Direktlänk till inlägg 18 juli 2014

Israel har rätt att försvara sig tycker de politiska ledarna i Världen .

Av tommy norum - 18 juli 2014 21:34


     Bara att konstatera att Löfven (s) inte är ensam av att tycka att Israiel  har rättt att försvara sig .   


Expert: Offensiv kan leda till ockupation av hela Västbanken

Israeliskt stidsfordon vid gränsen till Gaza.
Israeliskt stidsfordon vid gränsen till Gaza. Foto: TT
 

Israels markoffensiv i Gaza syftar till att utplåna Hamas och kan leda till en ockupation av hela Västbanken, enligt Mellanösternkännaren Per Jö


 

Få reaktioner från omvärlden

Omvärldens reaktioner på den senaste tidens eskalering av konflikten mellan Israel och Hamas har varit fåtaliga, och enligt Per Jönsson är det inte troligt att utvidgningen av Israels offensiv kommer att ge upphov till några starkare proteströster.

Barack Obama har tidigare sagt att Israel har all rätt i världen att försvara sig, och det kommer nog inte att förändras. EU sa samma sak i går och jag kan inte se att någon betydande kraft har sagt något annat. Till och med Ryssland har sagt att Israel har rätt att försvara sig.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 juli 2014 08:50

Även om alla, hög som låg, stämmer in i lovsången om att kejsarens ny kläder är vackra så innebär ju inte det per automatik att de är vackra. Ja, de kanske inte ens finns ...

Så om alla världens "ledare" idag gapar om dessa kläder så blir ju deras munnar tilltäppta när den verkliga sanningen kommer fram.

Det har sagts mig att den starkaste vreden tänds av kränkning. Så om nu storebror, han som begick kränkningen, är för stor att ge sig på, verkar det som om man utan vidare kan vända hämnden för sina upplevda oförrätter mot någon grannes unge. Speciellt om alla i kvarteret hatar den ungen.

Men att hata en unge bara för dennes härkomst, och för att man inte klarar av någon större än sig själv, är ju inte rätt. Speciellt om målet för sin vrede också tycks ha utlöst av att grannens unge är den som äger den sandlåda man så begärligt traktar efter.

Och detta att springa omkring på andras villatomter och skjuta vilt omkring sig, bara för att hämnas att man inte får vara där, är ju lite konstigt. Med vilken rätt gör denna tokiga idiot detta? Man undrar ju hur det är ställt med förståndet. Och begriper inte förövaren att de som äger fastigheterna vill freda sig mot ockupationsmakten så att de får lugn och ro i sina hem?

Men om nu alla "stora" ledare (egentligen förkrympta, outvecklade och förväxta tonåringar) världen över tycker att en ockupationsmakt har rätt att förtrycka de som vill ha tillbaka sitt land så kan det ju bero på att de vill göra likadant; springa omkring och skjuta på allt och alla runt omkring sig. Ja, så gör ju bankrånare också. Jag menar; skjuter omkring sig för att freda det man stulit.

Men är det detta beteende vi ska legitimera och höja det till skyarna i en gemensam lovsång?



.

tommy norum

19 juli 2014 10:07

Du får nog fråga dig själv varför Israel blev en ockupationsmakt innan du fortsätter tesen om tjuveri när det i stället rör sig om överlevnad på grund av att grannarna inte ville anpassa sig till det FN beslut som bildade Staten Israel efter andra världskriget Att med det beslutet i ryggen till varje pris säkra upp sina gränser för när grannländerna startar krig, med det hänsynfyllda sätt att skicka in själv mordsbombare där civila mördades utan pardon för att uppnå sina politiska mål att förgöra staten Israel. Det kallar du tjuveri när man vill skydda sin befolkning. Att man sedan skickar raketer 700 under den senaste tiden sätter upp sina ramper bland civilbefolkningen och väntar på att sådana som du skall reagera genom att anklaga Israel för krigshandlingar när de går in och försöker slå ut ramperna med förluster i civilbefolkningen som resultat. I Israel väljer man sina ledare, i grannländerna föds man till det eller så tar man den med vapenmakt där religiösa motiv inte sällan används som förevändning för sina handlingar men där makten är det viktiga inte befolkningen det visar med all tydlighet Hamas som du förvarar så intensivt i dina kommentarer. Försök i fortsättningen hålla dig till verkligheten av problemen utan att börja svamla om sandlådor, tjuveri, bibelord det berikar verkligen inte debatten. Men det kanske det som är problemet att tar man till sig verkligheten så har man inte så mycket att komma med i sak då har man bara ideologin att luta sig emot och då vet vi med erfarenhet att det kan sluta hur som helst.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 juli 2014 15:41

Så enligt dig är det fullt legitimt att bara rita ut en ruta på kartan åt sig och sen kalla det för mitt land. Att sen ha en massa medbrottslingar med sig rättfärdigar, åtminstone enligt mitt förmenande, inte den onda handlingen.

Vem som har rätten på sin sida att försvara sig tycker jag är uppenbart. Att sedan bråket om sandlådan eskalerar kan man ju också ha åsikter om.

tommy norum

20 juli 2014 18:19

Nu är det inte så att det är israel som ritat ut vad som är deras i begynnelsen utan FN eller UN i samförstånd med alla länder som var medlemmar på den tiden. Att sedan inte områden runt den nybildade staten kände sig till freds med detta utan på alla sätt för sökte sabotera det hela genom krig, själv mordsbombare, och nu genom missilskjutning från grannområden förgöra den stat som man i FN beslutat om. Tjuveri kallar du det när man försöker säkra gränser genom att ta land som försvårar sabotage in i Israel. De flesta skulle nog kalla det överlevnadsinstinkt för att skydda sina medborgare.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 juli 2014 06:54

Nu är ju inte Israel ensam tjuv i den här världen. USA är ju också ett stulet land. Där sköt man ju också ut det folk som bodde där innan. Och satte resten i reservat. Sen tog man bara deras land och började bygga sina hus på stulet land.

Det där förfaringssättet är ju fel. Helt fel! Tänk om nu danskarna vällde in i Sverige och tog för sig av vårt land och började skjuta ut de som redan bor här. Samtidigt som vi inte skulle få försvara oss. Och skulle vi försvara oss så skulle de ha rätt att försvara det dom hade stulit.

I sak är det fel att en ockupationsmakt har rätt att försvara det som de har stulit genom att skjuta ut det folk som bodde där innan, även om de svamlar om att de går Guds ärenden.

Samma verkar det vara med Krimhalvön. Där går bara den starkare in och "annekterar" som det så fint heter.

.

tommy norum

20 juli 2014 18:07

Nu är du där igen, svammel och liknelser som inte har ett dugg Palestinafrågan att göra. Varför inte börja forska i hur staten israel kom till, vad som hände efter FN på den tiden UN beslutade. Hur grannländerna, livrädda för vad en demokrati i området skulle ställa till med och där på alla sätt försökte med både list och förberedelse till krig sparka ut Judarna från den nybildade staten. Kom sedan igen när du lärt dig läxan om vad som egentligen hände på den tiden och som i grunden är upprinnelsen till den situation som nu råder.
Man kan inte i sin argumentation börja från mitten av historielektionen i tron att det är utgångspunkten från ett ställningstagande vad som sker i dag. Skärpning Dag Blomqvist, lär dig läxan och ta med hela historien när du tar ställning i frågan.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 juli 2014 23:15

Du skriver: "Nu är det inte så att det är israel som ritat ut vad som är deras i begynnelsen utan FN eller UN i samförstånd med alla länder som var medlemmar på den tiden."

Vilken av tjuvarna, eller om det är alla tjuvarna tillsammans, har ju ingen betydelse. Landet stals! Majoriteten har ju inte rätt att stjäla bara för att man är en majoritet. Stöld är stöld och snus är snus om än i gyllne dosor.


.

tommy norum

22 juli 2014 12:52

Kan vi förvänta oss raketer från Samerna i framtiden eller Indianerna eller varför inte Danmark som vill ha tillbaka Skåne. Man får nog inte börja i mitten av Historiebeskrivningen utan också försöka ta till sig förhållanden som gällde då med de värderingar och verklighet som världens ledare stod inför då. Ryssland ser ju också som sin plikt att ta tillbaka det som en gång har tillhört dem (Krim halvön) så frågan är vart i historien man skall börja när man tar ställning i olika politiska frågor. Dag du föredrar att börja där din inställning till problematiken passar in på din nuvarande inställning vad som är rätt och fel i samhället. Kanske borde man vara lite mer ödmjuk inför verkligheten och analysera varför det blev som det blev. De som kallas tjuvar och banditer för eller vise versa kan senare bli hjältar eller tvärt om.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 juli 2014 19:24

En hjältesaga börjar inte med att man skjuter ut ursprungsbefolkningen för att tillskansa sig själv deras land.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards