Direktlänk till inlägg 9 september 2017

Alliansen satsar på att få väljarna köpa grisen i säcken 2018 .

Av tommy norum - 9 september 2017 07:00


Bildresultat för alliansen

Hur Alliansens företrädare tänker sig en regeringsbildning skall gå till efter 2018 står fortfarande skrivet i  stjärnorna




Hur står det till med den politiska kompetensen och det sunda förnuftet hos Alliansens företrädare? 

 

Fattar man inte att det är de borgerliga väljarna som man har fått mandat i ett val att föra en borgerlig politik som man skall ta hänsyn till i sitt agerande.?  Man vill gärna regera men man låtsas inför väljarna att man inte är beroende av Sverigedemokraterna i en regeringsbildning. KD är tydliga – man kan tänka sig att ta makten med stöd av Sverigedemokraterna. Det slår Ebba Busch Thor fast i SVT:s Morgonstudion men klargör samtidigt att ett samarbete är uteslutet. Man kan ju fråga sig hur naiv kan man vara i politiken? 

 

Att de är naiva i hur Sverige skall regeras har vi ju fått bevis på i invandringspolitiken på Alliansregeringens tid under statsminister Reinfeldt. Där var det gasa på i öppna ditt hjärta syndromet som nu håller på att bli en katastrof för Sverige. Har man lika svårt att göra en analys med utgångspunkt i hur det parlamentariska läget befinner sig i då bör nog för de borgerliga väljarna i Allianspartierna att försöka hitta andra lösningar för att kunna uppnå en borgerlig politik i framtiden.

 

När sedan favoritkandidaten till partiledarposten för Moderaterna, Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudion slog fast att Moderaterna aldrig kommer förhandla med Sverigedemokraterna blir det inte lätt att med den utgångspunkten  försöka driva borgerlig politik i en regering.  Men vill man heller ta stöd av Socialdemokraterna och få till en kompromiss än att driva sin linje fullt ut med hjälp av SD det skvallrar väl om att man heller tar avstånd för en borgerlig politik fullt ut och föredrar heller en urvattnad politik med hjälp av Socialdemokraterna.

 

– Ulf Kristersson kan bara ta makten med min hjälp, säger Jimmie Åkesson när han gästade Morgonstudion under måndagsmorgonen. Ebba Busch Thor kan tänka sig att regera med stöd av Sverigedemokraterna. KD är tydligare än vad Allianspartierna tidigare varit, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Han har fortfarande hopp om framtida samarbete.

 

I fredags meddelade Ulf Kristersson (M) att han ställer upp som kandidat till Moderaternas partiledarpost. I SVT:s Agenda ger han nu besked om hur Moderaternas inställning till Sverigedemokraterna kommer att se ut under hans ledning. – Vi kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson. Men de som såg och hörde på Agenda så var det ett ställningstagande som verkar ha hur många utgångsdörrar som helst. Att Alliansbröderna vill hålla dörren öppen tills efter valet förstår man när man nu försöker locka in väljarna i att köpa grisen i säcken utan en aning vad som kommer ut efter valet.

 

Vi får väl se. Det kommer att rinna mycket vatten under broarna fram till valet 2018. Vad som händer under valåret är väl beroende av om Moderaterna lyckas ta kommandot i politiken och få tillbaka de väljare som flytt till C och SD. Tydligt är väl att man gör så gott man kan genom att man mer och mer tar över Sverigedemokraternas politik både i invandrarfrågorna och nu senast också tagit till sig SD:s politik även i tiggarträsket i tron sig vara på rätt väg att få tillbaka förtroendet.

 

Frågan de moderata väljarna som är kvar i partiet borde fråga sig varför i herrans namn har inte partiet vaknat förrän nu?  De som ifrågasatt moderaternas politik under de senaste åren har lämnat partiet för andra alternativ som är mer trovärdiga.  Så frågan är väl om man får tillbaka trovärdigheten genom att ta till sig en politik som man bara för ett år sedan stod i talarstolarna och anklagade de som förde fram den politiken som invandrarfientlig och osolidariska. Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom naiva inställningar hur politik skall föras. Förr eller senare kommer verkligheten i kapp och då är det inte så lätt att få tillbaka det förtroende man förlorat för att man inte i tid lyssnat på sina väljare. .   

 

 tn






 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 september 2017 07:52

Ett så litet parti som KD tycker jag ska hålla tyst om vad andra och större partier ska göra eller inte göra.
Det är lite stormaga att dela ut order till ett större parti om hur det ska agera springpojke åt dom.
SD klarar sig utan det minsta partiet i riksdagen.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 september 2017 22:56

En stå-upp-komiker brukar plocka ut absurditeter ur verkligheten och får på så sätt fram en bild som får folk att brista ut i skratt.
Jag har gått och tänkt på det där om varför man skrattar. Ja, som jag kan se det så beror det på att absurditeterna som målas upp är så groteska och kontroversiella den verklighetsuppfattning den enskilde har att hela psyket spinner loss i ett nervöst sammanbrott. Man kallar det för skratt. Men är egentligen en nödåtgärd, en följd av att personen i fråga inte längre på vanligt traditionellt och moget sätt kan greppa och förstå alla tokigheter. Man läser ibland i olika kommentarer om att skribenten frågar sig om han/hon skall skratta eller gråta över alla tokigheter. Men när vissa brister ut i skratt faller andra i hejdlös gråt. I båda fallen klarade inte hjärnan av det på annat sätt.

Händelseprocessen i Sverige har numera glidit in i en fullständig absurd fas. Vansinnet ligger på lur liksom. Utvecklingen har nått gränsen för vad en människa klarar av att bära. Läs: klarar av att få veta. Människornas psyke klarar inte av att greppa alla de tokigheter massmedia förmedlar.

Och börjar man plocka ihop alla dessa vansinnesfragment ur nyhetsfloran tonar det fram en bild, en bild som människan inte alls klarar.
Det är liksom något så vansinnigt kontroversiellt och dumt det som nu sker i Sverige att medborgarna inte mäktar så mycket mera. Hela vår begreppsvärld har krackelerat sönder till ingenting. Till ett tyst ekande tomrum.

Och frågar man sig vad en politiker är och vilken uppgift denne har i samhället hittar man inget svar. Det finns inga ord. De politiker som nu frekventerar de olika arenorna är ingenting annat än ett stort skämt. En fullständigt absurd dum och klumpig clown. Det är knappt så att ens barnen skrattar åt fanskapet. Än mindre då de vuxna.
Så mitt råd är att var och en går åt var sitt håll. Söker sig till tystnaden för att läka själen och försöka få ro inombords utan alla dessa intryck. Miltals från allt vad fördummande tokTV och lögnaktiga tidningar heter. Människorna har rätt att ha frid och borde därför också söka efter den och inte dricka sig berusad av allt skit som bjuds och hälls upp i massmedia.

När människan så har funnit frid och återvänder till vardagens grå kommer skavllerhäxorna i media att tyna bort som dimman gör ju mera solen stiger på hennes himmel.

Vi måste få frid. Och det är bråttom. När vintern kommer kan ingen så morötter och tro att de ska gro och växa. Så också för oss som matats fulla av allt detta som nu sker i Sverige. Vi måste få ro. Ändra på händelseutvecklingen går inte. Det finns ingen som kan sköta spaden, än mindre alla de verktyg som måste till för att få ”ordning och reda”. Inte ens trädgårdsmästaren, han som kunde skilja på det sanna och ogräset (de övermodigas lögner), är på plats att ta itu med ogräset. Den trädgårdsmästaren har kyrkorna och massmedia för länge sedan burit ut och kastat på deponin.

Så det som är kvar är en fruktansvärd oreda, villervalla, vansinne och vildvuxenhet. Tokigheter och blinda dåraktiga politiker som varken ser, hör eller förstår verkligheten de är satta att handha. Getabocken till trädgårdsmästare är en alldeles för mild beskrivning av de som nu styr Sverige.

Sverige var ett bra land. Men inte nu längre. Skolorna är förstörda. Sjukvården fungerar inte. Tandvården är ett skräckexempel. Polisen, ja, finns det några poliser? Inte ens polischefen följer lagen utan hittar på egna regler. Domstolarna vet inte ens vad som är rätt och fel. De följer inte heller lagen utan sin praxis – precis som vilken bankrånare som helst som har överskridit lagarnas olika gränser. Landet styrs av en ovän som hellre ser till ”hela världen” än till landets egen befolkning.

Det Sverige var är borta. De som byggde Sverige är borta. Åtminstone pensionerade. Och därmed också snart döda. De nya väller in över obefintliga gränser och tar för sig medan svenskarna får dra sig tillbaka. Alla andra än just svensken får gå före i de olika köerna. Sverige är ett land vars egen befolkning är satt på undantag och blir stämplade som rasister när de vill värna om sitt land, sina bostäder, sitt arbete, sina pengar, sina döttrar och demokratin.

Kvar på gatan blåser skräp omkring, utbrända bilar pyr längst gatorna som är fulla av kastade stenar, trasiga polisbilar. Våldtagna flickor lämnas sårade kvar bakom buskarna utan juridiska hjälpmöjligheter i ett land som menar att de får skylla sig själva. Handgranaterna smäller och akuten fylls av ihjälskjutna ungdomar. Döttrarna kastas från balkongerna och kvinnorna tvingas svepa in sig i flera lager av tyger och åter tyger. Vare sig de nu ska ut och handla i butiken eller bada på något badhus. Knarket säljs öppet på gatorna. Sharialagarna är snart de enda lagar som åberopas. Pridepersoner åker runt i skolorna och informerar småbarnen i hur de ska byta kön och att en familj kan se ut hur som helst. Det behövs inte längre vare sig man eller kvinna för att det ska födas nya barn till världen.

Sverige har tappat sin tro, sin själ, sitt mål och sin papperslapp. Kvar sitter det bara tiggare på handlarens trapp och vi andra vi gråter så övergivet. Övergivna av våra egna politiker, poliser och rättsväsende.

Medan andra länder ute i världen skrattar åt de dumma svenskarna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards