Direktlänk till inlägg 24 november 2015

Regeringen fick till slut krypa till korset i flyktingpolitiken.

Av tommy norum - 24 november 2015 19:17Då fick man till slut krypa till korset och inse som majoriteten av Svenska folket kommit underfund med för länge sedan. Hur man skall klara den kovändningen i flyktingpolitiken när man till slut blir tvingas ta till sig SD:s politik som man i åratal spytt galla över utan att helt tappa förtroendet inför väljarna , det skall bli intressant att följa.

När nu helt plötsligt det som för några veckor sedan var främlingsfientlig och där alla som söker asyl skall ha rätten att komma hit och få sin sak prövad nu blivit ohållbart i längden. Med EU:s mest generösa flyktingmottagning och anhörigeinvandring blev för mycket även för det rödgrön blocket när man sent omsider förstått det ohållbara i den kaos man bidragit med sin naiva generösa asylpolitik.

 Löfven fortsätter att skylla kaoset i Sverige på EU att de inte ställer upp men glömmer tydligen att det var han och den förre Stadsministern Reinfeldt som gång på gång under de 3 sista åren välkomnat de flyende att komma hit och välja Sverige som land i Europa att skapa en framtid i.

Att sedan försöka slingra sig ur det faktumet genom att skylla på EU verkar väl lite väl magstarkt i den självförvållande situation de själva har satt sig i Att försöka springa ifrån det ansvaret i det kaos som både alliansen och den nuvarande regeringen skapat med sin naiva flyktingpolitik i åratal, det tror jag inte medborgarna går på utan det kommer säkert att sätta sina spår vid nästa val.

tn
SD: ”Det här är SD-politik”

 

Sverigedemokraternas migrationspolitiske talesperson Markus Wiechel välkomnar regeringens förslag till ny svensk asylpolitik, men anser att det inte är tillräckligt. – Ja, det här kom ju alldeles för sent och åtgärderna är inte tillräckliga för att motverka den problematik vi står inför.

– De förslag som kommer nu är egentligen SD:s politik sedan länge, säger Markus Wiechel men tillägger samtidigt att förslagen inte räcker:

– Vi menar att man måste sätta stopp vid gränsen, för det finns inga konflikter i våra grannländer. Vi menar att de inte ska komma hit för att söka asyl.

Vad säger du till kritiker till förslaget, till Jonas Sjöstedt till exempel?

– Han måste förstå att det här är verkligheten, han måste förhålla sig till det. Vi har inte de resurser som krävs. Han får finna sig i det.

Övriga partier menar att det är stor skillnad nu mellan läget för ett halvår sedan, vad anser du om det?

– Det är stor skillnad nu. Men den här situationen har vi sett länge och vem som helst borde ha kunna se vad som skulle hända, säger han.

Wiechel menar att asylmottagande inte är ett effektivt sätt att hjälpa flyktingar på och refererar istället till SD:s sedan tidigare redogjorda syn om att flyktingar bäst hjälps på plats i närområdet.

Finns det ingen risk ni tappar er position nu när övriga partier närmar sig det du beskriver som SD-politik?

– Nej, vi har alltid befunnit oss nära verkligheten. Vi är originalet.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

24 november 2015 22:16

Det "rasistiska" som nu sossarna pratar om kommer att börja gälla först i april nästa år. Så man undrar verkligen om de menar allvar med att stoppa invandringen.

Visserligen skriver de på sin Facebooksida att det kommer att gälla 5 månader retroaktivt, räknat från april nästa år. Alltså från och med idag.

Och under fyra - fem månader kommer det att hinna komma ytterligare 160 000 lyxsökare (om inte mer) som försvinner in i landet. Hur ska man då kunna utvisa dessa? Ingen vet ju var de som till dags datum redan kommit är någonstans, hur ska man då kunna veta var alla dessa 160 000 tagit vägen under dessa 4 månader?

Eller är alltihop bara ett förtida levererat aprilskämt ...

Så när vi kommer fram i april så säger de bara: "-April, april din dumma sill. Vi kan lura er vart vi vill."

Och de där tårarna Romson pressade på presskonferensen var nog bara krokodiltårar - ett spel för gallerierna.

Nä, tiden får utvisa vad deras strategi gick ut på. Troligen skulle det likna SDs politik för att vinna poäng; för att pressa ut SD ännu längre ut i tassemarkerna. Lövén pratade ju som om det var han och Romson ensamma som kommit på detta med att stoppa invandringen.

Nä, att strömmen av lyxsökare nu skulle stoppas, det tror jag inte för ett enda ögonblick på.


.

 
Ingen bild

flashcrash

25 november 2015 19:10

Nu vill Centern ge en boendepeng till de asylsökande.. ..räcker det inte med mat och logi..? ...ge en boendepeng till alla skuldtyngda svenskar i stället som nästan går under p.g av höga räntor.. ..varje krona som en flykting tar emot av staten borde vara ett lån som senare skall betalas tillbaks..

 
Ingen bild

Fattig

25 november 2015 21:30

Arbetskraftsinv. från Ungern på 70-talet. Ett barnbarn berättade. "Ja de fick en ost och en korv som skulle betalas tillbaka...".

Nej nu snor jag ett citat från annan blogg också "Dags att de andra nordiska länderna tvångsförvaltar Sverige och Stefan L" Som är på god väg att köra hela landet i botten.

 
Ingen bild

flashcrash

28 november 2015 21:47

Svar till Dag ..Romson gråter antagligen för det är någon som fällt ett träd någonstans.. ..men när det gäller asylfrågan så har dom ju fattat nothing.. ..ja har faktiskt arbetat med riktigt rejält folk ifrå Syrien (Kristna)av en kaliber som man önskar fler svenskar kunde uppvisa.. ..trots allt så har vi ju även många lata svenskar som hellre lever på bidrag än arbetar. ..men jag har också fått veta från säker källa att det finns bara en handfull (3-4 kristna Syrier i Åmål och i viss mån deras barn) ..resten är muslimer och det är hundratals.. .hur tusan har dessa muslimer som är bannade av hela europa för sitt kvinnoförtryck och halalslaktande lyckats glida in i sverige.. ..inget kan då få mej att tro att dessa muslimer är jagade av IS:is ...tack och lov så hörde ja nyss på TV att beviljad asylrätt skall kunna omprövas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 24 nov 12:02


    De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)   Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest. Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspart...

Av tommy norum - Onsdag 23 nov 14:09

          Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008. Tex om man sökt asy...

Av tommy norum - Måndag 31 okt 15:18


  Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten. Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar f...

Av tommy norum - Onsdag 26 okt 13:56


    Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson...

Av tommy norum - Onsdag 19 okt 13:24


  Nog luktar det dålig förlorare när den Socialdemokratiska avgående  statsministern Magdalena Anderson gick ut i media innan Kristersson en blivit tillsatt att han brutit sitt vallöfte i att redan 1 nov skulle kompen...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se