Direktlänk till inlägg 12 september 2014

Är det röstfiske med falskt budskap som vänstersidan håller på med.

Av tommy norum - 12 september 2014 07:00


 


När vi läser Synpunkt i PD så i Torsdagens tidning så ser man skiljelinjen rätt tydligt hur man ser på välfärden och hur vi skall få mer resurser och en ökad service till kommuninnevånarna.


Kommunal i Åmål går ut och vill förbjuda vinster i den privata välfärden i tron att det skall ge utökade resurser .

Medan sign osäker röstdeltagare mer fokuserar på det kaos som råder inom den kommunalt drivna service inom äldrevården. Där man saknar allt som har med ett tänk som underlättar för att använda våra gemensamma resurser, skattepengarna, på bästa sätt.


 3.3 miljoner saknas i vård och omsorg i Åmål och för vilken gång i ordningen får man gå till skattebetalarna och begära mer pengar till verksamheten .


Bara att konstatera att våra politiker klarar inte av att driva verksamheterna på ett för skattebetalarna rationellt och kostnadseffektivt sätt.


Kanske skulle våra politiker ta sig en tripp till Östersund där man i ett nytt äldreboende delat upp verksamheterna i två delar helt jämförbara i beläggning och vårdbehov och låtit det hela bli ett forskningsprojekt för att jämföra de olika vårdformerna offentlig kontra privat .


Resultatet är skrämmande hur de offentliga slösar pengar i verksamheterna utan att få ett bättre resultat. Den privata aktören gör samma goda jobb, men till en kostnad som är 15-20% lägre, enligt forskarna som håller i projektet. Det man definitivt kan se i den delutvärdering man gjort så kan man konstatera att den privata aktören har bättre lösningar på att planera, schemalägga, och bemanna verksamheterna . En lösning som också en kommun skulle kunna göra om man inte hade ett arv och en massa traditioner att ta hänsyn till säger projektledaren.


I Onsdags släpptes den andra delredovisningen av tre där resultatet visar det privata bolaget löser sina uppgifter bättre än kommunen om man ser både till ekonomi och kvalitet.  Med lägre intäkter har det privata 15% lägre bemanning men nöjdheten både bland personal och de boende är lika hög på bägge ställena.

Att sedan den privata gör ett nollresultat medan den offentliga drar över sin budget med 3-4 % trots att ersättningen till den privata aktören var 186 kr mindre per brukare och dygn kanske säger en hel del om hur ineffektivt en kommunalt driven är ..

Slöseri som de rödgröna vill stoppa genom att ta bort vinsterna och därigenom skrämma bort de privata aktörerna från marknaden i stället för att ta åt sig resultatet och börja hushålla med våra skatter.

Åmål är väl ett lysande exempel på ett slöseri inom vården där vi skattebetalare få stå för notan. Här prioritera de anställdas behov av arbete hos Socialdemokraterna än att rationalisera och ta till sig den forskning som finns på området och framförallt skaffa sig rutiner , schemalägga arbetsuppgifter efter vårdbehovet och se över organisationen där man mer stirrar sig blind på de anställdas behov, i hopp att det ger röster i kommunalvalet, än vad som krävs för att effektivisera hela verksamheten.


Så en röst på de rödgröna blir i praktiken en cementering av den dåliga styrningen som härskar ute i kommunerna och där man heller vill förbjuda än att ta till sig kunskapen som effektiviserar verksamheterna som också ger ökade resurser i slutändan.

Så en resa till Östersund kanske våra politiker skulle kosta på sig om inte annat för medborgarna skull för att få stopp på slöseriet av våra gemensamma skatter .


 

.Frågan är väl om inte vänstersidan fiskar röster med falsk propaganda   .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards