Alla inlägg under maj 2020

Av tommy norum - 27 maj 2020 20:44



Visa källbilden

Det offentliga Sverige har börjar bli fartblinda och helt tappat sin värdegrund när man kan ge SVT:s VD Hanna stjärne nästa 3 miljoner i årslön




Med en prislapp på 5.1 skattemiljarder som skattebetalarna  får betala till SVT så är det väl inte för mycket begärt att också SVT fullföljer sina åtagande som en garant för en oberoende journalistik. Men hur oberoende blir den när vi vet att enligt journalistprofessor Kent Arp så är SVT:s anställda extremt vänstervridna. Något som SVT tänkte motbevisa i ett nyinsatt program” Sant eller falskt” där man skickade ut en enkät till de 2300 anställda för att ta reda på hur det låg till. Att resultatet aldrig publicerades och att programserien aldrig kom till visade väl ändå att Professor Kent Asp inte var ute i ogjort väder. Att Hanna Stjärne med sin inkomst på snart 3 miljoner- högre än både Statsministern och vår överbefälhavare kan man ju tycka är i saftigaste laget. Att hon sedan har sin rekryteringsbas hos vänster sympatisörer som tex Jan Helin  före detta chefredaktör på Aftonbladet som ägnade sin tid åt att angripa Sverigedemokraterna- nu som programdirektör på SVT. Under Hanna Stjärnes ledarskap så infördes en språkmanual där i stort sett alla är svenskar utanför födda  , islamister,  man skall inte använda ord som svart eller mörkhyad, både förorter eller invandratäta skall undvikas. Det socialdemokratiska Aftonbladet är en vanlig rekryteringsbas för SVT.   On nu SVT skall spegla Sveriges befolkning så borde väl ändå det återspegla sig i rekryteringen till bolaget även den politiska plattformen. Men här verkar småpartierna som Vänstern och  det invandrarextremistiska  Miljöpartiets anhängare ha en gräddfil in i SVT.  Med den inställningen till public service att man som medarbetare i bolaget skall uppfostra och mästra befolkningen i stället för att tjäna en. Nog borde komma ut mer av sevärda programidéer från de 2300 anställda som skattebetalarna betalar  i snitt 800000 kr / år i lön - än det man nu levererar till mediakonsumenterna.  

 

tn 

Av tommy norum - 27 maj 2020 00:34

               Norska Sentios senaste opinionsmätning 


S  28,2%   SD 22.2%  M 19,4%  V 9,2%  KD 7,8% C 4,7% MP 3,5%  L 3,1%  

Av tommy norum - 26 maj 2020 18:07


7 dagars blockering på Facebook för det här inlägget på en av mina sidor-  Nostalgi för oss som är födda på 1940 och 50 talet- Du kan inte göra inlägg eller kommentera på 7 dagar

Detta är för att 13 av dina tidigare inlägg inte följde våra communityregler.
 
25 maj
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
10 nov
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
9 nov
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
7 nov
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
7 nov
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
7 nov
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
 
6 aug
Ditt inlägg bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet
Visa kontostatus
 
Ett folk Ett parti - Samtiden Dokumentär där man visade nakna lägerfångar under nazisttiden var en nagel i ögat på censurgruppen där man både blockerade och frikände inslaget efter överklagande ett antal gånger.     

 

Med texten Campingbilder från Vita Sannar i Mellerud på 1950 talet. 


Bara att konstatera att Sverige är inte som det en gång var . Facebook försöker införa normer som är så långt ifrån sunt förnuft man kan komma i sin strävan att blockera bort sådant som inte passar den politiska agendan för censurfolket som granskar.     





Av tommy norum - 15 maj 2020 18:41





Visa källbilden

 

 

  

Man slutar aldrig att förvånas över hur dåligt våra valda kommunpolitiker förvaltar våra gemensamma tillgångar. Men med information om hur Åmåls  Socialdemokratiska kommunalråd Michael Karlsson sköter sin egen privata ekonomi så kanske det inte är så förvånande att han inte heller klarar av att sköta kommunens ekonomi för medborgarnas bästa.   

I Åmål har den socialdemokratiska kommunalrådet med sina medlöpare i Vänstern och Miljöpartiet  genomdrivit sina projekt utan den minsta eftertänksamhet och sund förnuft inblandat när man som ex köper en restaurangbyggnaden på S Hamnplan  som varit  tom en längre tid på grund av dålig lönsamhet hos de som försökt driva restaurangen. Inget som bekymrade vårt socialdemokratiska kommunalråd Michael Karlsson som med sina medlöpare - utan att kontrollera marknaden ordentligt - vilka förutsättningar som fanns för en uthyrning av lokalerna som skulle ge en indikation på vad fastigheten är värd - så köpte man den rakt upp och ner för 8 miljoner. 

 

Affären gjordes upp genom Åmåls kommunala bostäder där en kompetent VD förstod riskerna med affären så kommunen fick sätta in köpeskillingen som en ägarinsats i bolaget och dessutom så förband sig kommunen hyra fastigheten för ca 50 tusen i månaden av Åkab men i gengäld får kommunen ta del av hyresintäkterna. Några hyresintäkter som på långa vägar täcker investeringskostnaderna på 8 miljoner visade  det sig vara svår att få till för vårt kommunalråd som var ansvarig för affären. Trots allt så nappade till slut en intressent med ett hyreskontrakt  som i princip större delen skattebetalarna fick står för.  En konkurs blev resultatet efter en kort tid där nu tomma lokaler åter stod och tickade skattepengar. En ny hyresgäst Harrys med ett hyreskontrakt i ryggen - där skattebetalarna fortfarande kommer att får stå för större delen av investeringskostnaderna om inte hyresgästen klarar av att fullfölja kontraktstiden fullt ut  förhandlades  fram och där restaurangen  öppnades sommaren 2019 .Vad övriga restaurangägare i kommunen tycker när kommunen klampar in och erbjuder lokaler till subventionerade hyror som skattebetalarna får stå för kan man undra ?   Det som var en köpeskilling på ca 8 miljoner har nu växt till några miljoner till med uteblivna hyror ..

 

Det kommer att bli en dyr affär för Åmåls skattebetalare i framtiden som har en av Sveriges högsta kommunalskatter. Det verkar inte bekymra våra politiker nämnvärt inte heller att socialdemokraterna lovade kompensera den senaste kommunskattehöjningen  som skulle gå till vården- med en skattesänkning- men som vanligt så är vallöften en sak och vad som kommer ut av  efter valen något helt annat .Den skattehöjningen visade sig i stället gå till köpet och underhållet för en restaurangbyggnad. Så kom då det som alla väntat på med lite sunt förnuft i bagaget-  den senaste hyresgästen Harrys har gått i konkurs i dagarn med obetalda hyror på 371 000 kr och det var i princip innan Corona slog till. Nu står kommunen  där i dessa Corantider  skyldiga att betala Åkab 50 tusen i månaden för en tom lokal tills man hittar en annan hyresgäst. Hur man skall få ihop till de 8 miljoner som ÅKAB fick av skattebetalarna för att gå in i affären lär man få leta i stjärnorna efter..   

Bara att konstatera att de som vill pröva på sin bana som kommunpolitiker utan relevant utbildning eller ordentliga erfarenheter om hur samhället fungerar i stort -  saknar man sedan sunt förnuft i sitt ledarskap då kan det bli en dyr erfarenhet för skattebetalarna där det inte bara är socialdemokratiska ledarmöten som verkar leva i det blå utan också Centerpartiet under sin tid som största parti och ledande i Åmåls kommun med Kurt Svensson soM  kommunalråd. Han och hans parti  subventionerade hyror och köpte industrifastigheter som visade bli en dyr historia för skattebetalana.  Under Centerns ledarskap gav våra politiker bort ett stort attraktivt markområde för en spottstyver när man nappade på en arkitektskiss hur man tänkt sig områdets utformning. Man  blev så exalterade över framställningen att man till intressenternas stora förvåning blev erbjuden  ett mer än dubbelt så stort markområde i Åmåls absolut finaste område runt en småbåtshamn ett stenkast från centrum till samma pris som byggherrarna i första hand tänkt sig köpa. Det var den dåvarande kommunalrådet centerns Kurt Svensson och där den Socialdemokratiska oppositionsrådet inte hade några invändningar.  Priset här blev en spottstyver med 750000 kr med ett inskrivet avtal att kommunen skulle investera för samma belopp. Detta är några år sedan och fortfarande har det inte kommit upp några bostäder i området av olika skäl trots försök. Men att man sedan inte har varken vett eller etikett att till att skämmas för hur man förvaltar våra gemensamma tillgångar och med omedelbar verkan avgår från sina uppdrag när man bevisligen inte har den kompetens som behövs föra att förvalta våra gemensamma tillgångar för kommuninnevånarnas bästa.

 

Centern åkte ut med buller och bång från maktens boningar i kommunen när gick upp för väljarna hur illa man förvaltat medborgrans intresse . De slickar fortfarande såren efter den valförlusten när de i senaste valet fick se sig besegrade av Sverigedemokraterna som blev näst största parti efter Socialdemokraterna i kommunalvalet. Så kan det gå när man saknar kompetensen i partierna i att leda kommunen.  Man kan hoppas att Socialdemokraterna får samma reaktion från väljarna vid nästa kommunalval 2022. Att man inte skäms som ansvarig politiker utan fortsätter som om ingenting har hänt när man bevisligen inte kan hantera våra gemensamma skatter på ett ansvarigt sätt. Michael Karlsson som Socialdemokratiskt kommunalråd- det är en sak att inte ha koll på sin egen privata ekonomi men att förvalta våra surt inbetalade kommunalskatter i en kommun med en av landets högsta kommunalskatter är bedrövligt när man nu har facit i hand vad det har inneburit för kommuninnevånarna. Det om något  speglar väl att du och dina bundsförvanter I V och MP  inte har de rätta handlagen i att förvalta medborgarnas intresse fullt ut i Åmål.  

 tn




Av tommy norum - 13 maj 2020 12:10



Visa källbilden



Nu försöker Regeringen och samarbetspartierna göra sken av att de med sina  extra miljarder till äldreomsorgen tar sitt samhällsansvar .

 

Det är så dags att vakna till nu när tusentals äldre dör på våra äldreboende och i  hemtjänsten  för ett förhållande som försiggått under flera år utan att regeringen haft förmågan att reagera i tid. Med lomhörda rikspolitiker som med sina partier vägrat lyssnat på ropet på ekonomisk hjälp från våra kommunpolitiker när man har tvingats ta det ekonomiska ansvaret för de nyanlända som en majoritet av de politiska partierna bestämt utan varken någon utvärdering eller analys vilka konsekvenser det skulle få för samhället .

 

Trots informationen om en  ekonomiska situation som tvingats till nerskärningar i den sociala välfärden för att få debet och kredit att gå i hop så vägrade regeringen att reagera i tid.  Skäms på er ni döva och likgiltiga politiker som har hand om skattekistan som ni vägrat öppna trots ihärdiga och återkommande skrik på ekonomisk hjälp inte minst från de som är anställda inom äldrevården. Man måste vara både blind och döv och totalt likgiltig över hur den folkhemsvisionen som  byggdes upp för  omsorgen för de äldre fungerat ute i landet. Med äldrereformen på 1990 talet så försvann solidariteten och allt gick utför. riksdagspolitikerna frånsade sig ansvar, allt inklusive stora kostnader övervältrades på kommunerna, och länsstyrelserna införde tjänstemän som skulle kontrollera att kommunerna skötte sig.

Det fungerande inte och har inte fungerat på åratal och trots ihärdiga rop på hjälp från våra kommunpolitiker runt om i landet så ville inte rikspolitikerna via deras politiska partier lyssna på det örat utan fortsatte att övervältra kommunerna på nya ekonomiska åtagande utan att ge full ekonomisk kompensation. Tänk att det behöva tusental döda i äldrevården förrän de politiska partierna skall få upp ögonen hur illa man behandlar våra gamla och de anställda inom äldrevården i Sverige när man i sin solidaritet för omvärlden prioriterat bort våra egna äldre och de som är anställda att vårda dem  .

 

Inte nog med att man gör allt fler till fattigpensionärer man har också lagt grunden till att med sin politik verkat för en onödigt antal döda inom äldrevården. Frågan är väl om hur länge medborgarna står ut med dessa politiker broiler som har så svårt att uppfatta verkligheten innan det är försent. Vi har fått nog av alla dessa politiker som i tid och otid har så svårt att uppfatta saker och ting i tid trots att de ständigt blir uppmärksammade om verkligheten. Man kan inte hur länge som helst gömma sig bakom en fasad där man antingen är otroligt naiv eller att man aldrig uppfattar eller ser det alla andra ser och som Lotta Gröning uttrycker det i sin krönika att nu står vi där som kejsaren utan kläder.   

tn         

 

Av tommy norum - 11 maj 2020 11:36




     

I dag skulle Palme ha kallats för både rasist, fascist och nazist för sitt uttalande. På 1970-talet ville inte Palme ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.” Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”---
Göran Persson 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”Sverker Åström ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.” Men när makten står på spel då låtsas man inte om alla gamla värderingar som är baserade på sunt förnuft utan går med på vad som helst bara för att få behålla statsministerposten. Det har visat sig blivit en dyrbar historia för de svenska medborgarna både kulturellt och ekonomiskt. Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?"

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards