Alla inlägg under november 2015

Av tommy norum - 17 november 2015 17:02



Frågan är väl om inte samarbetet mellan EU och Ryssland om vilken fiende man skall slösa krut på håller på att lösas.


Kanske Paris dådet ändå för något gott med sig i och med att man nu tar krafttag bland politikerna och gemensamt går in för att förgöra IS för gott från den politiska arenan. Att man till slut gick över gränsen i grymhet i och med att man slog till mot Europas hjärta i tron att man kunde skrämma medborgarna till tystnad blev nog precis tvärt om skall det nog visa sig.

Om kriget mot IS nu kommer att upptrappas så är vår gränskontroll ändå viktigare så vi inte får en massa mördare, våldtäktsmän , rånare och andra ynkryggar som har ställ upp för Islamska staten när man med svansen mellan benen anonymt försöker blandar sig med flyktingar som de fördrivit från sitt land och där påkallar skyddsbehov i sin asylansökan för att komma undan sitt rättmätiga straff för sina krigshandlingar mot civilbefolkningen. .


Troligtvis kommer det att bli en massflykt från rövarbandet IS när snaran kläms åt och det börjar brännas under fötterna på dem och man inser att men helt plötsligt får soldater och inte gamla, kvinnor och barn att strida mot. Då får vi se hur länge Allah står på deras sida när de helt plötslig möter värdigt motstånd .


Frågan är om man är så tuff då som man vill göra sken av i de videofilmer man titt som tätt delger världen .


Vi har ju flera som kommit tillbaka och där i det civila livet vill framstå som hjältar för många bokstavstrogna IS  anhängare men som i praktiken visar att de är fega och inte pallar för det de varit med om utan gömmer sig nu för att slippa bli ställda inför rättvisan och straffas för sina gärningar. . .

tn



 

Cameron: Tecken att Ryssland vill samarbeta mot IS




  

Putin säger att han tänker stödja delar av den syriska oppositionen med flygattacker i deras kamp mot IS-terroristerna i norra Syrien, uppger brittiska The Guardian och hänvisar till David Cameron. Foto: TT


Rysslands president Vladimir Putin antyder en förändring av Rysslands politik i Syrien. Det skule kunna innebära ett stort genombrott för ett samarbete mellan USA-alliansen och Ryssland i kampen mot terroristorganisationen IS.

Det var efter samtal i Turkiet under G20-mötet som premiärminister David Cameron noterade ”vissa tecken” på att Ryssland inte längre skulle ha som främsta mål att bomba syriska rebeller som slåss både mot IS och Syriens diktator Bashar al-Assad.

Det är brittiska The Guardian som kallar detta det största militära genombrottet i Syrien på flera månader – om nu Camerons tolkning stämmer.



http://www.svt.se/nyheter/utrikes/cameron-tecken-att-ryssland-vill-samarbeta-mot-is

Av tommy norum - 17 november 2015 07:00



 

Är det dessa experter som kommer ut direkt från högskolorna med idéer men utan praktisk kunskap som försöker sätta agendan för hur samhället skall utvecklas men som förstör vårt samhälle i grunden ?  Personer som utan erfarenhet av egna barn försöker få gehör för förändringar grundade på teoretiska studier i barnomsorgen  i skolan mm , där åratal av positiva erfarenheter lämnas utanför och ersätts med många gånger flumteorier om hur man skall förändra samhället till det bättre.

 

 

Kanske är det dags att sätta ner foten för sociala experiment som ingen har en aning om vad det leder till i framtiden och i stället ta till oss de goda erfarenhet som lett oss fram till det samhälle vi har i dag. . Räcker det inte med att skolan har utsatts för förändringar där så kallade experter tar kommandot och övertalar politikerna att ändra både det ena och andra i förhållandet mellan elever och lärare, där påståendet om individens ( elevens) förutsättningar till inlärning skall vara i centrum för skolarbetet.

Med det experimentet i åratal har vi fått en skola där disciplinen sätts på undantag, där läxläsning ifrågasätts, där kraven blir mindre och mindre och där läroplaner mer och mer blir anpassade efter de svaga elevernas kapacitet och där det duktiga eleverna blir satta på undantag för den stora massan.

Med facit i hand kan man väl säga att de så kallade experterna har än en gång misslyckas i sin sträva att förändra för våra elever men där skolresultatet har sjunkit år efter år när man lämnade utvecklingen i skolan till experters experimentlusta som fått fritt spelrum . Där man helt plötsligt lämnade hårt arbete och disciplin som är en förutsättning för inlärandet till att bli en flumskola där man trodde att man kunde ta skolarbetet med en klackspark och ändå få höga betyg som en inkörsport för högre utbildning.

Men ack vad man bedrog sig när det visade sig att det finns ingen genväg till förkovran för att platsa för vidare studier om man skall uppnå ett bara resultat. Så det där med att flyta omkring på en räkmacka och ta skolan med klackspark det visar sig ha sätt stora negativa spår i Sveriges elevers kunskapsnivå i förhållande till andra länder.

Vi sjunker som en sten år efter år i kunskapsnivån utan att våra politiker förstå varför. Kanske är det så enkelt att det är den gamla pluggskolan som fortfarande gäller för att få ordning på torpet där studie disciplin, ordning och reda är det som behövs.

tn

 

Queerrörelsen använder barn som försökskaniner”


”Är Sveriges föräldrar verkligen okej med att deras barn används som försökskaniner i ett socialt experiment som saknar motstycke i västvärlden i stort? Det måste bli sans och reson i den könspolitiska debatten!”, skriver Olof Edsinger och Johan Semby.

HBTQ
 
 
Olof EdsingerRapportförfattare och talesperson för NfS
Johan SembyÖverläkare och ordförande i NfS
 

Är det okej att säga ”grabbar” och ”tjejer” i skolan? Eller borde alla barn tilltalas på ett könsneutralt sätt? Ska det biologiska könet betraktas som ett problem – eller som en tillgång?

Just nu pågår ett gigantiskt socialt experiment i svensk förskola och skola. Det kallas för "normkritisk pedagogik", och har de senaste åren lanserats på bred front av RFSL, RFSU och ett antal statliga myndigheter.

Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS), som bildades 2013 och samlar företrädare från kyrkan och andra delar av civilsamhället, har tidigare reagerat på hur dessa organisationer har tillåtits prägla den svenska sex- och samlevnadsundervisningen.

Faktum är att vi bildades just för att bidra till en breddning av hur dessa frågor presenteras i det offentliga Sverige. Därför är det också med förvåning som vi konstaterar att den offentliga debatten om den normkritiska pedagogiken har varit så pass frånvarande.


http://www.svt.se/opinion/nfs-om-normkritisk-pedagogik



 

När minoriteten tar majoriteten som gisslan

Den 12 november publicerade NfS rapporten När minoriteten tar majoriteten som gisslan.

I vår förra rapport – Naturkunskap – icke godkänt! – kunde vi från NfS sida konstatera att det är normkritiken som är det ”stora nya” i gymnasieskolans sexualundervisning. Syftet med denna rapport har därför varit att fördjupa såväl researchen som analysen gällande detta fenomen. Framför allt försöker vi bena ut vilka konsekvenser som normupplösningen i allmänhet och den normkritiska pedagogiken i synnerhet håller på att få för vårt samhälle i stort – för vår självförståelse, för våra relationer och för de barn och ungdomar som försöker orientera sig i det nya landskapet.


https://samlevnadochsexualitet.wordpress.com/forskning-rapporter/nar-minoriteten-tar-majoriteten-som-gisslan/



Vår slutsats är att många av dessa konsekvenser är djupt olyckliga, och att vi kan vänta oss en starkt negativ inverkan särskilt på den unga generationen – med den galopperande psykiska ohälsan som ett av de mest illavarslande exemplen.

Av tommy norum - 16 november 2015 14:35


 


En av Säffles första industrier var Seffle Ångkvarn och Sågverksaktiebolag som etablerades i början på 1880 talet.


Personalen på Seffle Ångkvarns - och Sågverksaktiobolag  1903. Ägare på den tiden var Christian Jensen som även ägde

Orrholmens sågverk i Karlstad. De flesta ägnade sig åt sågverksrörelsen men till vänster  i bilden ser vi 2 vitklädda mjölnare som höll till i kvarndelen.     


 



Av tommy norum - 16 november 2015 07:00






Det vi kan konstatera så är vi inte säkra i viket land vi än lever i om terrorgrupper får för sig att slå till. Sverige är inget undantag i det avseendet. När våra myndigheter påstår sig ha läget under kontroll så förstår var och en med lite sund förnuft att så är inte fallet.

I Sverige så har vi de senaste månaderna invaderats av tusentals flyktingar, en del försvinner in i landet utan att ha registrerat sig och där har våra myndigheter inte en aning i vilket syfte, vilken bakgrund personerna har. Man saknar identitetshandlingar vilket betyder att  myndigheterna inte har en chans att kunna kontrollera att deras historia är sannighetsenlig.

Är det personer från terrorgrupper runt om i Världen eller IS soldater som tröttnat på livet ute på fältet där de varit med och mördat, våldtagit och sedan söker sig till Sverige för att få en fristad här i ett försök att komma ifrån rättvisan som förr eller senare slår till när världen enas om att stoppa blodbadet i mellanöstern. ?  I så fall inte första gången vår naiva inställning till att i alla lägen lita på människan och inte vilja rota i deras förflutna gjort att många brottslingar känt sig säkra här efter de illdåd de varit med om.

För några månader sedan efter att ha gömt sig i Sverige i åratal så fick en före detta Afrikansk ledar med 100 tals liv på sitt samvete äntligen stå till svars för sina gärningar i sitt före detta hemland. Hur många irakier som hade Saddam Husein som sin idol varit med att döda oliktänkande men som numera håller sig gömda här som Svenska medborgare vet vi inget om..

Vad vet vi om alla dessa afrikaner som kommer hit som flyktingar men som har Sverige som flyktland när snaran dras åt i deras hemländer när de förstår att nu närmar sig det tidpunkten när deras illdåd avslöjas och att de får sona sina brott.

Har man det allra minsta sunt förnuft så borde var och en som hör våra myndigheter säga att man har läget under kontroll förstå att de ljuger. Här har i åratal krigare från olika sidor använd Sverige som kurort för att vila upp sig och plåstra om med svensk sjukvård de skador de fått utan att våra myndigheter ingripet. Vi har ca 300-500  IS soldater som rör sig över gränserna med sina Svenska pass som en väg ut och in i stridsområdena och sedan kommer tillbaka utan att myndigheterna har chans att kunna lagföra dem med den lagstiftning vi har.

Så de som tror att vi har läget under kontroll är väl bara att se på inflödet av vapen som förkommer och som används runt om i Sverige både vid rån, uppgörelser i den undre världen och vid terrorbrott. Beviset på hur naiva våra politiker är i frågan skvallrar väl om den lösning som man tror skall lösa en del av problemet. Nämligen en högre straff för innehavande av vapen .

Bara det att man inför gränskontroll där man koncentrerar sig på identiteten och inte bryr sig om vad som finns i deras bagage kanske ändå säger att våra myndigheter och politiker verkar inte ta sin uppgift på det allvar som stunden kräver för att få ordning i samhället.

Man har inte stake att avhysa EU emigranter när de tar privat mark och hus i besittning, kör med oskattade bilar och allmänt bryter mot lagar och förordningar utan ingriper först när till slut Uppdrag granskning tar upp fallet i Tv


Så frågan är väl hur skall vi kunna lita på våra myndigheter och politiker med den slapphet de agarat  för de samhällsproblem vi har haft i flera  år och som bara eskalerat år efter år men där de fortsätter att påstå att de har läget under kontroll. 

.
Det är ett förfärande faktum som döljer sig bakom fredagens fruktansvärda terrordåd i Paris: Nu för IS krig även i Europa  det som våra Svenska experter så tydligt avfärdat i sina analyser till politikerna under en lång tid. 

 












Av tommy norum - 15 november 2015 14:41





Vattenavgiften sänkts läser vi i PD


Här ser vi vad som händer när våra kommunala tjänstemän tar sin sitt ansvar och utför sina uppgifter på ett riktigt sätt.. 3 års sänkning av driftkostnaderna för vatten och avlopp borde få en och annan politiker att höja på ögonbrynen och göra en ordentlig analys var pengarna hamnade före den omorganisation man gjorde när man gick ihop med Säffle för en gemensam teknik och fritidsnämnd..

Som skattebetalare och grävare i den gamla Samhällsbyggnadsnämndens under ledning av r Tommy Jingfors så kan man ju undra om inte den taxefinansierade vatten och avloppsdelen också fick betala en del av Tommy Jingfors utsvävningar där han fixade i fritidssektorn i ridhus, slalombackar mm och bokförde kostnaderna där de inte hörde hemma för att dölja för politikerna var skattepengarna hamnade.

Nu skall enligt lag den taxefinansierade vara helt skild från den skattefinansierade och om våra kommuner använder den till andra verksamheter så blir de återbetalningsskyldiga till de som betalar sin vatten och avloppsavgift till kommunen

Som exempel så är också våra båtplatser finansierade av avgifter men dåvarande samhällsbyggnadsnämnden under Tommy Jingfors. fanns det inga skrupler hur man lät småbåtshamnen få kostnader på sig som inte hade med verksamheten att göra. och där de underordnade tjänstemännen i förvaltningen föredrog att vara tysta ..

Det finns många sätt att fördela om kostnader efter eget huvud som varken de anställda under förvaltningschefen eller revisorerna hade någon möjlighet att kontrollera .Frågan är väl om det inte det vi nu fått bevis på när man tre år i rad har lyckas minska kostnaderna i den taxefinansierade vatten och avloppsverksamheten där nu avgifterna kan minskas med ca 600 kr per år för abonnenterna att vi nu fått en ledning som tar sitt ansvar på allvar  i att den taxefinansierade verksamheten skall vara helt skild från den skattefinansierade.

Det har varit lite si och så med den kunskapen tidigare kan man misstänka när vi ser resultatet av en budget som baserats på den föregående samhällsbyggnadsnämnden förslag till budget under ledning av Tommy Jingfors nu har underskridits 3 år i rad. .

 

 



Av tommy norum - 15 november 2015 07:00


Konsum på 1920 talet 



Sista året i konsumbutiken I hörnet  Västerlånggatan- Torggatan.  1963

  


  


3 filmer X 2.5 min om arbetet i konsumbutiken  1963 


Klicka för att ta del av filmerna  .


 
 
 

Av tommy norum - 15 november 2015 07:00

   

     Ingen fara för IS attentat i Europa säger Svenska experter dagen före illdåden i Paris


Man kan fråga sig hur väl graderade är våra experter som förser myndigheter och politiker med analyser om riskerna för vårt samhälle i olika frågor. När vi nu ser det fruktansvärda dådet i Paris där IS tagit på sig ansvaret så förstår man att vi kan inte lita på vad myndigheterna säger. 

När Michael Jonsson på totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och Per Jönsson på Utrikespolitiska institutet säger att det finns inget hot mot Europa i sin analys efter dådet i Beirut i Jordanien där 43 personer fick sätta livet till och där IS tagit på sig dådet. Dagen efter det uttalandet så sker nu detta i Paris med över 120  döda på flera platser i sammanhängande attack runt om i staden med flera inblandade terorister.  Först det ryska flygplanet, sedan Beirut och nu Paris.

Kanske måste man börja tänka i andra banor och omvärdera påståendet som Michael Jonsson antyder i sitt uttalande att IS är väldigt skickliga på att framstå som mer framgångsrika än vad de nödvändigtvis är när man tar på sig dåden säger Michael Jonsson. Per Jönsson tror inte det finns någon risk för IS attentat i Europa. 

Tänk vad fel man kan ha från statliga organisationer som förser våra myndigheter och politiker med analyser som man skall ha som utgångspunkt för sina beslut. Hur ser riskanalysen ut för Sverige när vi nu i månader okontrolerat släppt in individer vars bakgrund vi inte har en aning om ? . Man har till och med ertappat en flyktingförläggning i Norrland med  att innehålla gömda vapen som man av en ren tillfällighet i ett annat ärende fick nys om. 

Frågan är väl om inte våra myndigheter är lika naiva i sina slutsattser som våra politiker är i flyktingkaoset.   

tn


Asylsökande till boendepersonal: "Ni vet om att det finns IS-medlemmar här, va?"


 

Flera medlemmar ur Islamiska staten finns – enligt asylsökande – på ett av Västernorrlands asylboenden.

– Det är flera som har berättat det för mig, fast ingen vågar peka ut dem, för de är rädda för att råka illa, säger en källa till Allehanda.se som arbetar på asylboendet.


Mayday, mayday - m/s Sweden sinking!

Det finns exempel på att staten betalar 15 000 kr per dygn och barn!

Den årliga kostnaden per flyktingbarn varierar mellan 1-2 miljoner kronor!

Kan jämföras med vad svenska barn årligen kostar föräldrarna, mellan 60 000-100 000 kronor beroende på ålder.



Vi borde nog lite till mans ifrågasätta både politiker och våra myndigheter, har man verkligen läget under kontroll när man har en sådan skev bild av verkligheten i sina analyser. ?    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards