Direktlänk till inlägg 17 april 2015

Hur fel det än blir så blir det ändå rätt i kommunpolitik.

Av tommy norum - 17 april 2015 07:00





Våra politiker och tjänstemän drömmer om en vändning av utvecklingen i Åmål genom att prata om satsningar som måste göras. 

Vi kan ju inte lägga oss ner och dö säger man i stadshuset när man kritiserar hur man prioriterar var våra skatter tar vägen. Kanske ändå man skulle ta en titt i backspegeln och se hur utvecklingen varit under alla dessa år där man satsat på fritidsanläggningar, jippon av olika slag , tävlingar där man hela tiden strävat efter att synas ute i landet i tron att en massiv marknadsföring skulle vara lösningen på arbetslössituationen eller att affärer som slår igen. 


 Det finns fortfarande krafter i kommunhuset som ser fritid och turism och evenemang som en tänkbar lösning för att föra kommunen framåt.

Man satsar heller på centrumutvecklare för att ta hand om fastighetsägarna problem än att prioritera mer personal i vården.  Måkeberg , ett projekt som våra politiker och tjänstemän tror skall ge ett lyft för kommunen. Sanningen är väl att det ger inget mer lyft än Åkabs satsning på nybyggnaden i kvarteret Kronan eller nybyggnationen med strandnära villor på Höganäs , ett projekt som skulle ge ett lyft för kommunens attraktionskraft sades det och folk skulle välja Åmål som bostadsort. 


Bakåtsträvare , bakåtsträvare hör man så fort man för utvecklingen på tal och vilka resultat satsningarna gett med stora låneskulder , stora underhållskostnader som tränger undan resurser för kärnverksamheten.


Men säger förståsigpåaren som enda argument för den uteblivna positiva utvecklingen. Hade vi inte satsat så hade utvecklingen i kommunen varit ändå sämre. Bevisa det den som kan. Men med den inställningen så är alla investeringar bra för utvecklingen i kommunen hur dåligt än slutresultatet blir.


Det är kommunalpolitik det, hur fel det än blir så är det ändå rätt i slutändan..


Inte konstigt att våra politiker och tjänstemän har så svårt att ta ansvar fullt ut med den inställningen och att felprioriteringarna fortfarande duggar tätt i politiken. .


Det finns krafter som på fullt allvar tycker att vi skall bygga ut campingen med husvagnspark för året runt i tron att det skulle lyfta kommunen.

Hur länge har vi hört de tongångarna ? Utbyggnad av campingen har pågått i decennier utan det satt ett enda spår i kommunens utveckling mer än att skattebetalare fått betala för att få anläggningen att gå runt. Campingstugor, investeringar i byggnader för fiske, strandnära stugor mm i tron att det skall lyfta kommunen. Nu pratar man om varmbassäng och ge plats för åretruntparkering för husvagnar. Att husvagnar håller på att fasas ut där i stället rörligheten med husbilar håller på att ta över det verkar inte bekymra de ansvariga för förslagen.


Ta nu en titt i backspegeln och analysera vad alla satsningar har gett för kommunens expansion. så har det visat sig att det blivit precis tvärt om.

Företagen läggs ner, handeln minskar, kommunalskatten går upp, våra kärnområden skola vård och omsorg skriker efter mer resurser för att klara sina åtagande. Men som en tjänsteman sa för en tid sedan vi skall ha lite roligt också för våra skatter. Allt skall inte gå till våra kärnområden skola vård och omsorg. Inte konstigt att vårdpersonalen går på knäna, skolan saknar resurser med lärarlösa lektioner när lärarna blir sjukskrivna, socialkontoren är överbelastade med ärenden där socialbidragen ökar . Nyanlända fylls på utan att vi varken kan erbjuda bostäder eller arbeten .


Kanske något att tänka på när tjänstemän och politiker får för sig att bjuda på fest med kommunala pengar men som kanske borde hamna där de gör betydligt mer nytta än att roa kommunmedborgarna. .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards