Direktlänk till inlägg 15 januari 2016

LO: fackets levene karikatiserar en dubbelmoral utan dess like helt avskärmad från sina medlemmar.

Av tommy norum - 15 januari 2016 07:00



 
LO ordföranden Karl-Petter Thorvaldsson ( s )  har svår att leva upp till det han predikar till Svenska folket och sina medlemmar.


 

LO:s Karl-Petter Thorvaldsson klagar på att de 200 personer med mest makt i Sverige tjänar i genomsnitt 17 gånger mer om året än en industriarbetare, enligt en rapport från LO som tittat särskilt på bankdirektörernas ersättningar.

Att han själv tjänar ca 1,4 miljoner om året som är väl närmare 4 gånger så mycket som de arbetare han representerar det tycks inte besvära honom nämnvärt. Tar man sedan hänsyn till de pensionsavtal som följer med uppdraget som ordförande i LO så hamnar han väldigt långt lönemässigt ifrån de medlemmars som bekostar hans lön och förmåner. 

Men det är väl det som blivit vanligt bland politiker och fackliga ledare att det som handlar om moral och etik gäller det alla andra inte en själv när man tar för sig både av skattepengar och fackföreningsavgifterna för att sko sig själva. Så att det kostade 332 807 kronor när Kommunals förbundskontor hade sin årliga fest 2014 där bara alkoholen – nubbe, rom, avec, champagne, vin och öl – gick loss på närmare 110 000 kronor. Notan skickades till förbundet som lever på avgifter från fackavgifter. Detta tyder väl på en total kölapps i mentalt förstånd i kommunals ledning. 

Man kan ju hoppas att medlemmarna inte nöjer sig med ångerfyllda förlåt i media för att ledningen skall få ha kvar sitt jobb utan att medlemmarna en gång för alla sparkar ut gänget i förbundets ledning som har ansvaret för eländet en gång för alla. 

  

Den första som fick krypa till korset och erkänna sitt misstag blev Anders Bergströms som fick avgå i går..

Med ett avgångsvederlag på 2 miljoner från Kommunalarbetarförbundet för att han slösat bort medlemsavgifter på att sko sig själv och andra fackpampar under flera år kan man väl säga blev en bra affär för alla inblandade utom kommunals medlemmar. Kan det blir någon annan som känner sig ansvarig för utvecklingen som tvingas avgå för att i någon mån försöka upprätthålla förtroendet för Kommunal ? . Anneli Nordström kommunals ordförande borde väl bli nästa som lämnar sin tjänst väl medveten om att även hon varit med att skott sig på medlemmarnas bekostnad utan att skämmas. Vi får väl se vad det finns för stake i medlemmarnas vilja och rensa upp i förbundstoppen. Anneli Nordström anser sig själv ha förtroende att sitta kvar trots de tusentals mail som kräver hennes avgång. Kanske säger en del om hur ledningen ser på sig själva i sin roll som representant för de fackanslutna i Kommunal. .  



TN

   

 

Avslöjanden kring att fackförbundet Kommunals styrelsemedlemmar inte betalat för sig vid vistelser på spa-hotell och att en porrstjärna uppträtt på förbundets restaurang får nu LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson att reagera kraftigt.

Frågan man nog skall ställa sig hur många gånger LO:s ledning varit med och festat på medlemmarnas bekostnad i lokalen ? När nu media drevet är i gång så kommer det nog mer avslöjande vad det lider hur Socialdemokraterna i sin roll som fackbossar lurar skjortan av medlemmarna i sina täta besök med representation där sprit varit en naturlig del i festandet som medlemmarna fått stå för med sina medlemsavgifter. 

Inget ont som har något gott med sig när nu kampanjen med LO:s  medlemsavgifter försöker stoppa SD:s framgångar inom LO med argument som opålitlig, inte att lita på kanske kommer i en helt annan dager efter vad som avslöjats hur man själva står upp för den bilden i sitt uppdrag inför medlemmarna.  

TN  

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

15 januari 2016 08:11

Om intresse finns om Kommunalarbetarförbundets framtid borde ett visst mått av självransakan ske.Inte minst från förbundsledningen.Om inte känns ordet solidaritet främmande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards