Alla inlägg den 7 maj 2011

Av tommy norum - 7 maj 2011 09:31

Christer Sävblom du kan sluta att försöka få politiker och tjänstemän att redogöra för en konsekvensbeskrivning och en utredning värd namnet i Måkebergsaffären.

Kommunen med Centerledningen har under det senaste årtiondet tydligen ingen vetskap att den möjligheten finns för att få in ordentliga beslutsunderlag.


Vi har åtskilliga exempel på hur illa man tar hand om skattekollektivets intresse i sina politiska beslut.


Bollhallens investering togs ett principbeslut för en fortsatt undersökning för investering på ca halva det belopp som sedan blev slutsumman av bygget. Där fanns inte en ordentlig konsekvensanalys om framtida kostnader som fastighetskötartjänster eller ordentliga drift och underhållskostnader med i underlaget som sen presenterades för fullmäktige före beslut.

Där fanns också amatörmässiga förhoppningar som en del i underlaget att elevantalet på Gymnasieskola skulle öka med hjälp av investeringen. 


Vi har ridhuset , badhuset. Vi har Högheden där beslutet togs utan konsekvensbeskrivning och där Kurt Svensson bedyrade i fullmäktige att inga andra kostnader utöver köpet på ca 1 miljon kr skulle drabba skattebetalarna. Bläcket hann inte ens torka förrän en pistmaskin på 700000 kr inköptes och där drift och investeringskostnader flera hundratusentals kronor under åren blev resultatet. En del kostnader gömdes i andra verksamheter. 


Grädde på moset var väl investeringen i Hamnteminalen för Dalbo-Båtar och bluesen där man utan en tillstymmelse till eftertänksamhet och en ordentlig konsekvensanalys påbörjade en ombyggnad, där förutsättningarna från fullmäktige klart deklarerade att investeringen inte skulle drabba skattebetalarna.


Där lämnade man över ett hyresavtal till fullmäktige som sen i efterhand kommunalrådet Kurt Svensson och förvaltningschef Tommy Jingfors bedyrade att det fanns full kostnadstäckning enligt fullmäktigebeslut. Ett kontrakt som sen efter branden visade sig att det fattades ca en halv miljon om året för att uppfylla fullmäktigebeslutet.


Underskottet lades i handelshamnen utan att varken fullmäktige eller våra revisorer reagerade.


Centerledningen med Kurt Svensson i spetsen har under alla dessa år visat en otrolig nonchalans med våra skatter både i sin ledning av kommunstyrelsen och fullmäktige. Där har man saknat både utredningar, konsekvensanalyser värt namnet före beslut, men där också fullmäktige har visat sitt ointresse för investeringarna de har beslutat om  genom att inte ta in ordentliga redovisningar om utfallet av sina beslut.

Christer Sävblom skall inte ha för stora förväntningar på att det finns varken konsekvensanalyser eller ordentliga utredningar värt namnet med utgångspunkt från skattekolektivets intresse.


Det är först nu under den nya politiska ledningen och med tjänstemän som förstår sitt uppdrag som nya rutiner har skapats som förhoppningsvis gör att vi får politiska beslut i fortsättningen som utgår från  utredningar värd namnet.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards