Direktlänk till inlägg 12 september 2017

De Norska väljarna tog klart avstånd från den Svenska invandrarpolitiken i stortingsvalet.

Av tommy norum - 12 september 2017 07:00



Det är tydligen så att den norska befolkningen gillar ordning och reda i invandrarfrågan och har tagit till sig

integrationsministern Sylvi Listhaug hårt drivna linje i invandrings- och asylfrågor. Bara att konstatera att varningen i hur det ser ut i Sverige fick de Norska väljarna att vakna till. Frågan är väl när väljarna i Sverige blir lika förståndiga

 

De Norska väljarna föredrog Erna Solberg som i hop med framskrittpartet skall att leda Norge. Flumpolitiken från främst Socialdemokraterna ratades av  de Norska medborgarna som gör det sämsta valet sedan 1920 talet. . 



”Med högerregeringen har Norge blivit ett kallare land.” Orden är Jonas Gahr Störes, ledaren för socialdemokratiska Arbeiderpartiet, som hade hoppas att få leda landet efter måndagens val.

– Det är Fremskrittspartiet som gjort landet kallare och statsminister Erna Solberg har låtit det ske, säger Gahr Störe.

Men det Gahr Störes inte räknade med var vad de Norska väljarna hade för syn på vilket samhälle de föredrog.


 

 

Frågan nog Socialdemokraterna i Norge och partierna här hemma borde ställa sig varför det har blivit så här? Medborgarna har tröttnat på att inte bli hörsamma i sina rop på en förändrad invandringspolitik där de ansvariga politikerna svarar med att inte bry sig .  De går nu till partier som har en annan syn på vilken invandring som skall förekomma i respektive länder. Tydligen var väl att Socialdemokraterna i Norge ännu en gång var på väg att köra över medborgarna men där väljarna sa i från vad som gäller i fortsättningen.

 

I bland undrar man o våra politiker överhuvudtaget rör sig ute i samhället och tar åt sig vad som sker utanför politikerväggarna.? 

Har man aldrig hört talats om att det numera förekommer en skjutning om dagen där det under de tre   sommarmånaderna varit 81 skottlossningar, 46 skadade och 11 avlidna ? 

Har man inte hört talas om dessa våldtäkter och där polisen inte har resurser för att utreda fullt ut? 

Har man inte hört talats om dessa utanförskapsområden som sprider sig som en löpeld runt om i landet där polis och myndigheter inte klarar av sina åtagande för att skydda medborgarna fullt ut?

Har man inte hört talas om dessa ensamkommande barn som härjar runt i våra storstäder och sprider skräck och där myndigheterna står sig slätt i sina försök att stävja utvecklingen?

Har man aldrig hört talas om utvecklingen i skolan där det finns skolor i områden där upp till 40% inte klarar av gymnasiet?

Har man inte hört talas om bostadssegregationen hur stora områden runt våra storstäder blivit getton med hög kriminalitet och med en stor bostadsbrist?

Har man aldrig hört talas om dessa enorma kostnader som åsamkat oss skattebetalare och som läggs ut på de som kommer på besök till vårat land både som barn som det i många fall inte är några barn utan vuxna, flyktingar som i många fall inte är flyktingar med asyl behov utan ekonomiska flyktingar som huvuddelen av de som kommer hit visat sig är ?   

 

Så frågan är väl vilken värld våra politiker lever i när man inte förstår att medborgarna till slut tröttnar på när de vägrar lyssna och förstå att man inte längre accepterar det som nu sker i Sverige på grund av den naiva invandrarpolitik som bedrivits de senaste åren.

     

Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom påståenden om den positiva utveckling som en hög invandring ger för utslag för samhället och där man helt ignorerar de negativa som kommer ut av den politiken.

Det går inte att låtsas om att vi har en hög ström av högutbildade som hjälper till när det visar sig att det är precis tvärt om.

Det går inte och låtsas om hur länge som helst att den positiva ekonomiska utvecklingen i Sverige har ett direkt samband med den höga flyktingmottagningen vilket inte alls stämmer med verkligheten.

Man vill gärna blanda i hop päron och äpplen i samma korg. Med arbetskraftinvandring som skedde efter kriget och där alla hade ett arbete att gå till med dåligt utbildade asylsökande invandrare där många till och med är analfabeter utan en chans att komma in på arbetsmarknaden.  

 

Inte så konstigt att Norges integrationsministern Sylvi Listhaug drivit en hård linje i invandrings- och asylfrågor inför valet, Hennes Rinkebybesök där hon varnade för den utveckling som sker i Sverige, en utveckling som våra politiker helst vill blunda inför, genom att visa på svenska missförhållanden som är orsakade av invandring. Något som våra ansvariga politiker i Sverige inte vill hålla med om.

 

Men våra svenska politiker kan inte hur länge som helst köra med Kejsarens nya kläder köret utan att till slut bli avslöjade inpå bara skinnet vad deras naiva inställningen till invandring ställt till med i Sverige. .   

 

tn








 

 
 
Ingen bild

observatören

21 september 2017 12:08

Hörde att kommunala tjänstemän funnit två kohuvuden vid återvinningstationen på hamnplan i Åmål.. ..men har inte läst något i PD ..någon som har vidare uppgifter om detta stämmer?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

22 september 2017 20:21

PD lade ut en notis, med bild, samma dag som det hände. Nyheten fanns med i papperstidningen ett par dagar senare.

http://nwt.se/amal/2017/09/07/slaktavfall-hade-slangts-pa-marken

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 september 2017 22:12

Förväntarån PD. Det är en diktatorisk tidning med en egen agenda där ingen får komma till tals som har en annan åsikt än chefredaktören Rydh.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards