Alla inlägg under november 2015

Av tommy norum - 25 november 2015 13:19



 Från att under åratal ha påstått att det inte går att göra något åt asyltrycket mot Sverige, och att sådana åtgärder skulle bryta mot “internationella konventioner” med mera, till att låta verkligheten komma ikapp och nu förespråka just åtgärder för att minska trycket – det svänger snabbt i det politiska toppskiktet.

Innan Sverige införde de tillfälliga gränskontrollerna hette det att även sådana åtgärder var av ondo och att omvärlden skulle förfasas. När dessa nu finns på plats, även om de inte gjort någon större skillnad, har de enda reaktionerna varit förståelse och något som tycks ha blivit svenska regeringars signum – för lite, för sent. Andra EU-länder har hittills visat svalt intresse för att avlasta svenskt asylmottagande och sent omsider har även Löfven tvingats inse detta


Efter att inflödet fortsätter ligga på rekordhöga nivåer menar regeringen nu att fler åtgärder måste till för att minska trycket. I Miljöpartiet, som varit drivande bakom de senaste årens världsunikt extrema invandringspolitik, finns ett starkt motstånd till att dessa slags åtgärder, helst vill man även fortsatt ha dörrarna öppna på vid gavel för diverse lyckosökare och potentiella terrorister.



 

Säger nu öppet det som som varit otänkbart





Mats Knutson: Frågan är om regeringen har något val

 

Sverige gör en helomvändning om flyktingpolitiken och avskaffar stora delar av nu gällande migrationslagstiftning. I stället vill regeringen införa en lagstiftning på EU:s miniminivå. Nu säger man också öppet det som var otänkbart att säga för bara ett par månader sedan: Syftet är att kraftigt minska antalet asylsökande som tar sig till Sverige


Applåderas av SD

Dagens besked markerar också slutpunkten på en liberalisering av svensk flyktingpolitik som tog fart på allvar 2005 när den dåvarande S-regeringen genomförde en amnesti för gömda flyktingar. Efter det har Reinfeldts regering i flera steg liberaliserat den svenska lagstiftningen ytterligare.

Nu rullas hela denna utveckling tillbaka, något som självfallet applåderas av Sverigedemokraterna.


Ger upp EU-förhandlingar

Dagens besked från regeringen ska också tolkas som den slutgiltiga kapitulationen för regeringens försök att lösa flyktingkrisen med förhandlingar inom EU. Andra EU-länder har hittills visat svalt intresse för att avlasta svenskt asylmottagande och sent omsider har även Löfven tvingats inse detta.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/mats-knutson-fragan-ar-om-regeringen-har-nagot-val

Av tommy norum - 25 november 2015 07:00



  

I Vänsterns värld  så skall privata initiativ stoppas med alla tillgängliga medel

. . 

Att det finns privata aktörer som vill driva Närhälsan i fortsättningen det har tydligen gått helt förbi för Annette Ternstedt och Peter Sund från Vänsterpartiet när de i PD argumenterar för att behålla Närhälsan i offentlig regi.

 

 

Nu kommer ideologin in när nu Vänsterpartiet tar till orda i insändare i PD och har synpunkter på att västra Götalands Primärvårdsstyrelse beslutat lägga ner den offentligt drivna Närhälsan i Åmål.

Men kanske skulle man försöka att lämna ideologin åt sidan och ge korrekt information vad som händer. Det drabbar många innevånare i Åmål säger man, speciellt drabbar de äldre påstår man, man tror också att samarbetet kring de unga som behöver särskilda vårdinsatser skulle drabbas. Här försöker man skrämma de som är listade till vårdcentralen att de blir utan vård om den stängs.

 Prata om falsk marknadsföring när man försöker få argument för att behålla den offentligt drivna Närvåden av ideologiska skäl . Det står en kö av privata intressenter som vill ta över Närhälsan det låtsas man inte om i insändaren.  Behov inte lönsamhetstänkande skall styra vården säger vänsterpartiet.

Men jag kanske skall upplysa skribenterna om att inte för så länge sedan när man hade vårdcentraler i Åmål som drevs offentligt då fick de som sökte vård efter kl 16 och på helgerna finna sig att söka sin vård utanför Åmåls gränser. Var fanns behovstänkandet då hos de styrande som då var S och V. .

Det var först när det kom in en privat aktör som förstod de verkliga behoven för Åmålsborna med kvälls och helgöppet som man verkligen såg patienterna behov i vårdsektorn inte de anställdas rätt till ledighet som det viktiga. Det var väl då problemen kom upp i dagen för den offentligt drivna när man helt plötsligt tvingades att ta efter för att inte helt utkonkurreras ut av den privata . Men med en organisation som inte var anpassad till antal listade patienter, problem med sjukskrivningar, allmän oro på arbetsplatsen , svårt att få läkare till vårdcentralen så klarade man till slut inte av situationen.

Så frågan är väl om inte det var rätt att dra sig ur och låta en privat ta över som bli tvingad att anpassa sig till det ersättningssystem som alla vårdcentraler både offentliga och privata har att rätta sig efter in i Sverige . Att sedan de privata med samma vård och samma ersättning kan ge en vinst i Åmål medan Närhälsan inte lyckas hålla budgeten utan vill ha fortsatta bidrag för att fortsätta .

Så frågan är väl varför skall den offentliga drivna Närhälsan kosta mer skattepengar än den privata i Åmål som ger samma vård samma kvalité men med mindre ersättning .   Kanske borde Annette Ternstedt och Peter Sund Vänsterpartiet svara på den frågan innan man ger sig in i debatten med argument som inte håller i verkligheten..

Att låta offentligt drivna som inte lyckas anpassa sin organisation till ersättningssystemet utan att år efter år tvingas söka extra skattepengar för att uppfylla sina skyldigheter till medborgarnas behov i sjukvården det är slöseri med offentliga medel som man till slut får sätta ner foten och stoppa. Det är precis den man nu har gjort i Primärvårdsstyrelsen för Västra Götaland. På tiden kan man väl tycka som vän av ordning och reda i de offentliga verksamheternas finanser.

Men lugn Vänster och Socialdemokrater och medborgarna, jag tror nog att den fortsatta Närvården kommer bli lika bra i Åmål kanske bättre när de privata får ta över . Och det är väl ändå medborgarnas bästa vi har framför ögonen, inte driftformen eller ? . . . .

Av tommy norum - 24 november 2015 19:17



Då fick man till slut krypa till korset och inse som majoriteten av Svenska folket kommit underfund med för länge sedan. Hur man skall klara den kovändningen i flyktingpolitiken när man till slut blir tvingas ta till sig SD:s politik som man i åratal spytt galla över utan att helt tappa förtroendet inför väljarna , det skall bli intressant att följa.

När nu helt plötsligt det som för några veckor sedan var främlingsfientlig och där alla som söker asyl skall ha rätten att komma hit och få sin sak prövad nu blivit ohållbart i längden. Med EU:s mest generösa flyktingmottagning och anhörigeinvandring blev för mycket även för det rödgrön blocket när man sent omsider förstått det ohållbara i den kaos man bidragit med sin naiva generösa asylpolitik.

 Löfven fortsätter att skylla kaoset i Sverige på EU att de inte ställer upp men glömmer tydligen att det var han och den förre Stadsministern Reinfeldt som gång på gång under de 3 sista åren välkomnat de flyende att komma hit och välja Sverige som land i Europa att skapa en framtid i.

Att sedan försöka slingra sig ur det faktumet genom att skylla på EU verkar väl lite väl magstarkt i den självförvållande situation de själva har satt sig i Att försöka springa ifrån det ansvaret i det kaos som både alliansen och den nuvarande regeringen skapat med sin naiva flyktingpolitik i åratal, det tror jag inte medborgarna går på utan det kommer säkert att sätta sina spår vid nästa val.

tn




SD: ”Det här är SD-politik”

 

Sverigedemokraternas migrationspolitiske talesperson Markus Wiechel välkomnar regeringens förslag till ny svensk asylpolitik, men anser att det inte är tillräckligt. – Ja, det här kom ju alldeles för sent och åtgärderna är inte tillräckliga för att motverka den problematik vi står inför.

– De förslag som kommer nu är egentligen SD:s politik sedan länge, säger Markus Wiechel men tillägger samtidigt att förslagen inte räcker:

– Vi menar att man måste sätta stopp vid gränsen, för det finns inga konflikter i våra grannländer. Vi menar att de inte ska komma hit för att söka asyl.

Vad säger du till kritiker till förslaget, till Jonas Sjöstedt till exempel?

– Han måste förstå att det här är verkligheten, han måste förhålla sig till det. Vi har inte de resurser som krävs. Han får finna sig i det.

Övriga partier menar att det är stor skillnad nu mellan läget för ett halvår sedan, vad anser du om det?

– Det är stor skillnad nu. Men den här situationen har vi sett länge och vem som helst borde ha kunna se vad som skulle hända, säger han.

Wiechel menar att asylmottagande inte är ett effektivt sätt att hjälpa flyktingar på och refererar istället till SD:s sedan tidigare redogjorda syn om att flyktingar bäst hjälps på plats i närområdet.

Finns det ingen risk ni tappar er position nu när övriga partier närmar sig det du beskriver som SD-politik?

– Nej, vi har alltid befunnit oss nära verkligheten. Vi är originalet.

Av tommy norum - 24 november 2015 07:00


  
Medan Sverige håller på att förblöda tillsätter Löfven kommissioner och utredningar.


 
 



 

Av tommy norum - 23 november 2015 12:01




Drömmen om guldet men som det visade sig vara ett sandslott. Kanske på tiden att våra politiker lämnar den dröm som presenterades för att få dessa att nappa och i stället koncentrera sig på att förvalta våra tillgångar på ett vettigt sätt genom att bygga hyresrätter på området i egen regi via Åkab





Nu står Måkebergsplanen på ruta ett igen efter många turer i runt exploateringen och förslag hur det första huset skulle se ut. De många turerna runt det hela fick till slut de tecknade lägenhetsköparna att tröttna när det drog ut på tiden. Efter att ha lockat det antal som gjorde en byggstart möjlig så presenterade plötsligt byggbolaget en ny version för lägenhetstecknarna med ny layout på lägenheterna och huset som i slutändan blev en höjning av de det överenskomna priset.

Det var väl droppen som kom bägaren att rinna över för lägenhetsspekulanterna varav hälften av de förbokade drog sig ur. I och med det så så slängde byggbolaget in handuken och lämnar projektet

.   


Säg upp avtalet med Åmåls brygga och koncentrera byggnationen av hyresbostäder i ÅKAB:s regi på området. Här har man disponibel mark för vårt bostadsbolag flera år fram i tiden . Ett område centralt belägen som utan vidare kommer att hyras ut på på stubinen med den efterfrågan som nu finns på hyresbostäder i Åmål. 

 

Det var den här drömbilden våra politiker hade för ögonen när man gav bort hela norra Hamnplan och Måkeberg för noll och ingenting i tron att det skulle bli ett lyft för Åmål.


Ett steg närmare Åmåls brygga verkar vara ett långt steg när man nu beslutat sig för att inte bygga.


 

Det fanns många skeptiker till byggprojektet och många som ansåg att man inte förvaltat medborgarnas gemensamma tillgångar på ett anständigt sätt när man gav bort marken för noll och ingenting i och med avtal som reglerade kommunens skyldighet att i projektet investera hela köpeskillingen på 750 000 kr.



Avtal i tre omgångar
Åmåls kommun har i tre omgångar slutit avtal med Måkeberg AB. År 2010 slöts ett ramavtal och ett samarbetsavtal. ÅR 2012 tecknades ett exploateringsavtal. Syftet var att möjliggöra utveckling av området Måkeberg/Norra hamnplan.

Av tommy norum - 23 november 2015 07:00


SvD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG


       

Av tommy norum - 22 november 2015 11:47




SD står och stampar – men störst inom LO

NY SvD/SIFO: Attentat i Paris och terrorjakt på svensk mark. Den senaste veckan har skakat om och ställt tillvaron på ända.

I Sifos väljarbarometer har det rödgröna blocket stärkts. SD står och stampar – och får runt 17 procent för fjärde mätningen i rad.


Totalt sett innebär det att Alliansen ännu är störst – 41,1 procent mot 39,2 procent – men skillnaden är inte längre signifikant.



 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards