Direktlänk till inlägg 24 november 2015

Regeringen fick till slut krypa till korset i flyktingpolitiken.

Av tommy norum - 24 november 2015 19:17



Då fick man till slut krypa till korset och inse som majoriteten av Svenska folket kommit underfund med för länge sedan. Hur man skall klara den kovändningen i flyktingpolitiken när man till slut blir tvingas ta till sig SD:s politik som man i åratal spytt galla över utan att helt tappa förtroendet inför väljarna , det skall bli intressant att följa.

När nu helt plötsligt det som för några veckor sedan var främlingsfientlig och där alla som söker asyl skall ha rätten att komma hit och få sin sak prövad nu blivit ohållbart i längden. Med EU:s mest generösa flyktingmottagning och anhörigeinvandring blev för mycket även för det rödgrön blocket när man sent omsider förstått det ohållbara i den kaos man bidragit med sin naiva generösa asylpolitik.

 Löfven fortsätter att skylla kaoset i Sverige på EU att de inte ställer upp men glömmer tydligen att det var han och den förre Stadsministern Reinfeldt som gång på gång under de 3 sista åren välkomnat de flyende att komma hit och välja Sverige som land i Europa att skapa en framtid i.

Att sedan försöka slingra sig ur det faktumet genom att skylla på EU verkar väl lite väl magstarkt i den självförvållande situation de själva har satt sig i Att försöka springa ifrån det ansvaret i det kaos som både alliansen och den nuvarande regeringen skapat med sin naiva flyktingpolitik i åratal, det tror jag inte medborgarna går på utan det kommer säkert att sätta sina spår vid nästa val.

tn




SD: ”Det här är SD-politik”

 

Sverigedemokraternas migrationspolitiske talesperson Markus Wiechel välkomnar regeringens förslag till ny svensk asylpolitik, men anser att det inte är tillräckligt. – Ja, det här kom ju alldeles för sent och åtgärderna är inte tillräckliga för att motverka den problematik vi står inför.

– De förslag som kommer nu är egentligen SD:s politik sedan länge, säger Markus Wiechel men tillägger samtidigt att förslagen inte räcker:

– Vi menar att man måste sätta stopp vid gränsen, för det finns inga konflikter i våra grannländer. Vi menar att de inte ska komma hit för att söka asyl.

Vad säger du till kritiker till förslaget, till Jonas Sjöstedt till exempel?

– Han måste förstå att det här är verkligheten, han måste förhålla sig till det. Vi har inte de resurser som krävs. Han får finna sig i det.

Övriga partier menar att det är stor skillnad nu mellan läget för ett halvår sedan, vad anser du om det?

– Det är stor skillnad nu. Men den här situationen har vi sett länge och vem som helst borde ha kunna se vad som skulle hända, säger han.

Wiechel menar att asylmottagande inte är ett effektivt sätt att hjälpa flyktingar på och refererar istället till SD:s sedan tidigare redogjorda syn om att flyktingar bäst hjälps på plats i närområdet.

Finns det ingen risk ni tappar er position nu när övriga partier närmar sig det du beskriver som SD-politik?

– Nej, vi har alltid befunnit oss nära verkligheten. Vi är originalet.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

24 november 2015 22:16

Det "rasistiska" som nu sossarna pratar om kommer att börja gälla först i april nästa år. Så man undrar verkligen om de menar allvar med att stoppa invandringen.

Visserligen skriver de på sin Facebooksida att det kommer att gälla 5 månader retroaktivt, räknat från april nästa år. Alltså från och med idag.

Och under fyra - fem månader kommer det att hinna komma ytterligare 160 000 lyxsökare (om inte mer) som försvinner in i landet. Hur ska man då kunna utvisa dessa? Ingen vet ju var de som till dags datum redan kommit är någonstans, hur ska man då kunna veta var alla dessa 160 000 tagit vägen under dessa 4 månader?

Eller är alltihop bara ett förtida levererat aprilskämt ...

Så när vi kommer fram i april så säger de bara: "-April, april din dumma sill. Vi kan lura er vart vi vill."

Och de där tårarna Romson pressade på presskonferensen var nog bara krokodiltårar - ett spel för gallerierna.

Nä, tiden får utvisa vad deras strategi gick ut på. Troligen skulle det likna SDs politik för att vinna poäng; för att pressa ut SD ännu längre ut i tassemarkerna. Lövén pratade ju som om det var han och Romson ensamma som kommit på detta med att stoppa invandringen.

Nä, att strömmen av lyxsökare nu skulle stoppas, det tror jag inte för ett enda ögonblick på.


.

 
Ingen bild

flashcrash

25 november 2015 19:10

Nu vill Centern ge en boendepeng till de asylsökande.. ..räcker det inte med mat och logi..? ...ge en boendepeng till alla skuldtyngda svenskar i stället som nästan går under p.g av höga räntor.. ..varje krona som en flykting tar emot av staten borde vara ett lån som senare skall betalas tillbaks..

 
Ingen bild

Fattig

25 november 2015 21:30

Arbetskraftsinv. från Ungern på 70-talet. Ett barnbarn berättade. "Ja de fick en ost och en korv som skulle betalas tillbaka...".

Nej nu snor jag ett citat från annan blogg också "Dags att de andra nordiska länderna tvångsförvaltar Sverige och Stefan L" Som är på god väg att köra hela landet i botten.

 
Ingen bild

flashcrash

28 november 2015 21:47

Svar till Dag ..Romson gråter antagligen för det är någon som fällt ett träd någonstans.. ..men när det gäller asylfrågan så har dom ju fattat nothing.. ..ja har faktiskt arbetat med riktigt rejält folk ifrå Syrien (Kristna)av en kaliber som man önskar fler svenskar kunde uppvisa.. ..trots allt så har vi ju även många lata svenskar som hellre lever på bidrag än arbetar. ..men jag har också fått veta från säker källa att det finns bara en handfull (3-4 kristna Syrier i Åmål och i viss mån deras barn) ..resten är muslimer och det är hundratals.. .hur tusan har dessa muslimer som är bannade av hela europa för sitt kvinnoförtryck och halalslaktande lyckats glida in i sverige.. ..inget kan då få mej att tro att dessa muslimer är jagade av IS:is ...tack och lov så hörde ja nyss på TV att beviljad asylrätt skall kunna omprövas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards