Direktlänk till inlägg 19 april 2013

Centern vägrar att ta till sig den ekonomiska verkligheten i Åmål.

Av tommy norum - 19 april 2013 07:00


 Det är bara att konstatera att våra borgliga partier i Åmål c, m, kd, fp totalt struntar i de ekonomiska förutsättningarna i sina förslag när det gäller skolfrågan.


Här har man i årtionden tummat på lagar och förordningar för att uppfylla sina syften i politiken. Är det inte hyressättning med subventionerade hyror till enskilda företagare så är det tummandet på de byggbestämmelser som reglerar investeringar i samhället. Vi har hamncompaniet där man struntade i parkeringsproblematiken som dylika investeringar klart deklarerar. Kurt Svensson var till och med inne att bygga en bro över till Måkeberg för att klara det problemet, som förblev olöst. Vi har Strandcaféet som man också tummade på lösning på parkeringsfrågan.


Och sen har vi nu Fengersfors förskola som man i ett tiotal år skjutit problemen framför sig där provisoriskt bygglov varit förutsättningen för verksamheten. En förskola som väl inte fullt ut fyller kriterierna varken lokalmässigt eller utomhusytor för en bra verksamhet.

Detta har man totalt struntat i under alla dessa år. Där har man löst det hela genom att den politiska sammansättningen i byggnadsnämnden, där centern varit dominerande, med  provisoriska byggnadslov. Detta om något säger väl hur intresserade Centern med sina partibröder var att lösa Fengersfors skolfråga.


 Stoppa huvudet i sanden och inte låtsas om verkligheten runt om har varit ett signum för Centerns politik de senaste 10 åren. Gudskelov för oss kommuninnevånare att det förhållningssättet till sina förtroendeuppdrag nu har lämnats och en mer seriös syn på problemen har växt fram där man tar tag i problemen istället för att skjuta dem framför sig i all evighet. Det ser vi nu både i pensionsfrågan, i vår infrastruktur, och får man också en lösning på skolfrågan, de social kostnaderna som rasar i höjden så är vi på rätt väg för en lösning på kommunens dåliga ekonomi.  


 Lösa boliner var  Centerns med sina partibröders sätt att driva de kommunala verksamheterna ett konstaterande som man nu fått bekräftat med facit i hand. Nej här förespråkas fortfarande tuta och kör principen utan att ta hänsyn till den dåliga ekonomin  Åmål befinner sig i , där Centern med sina partibröder har en stor skuld i.


Vi har alldeles för länge drivit de kommunala verksamheterna efter en önskelista helt befriad från de ekonomiska förutsättningarna som finns. På tiden att det nu uppvaknandet också sätter sina spår i politiken, om det sen inte faller alla i smaken av de prioriteringar som man kommer fram till det kan man kanske förstå.

 Men att kasta sten i glashus som insändarskribenterna gör , när vi nu ser resultatet av de lösningar på problemen som dyker upp har lösts under åren så tror jag nog att de flesta kommuninnevånarna numera förstår att något måste göras.


 Centern och de övriga borgliga vägrar fortfarande anpassa önskelistorna efter den ekonomiska verklighet vi befinner oss i verkar det som när vi läser insändarna i PD  med partbeteckningar c, m, kD, fp.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulf Hanstål

19 april 2013 11:02

Undertecknad har varit i opposition sedan jag började mitt engagemang i Åmål 2006.
Lätt att glömma. Både som insändarskribent och som här "bloggare".

Ulf Hanstål
Gruppledare Moderaterna i Åmål

tommy norum

19 april 2013 11:36

Tyvärr så har Moderaternas oppositionspolitik inte satt några större spår i kommunens ekonomi. Varit ovanligt tyst från partiet när avslöjande efter avslöjande kommit upp på bordet hur illa man skött kommunens affärer. Tyvärr har väl även Moderater suttit i kommunstyrelsen och släppt igenom en massa ofullständiga och ej genomarbetade förslag till fullmäktige. Om jag minns rätt så satt förre moderatledaren Håkan Sandberg i kommunstyrelsen när hyresavtalet med Dalbo-båtar togs upp på sin tid. Och trots att det framkon information av en tjänsteman om sakläget så klubbade hyresförslaget igenom. Moderat politik är förhoppningsvis inte lika med vilken ordförande som sitter utan är väl mer av ideologisk karaktär där sunda finnanser är en hörnsten i den moderata politiken. Men med det utspelet om Fengerfors skola som du som moderatledare var undertecknad i insändare kanske ändå skvallrar om att moderaterna fortfarande inte förstått det kärva ekonomiska läget kommunen befinner sig i. Kanske på tiden att man slutar gömma sig för allmänheten och vara med mer i debatten om kommunens framtid.
En eloge att du som första politiker överhuvudtaget gör dig besväret att förmedla dina åsikter i bloggen.
Trots att bloggen har funnits i 3 år , och jag vet att många politiker läser den så är det dödstyst i media etern om alla politiska klavertramp som uppdagas under åren. Välkommen i debatten det var inte dag försent att också våra politiker börjar förstå att de har en skyldighet i sitt förtroendeuppdrag att informera väljarna istället för att gömma sig i tron att det snart blåser över och väljarna glömmer tokigheterna man ställt till med under åren så man kan fortsätta som ingen ting har hänt.

 
Ingen bild

Åke Olsson

19 april 2013 12:02

Tack Tommy!Ulf H. var den första som vågade släppa på prestigen och bemöta ett blogginlägg.Unikt men välkommet.Nu kanske övriga fattar vad dialog kan gynna Åmåls kommun i framtiden.Vågat var ordet för Vision 2020.

 
Ingen bild

Ulf Hanstål

20 april 2013 01:17

Fengersfors skola är mer en samhällsbyggnadsfråga än en ren skolfråga.
Vill vi ha en levande landsbygd så måste det få kosta!!

 
Ingen bild

J.S

27 april 2013 14:11

Jo en levande landsbygd vill vi alla ha. Men när det inte finns ekonomiska förutsättningar för det, vad ska man då prioritera? Du kommer inte själv med några alternativ. Det viktigaste är att alla barn får en förstklassig utbildning även om det krävs skolskjuts för det. Ett litet tips till Hanstål hör med dina partikamrater i regeringen vad dom tycker om en levande landsbygd, och hur de tycker att det ska finansieras. Men det är troligtvis med sänkta skatter och arbetslinjen. Det är ett mantra som vi hört in absurdum.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 17 nov 12:42

.   Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren.          Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna öv...

Av tommy norum - Lördag 16 nov 11:38

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd.      ...

Av tommy norum - Fredag 15 nov 17:33

   Bäva borde PK-etablissemangets nickedockor när det visar sig att det är deras naiva flyktingpolitik som banat vägen för att Sverigedemokraterna röstats fram till Sveriges största parti av medborgarna i en opinionsundersökning..        Sv...

Av tommy norum - Torsdag 14 nov 12:07

Den rödgröna regeringen har en punktskatteskattepolitik som slår mot de sämst ställda i samhället.   Bara att konstatera att den Socialdemokratiska regeringen ännu en gång visar att de inte står på de svagastes sida med sin politik när ska...

Av tommy norum - Onsdag 13 nov 18:45


      Som pensionär kan det där med att dra klockan fram och tillbaka under året göra detsamma. Bilens klocka har numera sommartid året runt för när jag  tar mig tid för att ställa om så har vi närmat oss en ny omställelse som gör att hela pro...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se