Direktlänk till inlägg 1 september 2017

Det alltid lika uppfriskande läsning i när Tino Sanandaji på sin sida läxar upp journalister och politiker.

Av tommy norum - 1 september 2017 14:15




Bildresultat för tino sanandaji



Det finns många som retar sig på Tino Sanandaji när han med utgångspunkt från fakta läxar upp etablissemanget när de  är ute och cyklar i sina påståendet. 

 SVT:s Journalister har tydligen svårt att ta till sig statistiken eller så försöker man medvetet att trixa till det för att tittarna skall få en mer glättad bild av verkligheten än den är. Att man länge kört med att det tar sju till nio år innan nyanlända får ett arbete att gå till som SVT:s journalister påstår är ju rena ljuget. Antingen har man mycket obegåvade journalister på SVT eller så har man ett politiskt syfte i rapporteringen som mer gå ut på att bagatellisera svårigheterna för nyanlända att få ett arbete att gå till. Sanningen är väl att det tar nästan nio år innan ens hälften av nyanlända har ett arbete eller en åtgärd. Och sanningen är också att det finns nyanlända som aldrig får ett arbete i dagens Sverige.

Så det där med hur vårt statliga medieföretag SVT trollar med siffrorna och i vilket syfte kan man undra?   





Regeringen förnekade länge ökningen i sexbrott och där Ylva Johansson gick ut i utländska media där hon påstod att sexbrotten har gått ner trots att det fans tydliga tecken i statistiken att det var precis tvärt om. Lite pinsamt när inte ens våra ministrar vet vad det är frågan om. Att hon ett halvår senare dementerade uppgifterna och gav Tino rätt när han långt tidigare fått fram trovärdig statistik hur det ligger till.  


Flera kvinnor har någon gång i sitt kiv drabbats av sexbrott, ofredande och trakasserier. VAr tionde tjej upplever sig drabbats som då är en ökning i tid. Endast 9 % av brotten anmäls. De som är dåliga på logik försöker med det bevisa att de flesta män begår sexbrott. Vilket inte alls stämmer. De flesta män behöver inte alls värja sig mot kollektiv skam och individuell självrannsakan som DN skriver. De flesta män och de flesta kvinnor har troligtvis aldrig känt sig varken som förövare eller varit drabbade av något sexbrott i sina liv. Och det som missas i det hela är att den minoritet av män som begår brott ofta begår många. 


Att det på svenska arbetsplatser kvinnor utsatts någon gång i sitt liv av svenska män, speciellt när det gäller trakasserier. Invandrarnas överrepresentation är lägre (märk väl överrepresentation) i de mindre grova sexbrotten men de har desto större överrepresentation i de grövre sexbrotten. Något som tok feministerna inte vill låtsas om och får man väl säja inte brytt sig trots att man nästan dagligen får rubriker om detta i media. Nej här har man hela tiden framhärdat att det är den svenske mannen som står för huvuddelen av sexbrotten när vi vet att det finns polisdistrikt i Sverige där 70–80 % av anmälda sexbrott har förövaren eller förövarna en invandrarbakgrund.

Man kan ju undra var fanns feministerna kampvilja då om offren? Då var det inga tjuvnyp i rumpan eller verbala oanständigheter utan här var det fråga om överlevnad för många när man blir knivhotad eller fasthållen av kanske både 2 och tre förövare när man fullbordade våldtäkterna. Där blev det ofta en liten rubrik i skvallerpressen medan när kändisarna sex gottar sig med sina arbetskamrater blir till spaltmetrar flera dagar i sträck och det utan en enda kommit till fysisk skada. Prata om att sila mygg och svälja elefanter.   


 

 


   





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards