmar till EU

 
 
I EU finns 124.374 flyktingar från Syrien. Här befinner de sig.

1. Tyskland         33%

 2. Sverige           27.6%

 3 . Nederländerna 7% 


Resternade fördela i de andra 25 EU länderna.



I EU finns 104.426 flyktingar från Irak. Här befinner de sig


1. Tyskland         39.4 %


2.  Sverige           23.2 %


3 . Nederländerna 13.8%

 

Resterande  fördelas i de andra 25 EU Länderna


I EU finns 77.896 flyktingar från Somalia. Här befinner de sig.

1. Sverige             27.2 %

2. Nederländerna  24%
3. Italien                 16.7%
4. Storbritanien      10.9
Resternade delas mellan de andra 24 EU länderna .
 
I EU finns 53.722 flyktingar från Eritrea. Här befinner de sig
 1. Sverige           26.3 %  

 2.Italien            24.9 %

 

 3. Storbritanien  21.6%


Resterande fördelas i de andra 24 EU länderna



I EU finns 20.395 flyktingar från okänt land (statslös). Här befinner de



1. Sverige   61.2%

2.  Nederländerna 10.2 % 


Resterande fördelas i de andra  26 EU länderna   

Av tommy norum - 9 september 2015 07:00


Pratar våra politiker med kluven tunga i flyktingdebatten ?




Human flyktingpolitik skrävlar våra politiker är det som Sverige bedriver.


Men frågan är väl om det stämmer i verkligheten när vi ser bilder på alla dessa skaror som totalt lämnas utanför all hjälp så länge de inte befinner sig inom mottagarländernas gränser. Tusentals dör och de enda som hjälper dessa att fly är de så kallade människosmugglare där det enda konkreta förslag man är ense om bland politikerna är att man måste stoppa denna flyktväg där människor är villiga riskera sitt liv och betala dyra kostnader för att komma till friheten i Europa.


Politiken som bedriva är ett dubbelspel utan dess like bland EU politiker när man på alla sätt försöker strypa vägen in i Europa genom att sätta dit de så kallade smugglarna. Man har bakbundit både rederier och flygbolag med bestämmelser för att stoppa säkra flyktingströmmar. Det visar väl det syniska spel som ligger i botten att man på alla sätt försöker stoppa den enda flykting väg som finns att erbjuda samtidigt som man gråter krokodiltårar över situationen där man bedyrar att vi alla måste hjälpa till på alla sätt de som flyr, ett spel för galleriet har det visat sig tydligt de senaste dagarna när vi ser dessa skaror som utan hjälp , där gamla.barn traskar på de europiska vägarna tiotal mil och där våra politiker sitter med armarna i kors utan att ingripa med transporter. Frågan är väl om inte våra politiker pratar med kluven tunga i flyktingdebatten. Hjälper du en släkting att ta sig till Sverige utan att kräva ersättning då är du flyktingsmugglare som enligt lagen är straffbart. Kanske säger en del om den flyktingpolitik som  bedrivs där  våra politiker i media vill framstå att man står upp för en human flyktingpolitik men men i praktiken gör allt för att stoppa inströmningen av flyktingasr. 

När kommer det fram i debatten att Sverige tar miljarder i anspråk från  biståndsbudgeten för framförallt Afrikas fattiga där man nu strypt bistånden och fört över dessa miljarder till emigrationen i Sverige. Så frågan man borde ställa sig var tog ansvaret för de fattiga i framförallt Afrika vägen ?  Lite krasst kanske man skulle säga att det är de fattiga barnen i Afrika , den som inte har några skolor och gå till , där det har härjat sjukdomar som slagit ut en stor del av befolkningen, de som i omgångar drabbats av krig. Det är de som får betala pensionerna till alla anhörigeinvandrare, det är de som får betala för alla ensamståendebarns skolgång och vistelse här i Sverige med de miljarder som tas ifrån de Sidasatsningarna som under decennier hjälp de fattiga i framförallt Afrika under åren.


Så var tog den humaniteten vägen i politiken kan man fråga sig ?

Tydligt är att det finns en begränsning i humaniteten visar det sig i praktiken.


Just nu så är det flyktingar från Mellan öster som prioriteras medan man lämnar andra som man i åratal hjälpt med bistånd lför att utvecklas lämnas utanför. Så man skall nog vara lite försiktig när man pratar om humanitet, allas lika värde osv. i debatten . Tydligt är att det ges tydliga signaler för att det finns en begränsning vad Sveriges ekonomi tål när vi ser hur man omfördelar våra gemensamma resurser till det som är mest gångbart för att skapa politiska poäng.



 

Rosling: ”Sluta kalla dem smugglare”


”Man ska sluta kalla dem för smugglare för de är de enda som gör någonting för att hjälpa dem hit”.

Det något kontroversiella uttalandet om flyktingsmugglare kom från professor Hans Rosling i måndagens Aktuellt.

Av tommy norum - 8 september 2015 10:02





Bild på drunknad ändrade opinionen   
                                       
Bilden på den drunknade flykting-    
pojken på en strand blev en symbol för
flyktingkrisen och påverkade svenskar-
nas syn på flyktingmottagande, visar 
en Sifomätning för Svenska Dagbladet.
                                     
Andelen svenskar som tycker att lagar
och regler bör ändras så att vi tar  
emot fler flyktingar har ökat från   
17 till 25 procent. De som vill ta   
emot färre har minskat från 34 till  
29 procent enligt Sifos mätningar.   

Sifo ställde frågan till sin slump-  
mässigt utvalda webbpanel. 1.014 in- 
tervjuer genomfördes 1-2 september   
och 1.188 genomfördes 4-6 september. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards