Alla inlägg den 21 maj 2011

Av tommy norum - 21 maj 2011 17:32

Mer desperat än genomtänkt, tycker Åmålsbo. Rubrik i PD i dag angående Måkeberg.


    Man får nog hålla med när man öppnar ett projekt utan ordentligt på fötterna med ordentliga analyser, konsekvensbeskrivningar istället så baseras hela projektet på tyckande i alla olika former vad som är bäst för Åmål.


Försöker man gå in i en dialog  i olika sakförhållande om investeringar man gjort i Åmål och påpekar resultat så slutar det alltid med :men om vi inte gjort denna investering så har det blivit ändå sämre i  Åmåls utveckling.


Ett bekvämt sätt att  föra en dialog om hur man skall ta sig ut den negativa utveckling som har pågått i decennier i kommunen.

Med det synsättet så gör man alltid rätt och behöver inte ha dåligt samvete för alla felinvesteringar man beslutat om och ta konsekvenserna av detta, för om det går fel då har man alltid en räddningsplanka att ta till - om vi inte gjort investeringen så har det gått ännnu sämre i den kommunala utvecklingen.


Det man kan fråga sig sig då är om Åmåls kommun med utgångspunkt  från att vi har en av de högsta arbetslösheten i Sverige, en av de högsta kommunalskatterna, en stor avflyttning  verkligen har existerat nu om man inte utfört alla investeringar med tanke på det resultatet som blivit fallet .  Ett ganska ologiskt tänkande med tanke på att kunde utvecklingen verkligen bli sämre ?

Svaret är väl att Åmåls kommun har haft en sämre utveckling än genomsnittet i riket, så det borde ju vara en tankeställare för våra politiker och tjänstemän när de försöker få respons för sina tvivelaktiga investeringar med sina hemmasnickrade analyser vad som är bäst för Åmål.  


Att ena stunden riva hyreshus för att sedan gå in i ett projekt och bygga nya bostäder där man man så gott som ger bort marken, åtar sig kostnader för betydligt mer än köpeskillingen,  strider väl mot allt sunt förnuft i dessa tider.

Sälj marken till ett marknadspris som är baserat på det strandnära läget, låt byggherren stå för alla kringkostnader då börjar vi prata om sunt förnuft där vi låter investerarna stå för eventuella felkalkyler i sin investering.


Det är bra för kommunen, ett stående argument när våra politiker utan en tillstymmelse till utredningar och sunt förnuft tar beslut om investeringar.

Hela fritidsektorns investeringar i shall, bollhall,  badhus, slalombacke, fotbolls-planer. mm, mm är utmärkta satsningar för de som bor i kommunen, men får man någon respons för en ökad inflyttning, företagande, eller ökad intagning till gymnasieskolan som man påstår när man tar besluten. Nej och åter nej har det visat sig med facit i hand.


100 personer om året försvinner från Åmål på grund av arbetsmarknaden. Ju mer felsatsningar vi gör med kommunala pengar i projekt med utgångspunkt vad som är bäst för Åmål  och som sen visar sig inte lever upp till förväntningarna , ju sämre  utgångsgångsläge får vi för en fortsatt existens med en kommunal service värd namnet. Något att tänka på för våra politiker också i Måkebergprojektet.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards