Direktlänk till inlägg 30 juni 2015

Sätter det höga skattetrycket i Åmål käppar i hjulet för nya företagsetableringar ?

Av tommy norum - 30 juni 2015 07:00

Sverige är indelat i 290 kommuner


Högsta kommunalskatten 2015 har enligt nedan

 

Kommun-
kod

KommunTotal
kommunal
skattesats,
%
2425
Dorotea
34,70
1438
Dals-Ed
34,69
2305
Bräcke
34,59
2303
Ragunda
34,42
1460
Bengtsfors
34,40
2460
Vännäs
34,40
2104
Hofors
34,37
2101
Ockelbo
34,27
2462
Vilhelmina
34,20
1421
Orust
34,19
 
 

Inget bra betyg till våra politiker i regionen när vi ser att två  av  kommunerna i Dalsland ligger i bottenskiktet för sina stora skatteuttag.

Åmål

33,94

22,46

11,48


Av 290 kommuner i Sverige så har ca 230 lägre skatt än Åmål


Vi ligger i klass med glesbyggdskommunerna i Norrland . Undrar om inte medborgarna  skulle börja och reflektera hur våra skatter används i verksamheterna.


Det vi kan konstatera i Åmål är att fritid och kultursektorn har fått en stor del av våra skattemedel där också misslyckade industrifastighetsköp satt sina spår i skatteuttaget.


Men har vi en bättre skola, vård och omsorg än andra kommuner ? Nej, men vi har per innevånare en mycket stor fritidssektor att hålla under armarna både i underhåll och i driftkostnader. Vi har däremot stora problem i en underbemannad vårdsektor där sjukskrivningarna sätter stora hål i budgeten år efter år utan att våra politiker kommer till en lösning. Våra socialarbetare har med  ökade arbetsuppgifter i ett ökat behov av Sociala insatser som sätter sina spår i otrivsel och förlängda handläggningstider.


Vi har en skola där resurserna för nytillkomnas inte står i paritet med det behov som behövs för att de skall få en real chans att komma in det svenska samhället.


Vi kan ju se runt om i Sverige vilken situation våra kommunpolitiker har skött sina åtagande där de nyanländas dåliga skolresultat i åratal blivit en en inkörsport till kriminalitet i sitt utanförskap .


Så frågan är väl varför inte våra kommunpolitiker runt om i Sverige lyckas att anpassa sig efter sin kostym utan i stället alltid ta till skattehöjningar när man i sin prioritering finner att kärnområdena saknar de resurser som man i stället gett till andra verksamheter. .


Den företagspolitik som en del politiker säger sig sakna i Åmål blir nog inte så lätt att uppfylla med det skatteuttag som tas ut av medborgarna .


Ett uttag i kommunalskatt som gör att både företagare och nyinflyttade anställda får en anpassa sig till en levnadsstandard där man blir tvingad att röra sig med  tusentals kronor mindre per år än i en lågskattekommun..

Även pensionärerna drabbas av det höga skatteuttaget i Åmål där man blir tvingad att betala mer skatt som medborgare än de 230 av 290 kommuner som har mindre skatt än Åmål.  Och detta utan att kunna visa  på en bättre service till sina medborgare, snarare tvärt om har det visat sig när man granskar utslaget i den service man erbjuder. 


Så när Socaldemokraterna  i retoriken ondgör sig över att pensionärerna betalar mer skatt än de som jobbar så glömmer man bort alla de pensionärer som betalar mer skatt än i andra kommunerna  på grund av att man har en politisk ledning som har svårt att anpassa sina kostnader efter de inkomster man förfogar över och i stället tar till skattehöjningar som drabbar alla kommuninnevånarna och mest pensionärerna. De har fått finna sig i att pensionen har urhålkas år efter år utan kompensation för den ökade levnadskostnaderna . Inget som de socialdemokratiska kommunpolitikerna i Åmål verkar bry sig om ser vi när man bryter mot det vallöfte som man gav till medborgarna att återställa skatteuttaget . 


Tydligen en stradegi bland Socialdemokraterna att bluffa medborgarna både i riksdagsval och kommunalval med löften som de sedan inte kan hålla. Vi får väl se om inte det kommer att sätta sina spår vid nästa val.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

1 juli 2015 07:16

När en förening, även den minsta syförening, håller årsmöte skall en revisionsberättelse över aktiviteterna för det gångna året uppläsas och därpå följer frågan om styrelsens ansvarsfrihet.

Har styrelsen inte följt det mandat, och den budget, man fick vid förra årsmötet riskerar styrelsen att inte få ansvarsfrihet.
Allt detta i en vanlig stor, som liten, förening.

Men när det gäller ett helt lands förvaltning, eller som här, en liten kommun, har ingen av de inblandade i "styrelsen" något ansvar. Inte ens styrelsen i sin helhet har något ansvar.

Hur kan ett helt land, eller ens en liten kommun, styras utan att någon bär det minsta ansvar för förvaltningen?

Enligt min åsikt så är detta fullständigt oacceptabelt!

Men ... vi lever ju i Sverige, där allt är möjligt. Även det mest omöjliga och förnuftsvidriga. Ett land där alla skyller på "systemet" och sen gör man ingenting åt galenskaperna.

Ja, visst är Sverige fantastiskt?.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Av tommy norum - Lördag 4 maj 16:23

        Malmö. Hotel Savoy.   Malmö. Rådhuset.   Malmö. Järnvägsstationen   Malmö. Regementsgatan   Malmö. Kanalparti med Slottsmö...   Malmö. Hamnen.    Malmö. Inre hamnen.   Malmö. Savoy Hôtel och ...

Av tommy norum - Lördag 4 maj 15:32

  Nationalmuseét i bakgrunden     Grand Hotell   Norsfiskare på strömmen.   Konsärhuset   KUNGLIGA OPERAN,   Stockholm Fredhäll   Vanadisbadet   Djurgårdsbrunnsviken.   Nybroplan   Nybroviken med N...

Av tommy norum - Torsdag 2 maj 17:26

    Isbjörnarna , elefanten Bambi, Soliden mm.                      ...

Av tommy norum - Tisdag 16 april 18:01

  Statens Jernvägsstation. Göteb...   Lillo Bommens hamn Göteborg.   Grönsakstorget. Göteborg.   Göteborg. Sjömanshemmet   Göteborg. Storgatan.   Göteborg. Drott i Hamnen   Göteborg. Linnégatan.   Göteborg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se