Direktlänk till inlägg 30 september 2015

Två olika förslag om Södra Hamnplan från samma parti i Åmål ?

Av tommy norum - 30 september 2015 17:05


 

Frågan är väl om inte Folkpartiets ena förslag om att göra om Seaside på Södra Hamnplan till förskola vore bästa lösningen för skattebetalarna.

Jag har i flera omgångar efterlyst var är våra kommunpolitiker i debatten ? 


Det verkar som om det är rikspolitiken som man är intresserad av när man tar till pennan på insändarsidorna. Massutskrift till alla lokala politiska organisationerna runt i Sverige från riksdagspartiernas kansli med underskrift från kommunpolitikerna om rikspolitiken. Men var är kommunpolitiken ?


Vi har sett förslag om plantaget men inte som ett politiskt förslag utan som ett medborgarförslag där Håkan Sandberg som hör hemma i folkpartiet lagt ett förslag om hur han vill att plantagets skall se ut.

Det verkar ändå som folkpartiet har tagit till sig kritiken att man måste höras mer i debatten.


Men kanske blir pd läsarna en aning förvirrade när Lisbeth Vestlund fp går ut och efterlyser en plan för Södra Hamnplan där hon propagerar för en investering i kultur där Statens konstråd är beredd att satsa. I vad då kan man fråga sig ?


Lisbeth Vestlund har ju visat förr att det där  med ekonomi det är inte hennes starka sida.

Att sedan tungviktarna i folkpartiet Jan-Erik Thorin, Håkan Sandberg, Thomas Olsson, Klas Häggström har en mer verklighetsbaserat alternativ för Södra Hamnplan  där förslaget att göra om Seaside till en förskola är mer realistiskt både ekonomiskt, samhällsnyttigt för Åmålsborna.


Att Socialdemokraterna, utan den minsta vision  vad man skall använda Seaside till var beredda att lägga ut 8 miljoner på något som man inte hade en aning om vad som skulle komma ut av den investeringen har väl lite av centerpartiets paroll i sig ( Lisbeth Vestlund kom från centerpartiet innan hon tog plats i folkpartiet till mångas förfäran i partiet) tuta och kör så får vi se vad som händer.


Nu Michael Karlsson (s) har du en chans att komma ur dilemmat vad fastigheten skall användas till. En förskola skulle rädda ansiktet både för Socialdemokraterna och kommunen där skattebetalarna i slutändan skulle bli de stora vinnarna. Seaside som restaurang är döfött det har vi ju facit på. Och det räcker med experiment på den sidan vi har ju Örnäs restaurangen i färskt minne när Åmåls kommun gav sig in i den branschen. Blev en dyr affär för skattebetalarna. Och att tro för att kommunen äger fastigheten verkligheten skulle förändras är det väl bara politiker som tycks tro.


 Så ta Folkpartiets förslag på allvar och gör en utredning  innan ni låser in er i en situation som kommer kosta skjortan för skattebetalarna i framtiden.   

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

3 oktober 2015 19:18

Bra svar av Mikael Karlsson(s) i dagens PD.Jag håller med.Det måste finnas en bättre placering av en förskola än vid Vänerns nära strand.Varför inte moduler i närheten av Örnäs förskola,där finns ju lekanläggningar,djurpark,natur,bollhall och samarbete med befintlig personal från Örnäs förskola.

 
Ingen bild

Dag Bomqvist

3 oktober 2015 19:57

Men varför inte använda sig av de förskolelokaler som redan finns i kommunen. I Ånimskog har man ju lagt ner en förskola för några år sedan. Lokalerna som kommunen fortsätter att betala för finns alltså fortfarande kvar. Kommunen behöver inte bygga nya lokaler eller hyra in sig i andra lokaler. Använd de som redan finns i kommunen.

 
ingen

ingen

3 oktober 2015 19:57

nu när det fattas förskola i Åmål om våra politiker vet var ånimskog ligger där finns en nerlagt förskola bara att låsa upp dörren men det går väl inte köra barn ut i skogen men vi kör barn från skogen till stan det går bra våra politiker pratar om levande landsbykt jävla skitprat

http://url

 
Ingen bild

Håkan Sandberg

4 oktober 2015 07:30

Vilka alternativ är tillgängliga omgående och i huvudsak redan betalda?

 
Ingen bild

Åke Olsson

4 oktober 2015 09:04

Finns inga vettiga alternativ tillgängliga i nuet.Men ha inte alltför bråttom.Barn måste få kosta,trots att ekonomin är ansträngd.Många tokiga investeringar har skett,men denna gången måste våra politiker tänka till lite extra.

 
ånimskog

ånimskog

5 oktober 2015 20:41

till håkan Sandberg du har varit med så länge du var väl med la ner förskolan i ånimskog den står öppen bara vrida om låset komunen betalar skolan som borgen men det går väl inte köra barn från stan till skogen men köra barn från skogen till stan det går bra

http://url

 
Ingen bild

Håkan Sandberg

6 oktober 2015 06:49

Efter valet 2006 hade jag inte längre något inflytande över skola och förskola. Signaturen "Ånimskog" hittar säkert någon annan som var med. Om "vem" skulle ha någon betydelse i dag. Här och nu är viktigare värden.
Håkan Sandberg

 
ånimskog

ånimskog

6 oktober 2015 18:30

ska inte nämna några namn ni poliktiker som känner träffade ni har alltid en undanflykt då var ni inte med

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards