Alla inlägg under november 2015

Av tommy norum - 9 november 2015 14:07




 

Här har vi gänget som styrt Arvika de senaste 50 åren. från Vänster Karl Uno Richardson  1977-79, Arne Persson

1969-76 och 1980-84, Ove Luthman 1956-69  och Gunnar Nyberg 1984 - ? På tavlan bakom så har vi Johan Hagberg som regerade mellan 1936-55.  Foto: Sverre Andersson


 

Det var det här gänget som roade oss i Lergöken. Från vänster Carl-Erik Buddha Johanson, Siv Ceder,Axel Kling,Inger Johansson och Thore Malmqvist.  Foto: Herman

 

Så här roade vi oss själva med köpmännen som arrangerade Jössefröjda på 1970 talet.

 

Dr Rolf Lemming , överläkare 1942- 1969  var han som skötte hälsan åt oss . Foto: Åke Lindqvist 

 

Det här gänget stod för underhållningen på Lördagarna vid Torget. Från vänster, Maj Karlsson, Irma Persson, Martha Walldén, Gunnar Eriksson, kapten Karin Westberg och Georg Johansson.  


 

Det var då det fortfarande kom lastbåtar till Arvika hamn. 1966

 

Det var den tiden vi invaderades av Norskar som kom hit för att handla. Hela Palmviksområdet var full med norskregistrerade fordon 


 

Det var här vi badade fram till 1977

Av tommy norum - 9 november 2015 07:00


Är det lyxsökande invandrare vi fått på halsen som vägrar acceptera det som finns tillgängligt av nödboende.


Skamligt får man väl säga . Och som vanligt agerar våra myndigheter och de ansvariga som mesiga naiva representanter för det Svenska samhället. Duger inte det hela så skicka dem tillbaka där de kommer ifrån. Till en början så vore det första åtgärden att tvinga dem av bussen och så får de själva ta ansvaret på den situation de satt sig i .

Man kan ju fråga sig vad är det för människor vi får in i landet med den inställningen att sätta krav på oss som tar emot dem vilka villkor som gäller i vårt mottagande. Är man inte nöjda med det vi har att erbjuda så släng ut dem ur landet fortare än kvickt.

Man kan ju fråga sig om sådana människor överhuvudtaget kan integreras i det Svenska samhället med den inställningen i den situation de befinner sig i.


Är det rika flyktingar som vill bo i storstäderna där de kan shoppa runt med gömda tillgångar som vi försörjer med våra skatter ?

tn



Flyktingar vägrar lämna buss – asylboenden i Sundsvall duger inte

 
Foto: Youtube

SUNDSVALL 24 asylsökande migranter vägrade under lördagskvällen lämna en buss som tagit dem från Skåne till asylboenden i Sundsvallstrakten. Den svenska landsbygden lockar helt enkelt inte migranterna. – De vill bo nära en större stad, säger Johanna Uhr på Migrationsverket till Nyheter Idag.

Migranterna, som sökt asyl i Sverige undan krig och fattigdom i sina hemländer, har erbjudits boende på två olika asylboenden. Ett i samhället Torpshammar samt ett annat på en nedlagd militärförläggning på Åstön. Men för 24 av dem dög inte boendena, de vägrade kliva av bussen och under kvällen parkerades den utanför centralstationen i Sundsvall med migranterna kvar ombord.

– De är kvar i bussen, 24 personer, säger Migrationsverkets presstalesman Johanna Uhr till Nyheter Idag vid elvatiden på kvällen.

– Vi har varit där och pratat med dem och informerat om hur läget ser ut. Det är de här boendeplatserna som vi kan erbjuda och man har som individ ett val hur man vill göra, om man vill åka tillbaka till Malmö och ordna med eget boende eller flytta in på de här tillfälliga boendena.

Vill bo i större stad

Enligt Johanna Uhr vill migranterna bo i större städer, som Stockholm eller Malmö, men det är önskemål som myndigheten inte kan tillmötesgå.

– De vill bo nära en större stad, de hade förväntningar att få bo kvar i Malmö. Men det är få boendeplatser som är nära större städer, de är ofta på landsbygden, säger Uhr.

Klagar på hunger

Migranterna har under lördagen rest med buss genom hela Sverige och klagade under kvällen på att de var hungriga, trots att gratis mat väntade på dem inne på de asylboenden som de vägrade gå in i.

– Vi har varit runt på de här boenden och där finns det mat. Om de har ätit eller inte kan jag inte svara på, men de har blivit erbjudna mat. Det är ett val de har gjort att sitta kvar i bussen, säger Uhr.

Så om de hade klivit av bussen hade de fått mat?

– Ja, absolut! Det är sådana här tillfälliga asylboenden som är upphandlade där det ingår mat.

Av tommy norum - 9 november 2015 06:45



SvD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 8 november 2015 08:30

  

  Uppsättning av skorsten på fartyg nr. 298 T/T Nanny.



   T/T Nanny DWT. 499.000
Rederi Partrederiet för T/T Nanny, Munkedal
Kölsträckning 77-04-26 Nr. 298
Leverans 78-11-05
Tankfartyg.


    
Nanny var det största fartyget som producerades på Uddevallavarvet och var vid den tiden ett av världens största tankfartyg



  

T/T NANNY passerar under Tjörnbron 1978



Av tommy norum - 8 november 2015 08:30

Bilder och text från Värmlandsarkiv

  

Badhuspersonalen, 12st fotograferade i ett förrum.
På väggen porträtt av Dr Carl Axel Haak



  
Östra bron


  
Östra bron med båtar i förgrunden


  

Gamla "20:an" vid Kvarnbergsgatan som gav namnet "20-baracken". Numera Älvdalsgatan 11


  Residenset från Klara. På Västra bron och Residenstorget stort demonstrationståg. T h i förgrunden tvättinrättning


 

  Torpet vid Sandbäckstjärn. Sven Ahlén i förgrunden

  
Wennbergs mek. verkstads, Karlstad
Bilden är en i ett urval av bilder från Wennbergs mek. verkstad.
Bilden visar: Produktbild. MS. Vålösund i namnkanalen, Karlstad


  

Inre hamnen med Geijers lagerbyggnad och flera mindre byggnader. I förgrunden Herrhagsskolan, Vattentornet och villor på Stagnellsgatan

Av tommy norum - 8 november 2015 08:30


  

NS Savannah är ett av världens första atomdrivna fartyg i kommersiellt bruk. (Det allra första atomdrivna fartyget var den sovjetiska isbrytaren Lenin, som togs i drift bara några månader tidigare.) NS står för Nuclear Ship och namnet fick hon för att hedra det första ångfartyget, som korsade Atlanten 1819, S/S Savannah.


 

"Fartyget är atomdrivna SAVANNAH byggt 1962 för United States Department of Commerce och redad av American Export Lines Inc. Fotot är taget i Malmö hamn 1964. Jag har talat med en kille i Viken som besökte fartyget vid tillfället och han säger att det t.o.m är möjligt att han tagit fotot. Han har dock ingen anspråk på copyright."
(Källa: Jan Hermansson, Stiftelsen Sveriges Sjömanshusmuseum 2008-19-16)
Atombåten ligger förtöjd i Malmö hamn. En mindre fartyg ligger vid syrbords sida, och en segelbåt glider förbi nära fören. Ett flaggspel är hissat på det amerikanska fartyget.
I bakgrunden finns stora lyftkranar


    



NS Savannah växte stort intresse bland allmänheten i Malmö när hon anlände till hamnen. 1964 .








Av tommy norum - 8 november 2015 08:30


Saab 29 , även kallad Flygande tunnan eller bara Tunnan var ett enmotorigt svenskt stridsflygplan som utvecklades av Saab för det svenska flygvapnet, där den ersatte J 26, S 26, J 28, S 31, A 21 och A 21R. Flygplanet var i aktiv militär tjänst i Sverige och Österrike mellan åren 1951 och 1972. J 29 ansågs jämbördigt med samtida amerikanska (F-86) och sovjetiska (MiG-15) plan och hade stor betydelse för svensk flygindustri upp till den internationella toppen.[1]

 

 



Flygplan 29171 levererades 1952 och tjänstgjorde på F 13. Flygplanet kasserades efter tio år. 1976 kom flygplanet till de flyghistoriska samlingarna på Malmen.
 
                   
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards