Direktlänk till inlägg 3 juni 2015

Är våra politiker rädda för sanningssägare ?

Av tommy norum - 3 juni 2015 07:00




Vem skall höra på vem och har inte Svenska folket i en demokrati rätt att få ta del av all information för att de skall kunna ta ta ställning i politiska frågor.???

I Sverige så tycker tydligen politikerna att medborgarna skall hålla käften mellan valen och lyssna på våra politiker, räta in oss i ledet och förstå att de alltid vet bäst.

 Någon omvänd dialog där våra politiker lyssnar på gräsrötterna och handlar därefter det finns tydligen inte på  deras agenda. Folk som ifrågasätter politiska beslut är helt plötsligt inte rumsrena, i alla fall inte när det gäller flyktingpolitiken . Vi har haft röster som i flera år varnat för islamism och dess inflytande på den Svenska samhällsordningen men som bland politiker och media då har framstått som främlingsfientliga, springa SD:s ärende och fascism.

Nu är vi där  när dessa så kallade främlingsfientliga varnat för.

Det mångkulturella samhället som så många såg som ett positivt mål har i stället blivit ett segregerat samhälle där extremism med religösa förtecken  sätter stopp för en normal intrigeration  till det Svenska samhället och våra politiker och myndigheter står handfallna inför problemen som är ett direkt hot mot den demokrati vi byggt upp i Sverige .Vad ger det för signaler för det svenska samhällets framtid när våra förskollärare säger att invandrarbarnen på hennes förskola leker IS på gården, eller när jag hör om unga som frågar: "är du sunni eller shia ?",


"Jag är mer orolig i dag än vad jag var för ett år sedan."

Mona Sahlins syn på Sverige har förändrats av uppdraget som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism

Bara att konstatera att sent skall syndarna vakna,


 Framförallt har våra invandrarkvinnorna svårt när de känner sig hotade av sina före detta landsmän om man inte lever upp det som gällde i var de kom ifrån  med klädstil och allmänt beteende ute i samhället. Det är män som i stor utsträckning försöker hindra utvecklingen mot våra seder och bruk i västvärlden. Detta har förekommit i åratal men tyvärr så tystas det ner där väl framförallt medias rädsla att bli kopplade till främlingsfientlighet sätter stopp för den informationen.

Redan på Ny Demokratins tid på 1990 talet med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson  som partiledare  så mörkade man information. De försökte med hjälp av Riksdagens utredningstjänst i flera år ta reda på kostnaderna för invandringen utan att lyckas. Vi har dagens arbetslöshetssiffror där man satt regler för hur statistiken skall mätas som mer är till för att mörka de verkliga talen för medborgarna. Det finns utredare som försökt ta fram siffror med utgångspunkt från verkligheten där man enbart räknar in de som har ett betalt heltidsjobb av en arbetsgivare utan subventioner som i statistiken icke arbetslös. Där de som jobbar någon timme i veckan , de som går på arbetsmarknadsutbildning eller de som har arbeten med subventionerade löner av staten eller kommuner kommer in i arbetslösstatistiken som arbetslösa.

Men icke sa Nicke det finns ingen sådan statistik att ta till som på ett trovärdigt sätt illustrerar kostnaderna och verkligheten runt arbetslöshetssiffrorna. .

När man vill ge sken av t.ex hur våra invandrare kommit till jobb under sin tid i Sverige så plockar man bort de som går på Svenskundervisning, på arbetsmarknadsutbildning, går arbeten som är subventionerade av stat eller kommun eller har några timmars veckoarbete från statistiken . Sedan presenterar man siffrorna för Svenska folket som  att det är verkligheten.


Hur skall medborgarna kunna få en korrekt bild av det man skall ta ställning till om man inte får ta del av hela sanningen ? 

Vi behöver mer sanningssägare i det Svenska samhället

tn



I Sverige är vi rädda för sanningssägare skriver Anna Dahlberg i Expressens ledarsida


Hur kommer det sig att personer som anlitas av andra länder för sin expertis hålls på armlängds avstånd i Sverige? Rimligen för att vi ogillar människor som kallar en spade för en spade.



I Norge debatteras just nu om landet ska ta emot 10 000 kvotflyktingar från Syrien under de närmaste två åren. Som ett led i detta har den norska statstelevisionen NRK tillsammans med statistiska centralbyrån tagit fram siffror på vad ett sådant beslut skulle kosta. Dessutom har man bjudit in den svenske nationalekonomen Tino Sanandaji för att kommentera frågan.


Resultatet visar att det skulle kosta runt 20 miljarder norska kronor i nettokostnader utslaget över en tioårsperiod, främst på grund av flyktingarnas svårigheter att komma i arbete. 


Kontrasten till den svenska debatten kunde inte vara större. Bara tanken att SVT skulle ta initiativ till att göra kostnadsberäkningar kopplade till migration känns främmande. Kritiken skulle välla fram från alla håll: "SVT fiskar i grumliga vatten!", "SVT springer Sverigedemokraternas ärenden!", "att sätta pris på människovärdet är fascism!".


läs hela inlägget av Anna Dahlberg genom att klicka 


http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ar-vi-radda-for-sanningssagare/



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards